Bunlar net'te gezerken karşılaştığım kavramlar.Bugün sitemize girip salak karşıyakalı'nın bizi "2 otobüs geliyoruz,bizden korkun"diye tehdit ettiğini görünce bu kavramları yeniden anımsadım ve bu kavramları bir irdeleyelim,tartışalım istedim.
BURSASPOR,ESKİŞEHİRSPOR,KARŞIY AKA.İşte size Türkiye'nin delikanlı tribünlerinden üçü.Bu şehirlerin belirgin özelliklerini bilenlerin yüzüne hafif bir gülümseme yayılmıştır.
BURSA:Hakkında kendini bilmezler(!)in YUVARLAK yorumlar yaptığı güzide şehrimiz.
ESKİŞEHİR:Türkiye'de aynı cinsten insanların birbiriyle en sıkı fıkı olduğu, kendilerini en özgür hissettikleri,"başkentimiz"diy e nitelendirdikleri şehir.
İZMİR(VE ÖZELLİKLE ÖZERK KARŞIYAKA EYALETİ!!!):Yunanlıların İzmir'i işgali sırasında neseplerinin karıştığından şüphelenilen,kaypaklıklarıyla meşhur insanların nisbeten yoğun bulunduğu bir başka güzide şehrimiz.
İşte internet'te delikanlılığı kimseye bırakmayan,sağa sola tehditler savuran taraftarların şehirleriyle ilgili kamuoyunun savunduğu ortak düşünceler.
Peki şehirleri delikanlılığın zıddı bu kavramlarla meşhurken,taraftarlarını delikanlı yapan olgu nedir?Tarih boyunca yiğit insanlarıyla anılmış,"Yiğidin harman yeri"olarak nitelenmiş,SİVAS GİBİ,ERZURUM GİBİ ELAZIĞ GİBİ şehirlerin insanları neden bunların gözünde delikanlı payesi alamamıştır.
Kanımca sebebi çok basit:Anadolu insanı ezikliğini,özgüven eksikliğini spor'a da yansıtmış,tribün'de bağırınca herkes kendisine bakıyormuş,ayıplıyormuş gibi algılamış,buna karşın adı geçen şehirlerin insanları kendilerini ayrıcalıklı hissetmenin verdiği özgüvenle avazları çıktığı kadar bağırmış,böylece karşı tarafı susturunca kendilerini güçlü hissetmişler ve haketmedikleri bu sıfatı kendilerine layık görmüşlerdir.
Bunun dışında işte şurda şöyle olay çıkardık,burda böyle delikanlılık yaptık hikayeleri de yine kendilerine yakışan şekilde kalabalığın küçük bir topluluğa yüklenmesi şeklinde gerçekleşmiştir.İşte bunun en canlı örneği benim.Rüştü abi iyi bilir bu sitede Manisalılar Manisa maçından önce bana meydan okudu ve gel teke tek görüşelim dediler,tek başıma gittim ve beni 8-9 kişi karşıladılar,hoş buna rağmen önüme katıp kovaladım ama onların da delikanlılığı meydana çıkmış oldu.
Yani uzun lafın kısası "tüfeng icat oldu,mertlik bozuldu."Artık bu devirde çıkıp tribünde bağıran,dışarıda 10'a 1 yakaladı mı adam döven(9'a 1 oldu mu kaçıyorlar.

)delikanlı,evine gelene misafir muamelesi yapan,azınlıkta gördüğüne sataşmayı delikanlılığa yakıştıramayan korkak oldu.Bursalılar,Eskişehirliler ,Ksk'liler birbirlerine yalakalıktan geri durmuyorlar Anadolu insanına da her fırsatta meydan okuyorlar.Artık böylelerinin ağzını kapatmak için,delikanlılığımıza laf söyletmemek için biz de tribün dengesini kurmalıyız.Tv'de bizi izleyenler "MUHTEŞEM TARAFTARLARI VAR,BUNLARLA İYİ GEÇİNMEK LAZIM"demeli.Yoksa bizi böyle her konuda aşağılamaya devam edecekler ve bizim de zamanla tümden özgüvenimiz kaybolacak.
HADİ ARTIK SİVAS'IM ŞÖYLELERİNE ARTIK GERÇEK DELİKANLI'NIN KİM OLDUĞUNU GÖSTERME ZAMANIDIR.HAYDİ TRİBÜNE! HAYDİ DESTEĞE!