Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Serbest Alan, Sivas Paylaşım, Sivas Forum, Sivaslılar > Kilitli Konular

Kilitli Konular Kilitlenmiş Konular

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil

"DELİKANLI TRİBÜN" VE "DELİKANLI TARAFTAR"
Alt 08.03.2005, 18:29   #1
KoraySancar
Yiğido

KoraySancar - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

4 Mesajına 5 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 KoraySancar isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart "DELİKANLI TRİBÜN" VE "DELİKANLI TARAFTAR"

Bunlar net'te gezerken karşılaştığım kavramlar.Bugün sitemize girip salak karşıyakalı'nın bizi "2 otobüs geliyoruz,bizden korkun"diye tehdit ettiğini görünce bu kavramları yeniden anımsadım ve bu kavramları bir irdeleyelim,tartışalım istedim.
BURSASPOR,ESKİŞEHİRSPOR,KARŞIY AKA.İşte size Türkiye'nin delikanlı tribünlerinden üçü.Bu şehirlerin belirgin özelliklerini bilenlerin yüzüne hafif bir gülümseme yayılmıştır.
BURSA:Hakkında kendini bilmezler(!)in YUVARLAK yorumlar yaptığı güzide şehrimiz.
ESKİŞEHİR:Türkiye'de aynı cinsten insanların birbiriyle en sıkı fıkı olduğu, kendilerini en özgür hissettikleri,"başkentimiz"diy e nitelendirdikleri şehir.
İZMİR(VE ÖZELLİKLE ÖZERK KARŞIYAKA EYALETİ!!!):Yunanlıların İzmir'i işgali sırasında neseplerinin karıştığından şüphelenilen,kaypaklıklarıyla meşhur insanların nisbeten yoğun bulunduğu bir başka güzide şehrimiz.
İşte internet'te delikanlılığı kimseye bırakmayan,sağa sola tehditler savuran taraftarların şehirleriyle ilgili kamuoyunun savunduğu ortak düşünceler.
Peki şehirleri delikanlılığın zıddı bu kavramlarla meşhurken,taraftarlarını delikanlı yapan olgu nedir?Tarih boyunca yiğit insanlarıyla anılmış,"Yiğidin harman yeri"olarak nitelenmiş,SİVAS GİBİ,ERZURUM GİBİ ELAZIĞ GİBİ şehirlerin insanları neden bunların gözünde delikanlı payesi alamamıştır.
Kanımca sebebi çok basit:Anadolu insanı ezikliğini,özgüven eksikliğini spor'a da yansıtmış,tribün'de bağırınca herkes kendisine bakıyormuş,ayıplıyormuş gibi algılamış,buna karşın adı geçen şehirlerin insanları kendilerini ayrıcalıklı hissetmenin verdiği özgüvenle avazları çıktığı kadar bağırmış,böylece karşı tarafı susturunca kendilerini güçlü hissetmişler ve haketmedikleri bu sıfatı kendilerine layık görmüşlerdir.
Bunun dışında işte şurda şöyle olay çıkardık,burda böyle delikanlılık yaptık hikayeleri de yine kendilerine yakışan şekilde kalabalığın küçük bir topluluğa yüklenmesi şeklinde gerçekleşmiştir.İşte bunun en canlı örneği benim.Rüştü abi iyi bilir bu sitede Manisalılar Manisa maçından önce bana meydan okudu ve gel teke tek görüşelim dediler,tek başıma gittim ve beni 8-9 kişi karşıladılar,hoş buna rağmen önüme katıp kovaladım ama onların da delikanlılığı meydana çıkmış oldu.
Yani uzun lafın kısası "tüfeng icat oldu,mertlik bozuldu."Artık bu devirde çıkıp tribünde bağıran,dışarıda 10'a 1 yakaladı mı adam döven(9'a 1 oldu mu kaçıyorlar. )delikanlı,evine gelene misafir muamelesi yapan,azınlıkta gördüğüne sataşmayı delikanlılığa yakıştıramayan korkak oldu.Bursalılar,Eskişehirliler ,Ksk'liler birbirlerine yalakalıktan geri durmuyorlar Anadolu insanına da her fırsatta meydan okuyorlar.Artık böylelerinin ağzını kapatmak için,delikanlılığımıza laf söyletmemek için biz de tribün dengesini kurmalıyız.Tv'de bizi izleyenler "MUHTEŞEM TARAFTARLARI VAR,BUNLARLA İYİ GEÇİNMEK LAZIM"demeli.Yoksa bizi böyle her konuda aşağılamaya devam edecekler ve bizim de zamanla tümden özgüvenimiz kaybolacak.
HADİ ARTIK SİVAS'IM ŞÖYLELERİNE ARTIK GERÇEK DELİKANLI'NIN KİM OLDUĞUNU GÖSTERME ZAMANIDIR.HAYDİ TRİBÜNE! HAYDİ DESTEĞE!
KoraySancar isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 08.03.2005, 18:50   #2
kakikli
Tecrübeli Yiğido

kakikli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

122 Mesajına 210 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 800 kakikli isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

inanın şimdi okuyunca çok snirlendim,atlayıp siva sa gitmek geldi içimden karşıyakalılar kimler ki bize sataşıyorlar.biz herşeyiyle örnek bir şehiriz,bazimle kimse uğraşmasın gerektiğin de pislik te olmasını biliriz onların tabiriyle delikanlı da olmayı biliriz,bizi bunca yıllar kimse içine hazmedemedi zaten,biz türkiyedeki ......sizlere inat gerçek olarak tarih olarak ATATÜRK ün şehri olarak CUMHURİYET in hazırlık kalesi olarak süper lig e geliyoruz.bizim için okadar önemli değil gelsinler delikanlı gibi oynasınlar mücadelem etsinler yürekleri varsa SİVAS MEYDANIN DA toplansınlar karşıyaka diye bağırsınlar.... bizimle kimse uğraşmasın biz türküyenin gerçeğiyiz.sivasspor kendimizi ispat etmemiziçin büyük bir fırsat,BUNU KİMSE ENGELLEYEMEZ,ENGELLEMESİNLER.. . LÜTFEN
kakikli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 10.03.2005, 00:31   #3
3YILDIZ
Acemi Yiğido

3YILDIZ - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1 Mesajına 1 kez Teşekkür Edildi
Tecrübe Puanı: 0 3YILDIZ isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

cok güzel yazmissin koray gardas !
ellerine saglik .

bikdim artik bu sallamalardan
gecen hafta izmitli cingeneler meydan okuyor simdide dönek izmirliler !

daha neler görecegiz duyacagiz....

su tribünleri dolduralim ve bagiralim !
sadece maca gitmekle olmuyor bu isler beyler...
bekle bizi süperlig geliyoruz

sivasliyiz gardas !
3YILDIZ isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 10.03.2005, 01:06   #4
GuNaY
Gast

abicim delikanlılıgın tarifi ancak bukadar guzel yapılır... walla helal olsun... tabiki diger tarifler cuk diye oturmus masallah... agzına saglık... karsıyaka macında sivasta olamayacagım ama bursaya giderek onlara gostercez inş.

Alt 18.03.2005, 12:52   #5
puar
Usta Yiğido

puar - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

357 Mesajına 678 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1239 puar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblickpuar ist ein wunderbarer Anblick

geldemaca gitme...haydi gardaslar bursaya
puar isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 16.12.2005, 15:37   #6
eskisehirsporlu
Yeni Yiğido

0 Mesajına 0 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 eskisehirsporlu ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

Alıntı:
[QUOTE Nickli Üyeden Alıntı
KoraySancar]Bunlar net'te gezerken karşılaştığım kavramlar.Bugün sitemize girip salak karşıyakalı'nın bizi "2 otobüs geliyoruz,bizden korkun"diye tehdit ettiğini görünce bu kavramları yeniden anımsadım ve bu kavramları bir irdeleyelim,tartışalım istedim.
BURSASPOR,ESKİŞEHİRSPOR,KARŞIY AKA.İşte size Türkiye'nin delikanlı tribünlerinden üçü.Bu şehirlerin belirgin özelliklerini bilenlerin yüzüne hafif bir gülümseme yayılmıştır.
BURSA:Hakkında kendini bilmezler(!)in YUVARLAK yorumlar yaptığı güzide şehrimiz.
ESKİŞEHİR:Türkiye'de aynı cinsten insanların birbiriyle en sıkı fıkı olduğu, kendilerini en özgür hissettikleri,"başkentimiz"diy e nitelendirdikleri şehir.
İZMİR(VE ÖZELLİKLE ÖZERK KARŞIYAKA EYALETİ!!!):Yunanlıların İzmir'i işgali sırasında neseplerinin karıştığından şüphelenilen,kaypaklıklarıyla meşhur insanların nisbeten yoğun bulunduğu bir başka güzide şehrimiz.
İşte internet'te delikanlılığı kimseye bırakmayan,sağa sola tehditler savuran taraftarların şehirleriyle ilgili kamuoyunun savunduğu ortak düşünceler.
Peki şehirleri delikanlılığın zıddı bu kavramlarla meşhurken,taraftarlarını delikanlı yapan olgu nedir?Tarih boyunca yiğit insanlarıyla anılmış,"Yiğidin harman yeri"olarak nitelenmiş,SİVAS GİBİ,ERZURUM GİBİ ELAZIĞ GİBİ şehirlerin insanları neden bunların gözünde delikanlı payesi alamamıştır.
Kanımca sebebi çok basit:Anadolu insanı ezikliğini,özgüven eksikliğini spor'a da yansıtmış,tribün'de bağırınca herkes kendisine bakıyormuş,ayıplıyormuş gibi algılamış,buna karşın adı geçen şehirlerin insanları kendilerini ayrıcalıklı hissetmenin verdiği özgüvenle avazları çıktığı kadar bağırmış,böylece karşı tarafı susturunca kendilerini güçlü hissetmişler ve haketmedikleri bu sıfatı kendilerine layık görmüşlerdir.
Bunun dışında işte şurda şöyle olay çıkardık,burda böyle delikanlılık yaptık hikayeleri de yine kendilerine yakışan şekilde kalabalığın küçük bir topluluğa yüklenmesi şeklinde gerçekleşmiştir.İşte bunun en canlı örneği benim.Rüştü abi iyi bilir bu sitede Manisalılar Manisa maçından önce bana meydan okudu ve gel teke tek görüşelim dediler,tek başıma gittim ve beni 8-9 kişi karşıladılar,hoş buna rağmen önüme katıp kovaladım ama onların da delikanlılığı meydana çıkmış oldu.
Yani uzun lafın kısası "tüfeng icat oldu,mertlik bozuldu."Artık bu devirde çıkıp tribünde bağıran,dışarıda 10'a 1 yakaladı mı adam döven(9'a 1 oldu mu kaçıyorlar. )delikanlı,evine gelene misafir muamelesi yapan,azınlıkta gördüğüne sataşmayı delikanlılığa yakıştıramayan korkak oldu.Bursalılar,Eskişehirliler ,Ksk'liler birbirlerine yalakalıktan geri durmuyorlar Anadolu insanına da her fırsatta meydan okuyorlar.Artık böylelerinin ağzını kapatmak için,delikanlılığımıza laf söyletmemek için biz de tribün dengesini kurmalıyız.Tv'de bizi izleyenler "MUHTEŞEM TARAFTARLARI VAR,BUNLARLA İYİ GEÇİNMEK LAZIM"demeli.Yoksa bizi böyle her konuda aşağılamaya devam edecekler ve bizim de zamanla tümden özgüvenimiz kaybolacak.
HADİ ARTIK SİVAS'IM ŞÖYLELERİNE ARTIK GERÇEK DELİKANLI'NIN KİM OLDUĞUNU GÖSTERME ZAMANIDIR.HAYDİ TRİBÜNE! HAYDİ DESTEĞE!
BAK KARDEŞ YORUMLARINI OKUDUM BİRAZINA KATILIYORUM BİRAZINA KATILMIYORUM MESALA ESKİŞEHİRSPORDAN SÖZ ETMİŞSİN VEYA DİGER İKİ TAKIM ASLINDA KSK YI BOŞWER ESKİŞEHİRSPOR VE BURSASPOR ANADOLUDA GERÇEK TEN FUTBOL ADINA GÜZEL ŞEYLER YAPMIŞLAR KENDİLERİNE TÜRK FUTBOL TARİHİNDE ASLA SİLİNMEYECEK BAŞARILARA İMZA ATMIŞLARDIR. ESKİŞEHİRSPOR'U BİR ARAŞTIRSAN DİYORUM İLK DEFA İSTANBUL HEGAMANYOSUNA KAFA TUTAN ANADOLU TAKIMI DENİLEBİLİR SANA UFAK BİR ÖRNEK BEŞİKTAŞIN UEFA KUPASINDA YENEMEDİGİ İSPANYOL TEMSİLCİSİ SEWİLLA YI ŞU AN TARİHİNDE KÖTÜ GÜNLER GECİREN ESKİŞERSPOR İLK MAÇTA 1-0 YENİLDİGİ SEVİLLAYI ESKİŞEHİRDEKİ RÖVANŞTA 3-1 YENMİŞ VE ELEMİŞ BUNUN GİBİ DAHA DEGİŞİK TÜRKİYEDE VE AVRUPADA CEŞİTLİ BAŞARILARI VAR.
BU NEYİ DOGURUYOR BU SÖZ ETTİGİMİZ TAKIMLARIN GEÇMİŞTEKİ BAŞARILANDAN DOLAYI GERÇİ BEN GÖRMEDİM YAŞIM 27 BABAM VE BÜYÜKLERİN ANLATIGINA GÖRE VEDE ARAŞTIRMALARIMA GÖRE GERÇEKTEN BÜYÜK BAŞARILARI WAR İŞTE BU BÜYÜK BAŞARILAR BİZİ ATEŞLİYOR ŞU ANDA BİLE SİZ SÜPERLİGDE OLMANIZA RAGMEN SİZDEN DAHA COK TRİBÜNLERİ DOLDURUYORUZ BUNUN DELİKANLILIK LA ALAKASI.
ESKİŞEHİRDEKİ SİVASLILAR DERNEGİNİN BİNASIN DA SİYAH KIRMIZI BİR ESKİŞEHİRSPOR BAYRAGI VAR VE ÜZERİNDE ŞU SÖZLER VAR
;SİVASLILAR DERNEGİ ANADOLU EFSANESİ ESKİŞEHİRSPORA BAŞARILA DİLER[DİYE YAZIYOR LÜTFEN YAZI YAZMADAN ÖNCE SİZDEN YAŞCA BÜYÜK KİŞİLERE SORUN .
YANILMIYORSAM SİVASSPOR TARİHİNDE İLK DEFA BİRİNCİ LİGDE OYNUYOR ONUN İÇİN TARAFTAR POTANSİYELİ FAZLA YOK TRİBÜNLER BUNDAN BOŞ KALIYOR .
ESKİŞEHİRSPOR İSE TARHİNDEKİ BAŞARILA DAN DOLAYI ŞU AN BULULDUGU2 LİG B KATEGORİSİNDE 18 BİN KİŞİLİK STAD HEP DOLU OLUYOR LÜTFEN ARAŞTIRMALARIMIZI TEK YÖNLÜ YAPMAYALIM GENİŞ ARAŞTIRMA YAPALIM.
BİRDE BAKIN ANADOLUDA ŞU ÜÇ TAKIMI LÜTFEN İNTERNET ELİMZİN ALTINDA COK İYİ ARAŞTIRALIM ÜÇ BÜYÜK DENİLEN TAKIMLARLA VE AVRUPADA OYNADIKLARI MACLARLA VE FUTBOL FEDERASYONUN SİTESİNDEKİ HER YILA AİT PUN DURUMUNA BAKARAK ARAŞTIRALIM ÜÇ TAKIM DERKEN ESKİŞEHİRSPOR, BURSASPOR,GÖZTEPE .
SİZE SÜPER LİGDE BAŞARILAR DİLERİM SAYGILARIMLA.
TARİH HERŞEYDEN ÜSTÜNDÜR

Konu eskisehirsporlu tarafından (16.12.2005 Saat 15:43 ) değiştirilmiştir..
eskisehirsporlu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 16.12.2005, 15:40   #7
eskisehirsporlu
Yeni Yiğido

Tecrübe Puanı: 0 eskisehirsporlu ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

ilgili kamuoyunun savunduğu

Konu eskisehirsporlu tarafından (16.12.2005 Saat 15:48 ) değiştirilmiştir..
eskisehirsporlu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 16.12.2005, 17:04   #8
twity_58
Tecrübeli Yiğido

twity_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

2 Mesajına 4 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 twity_58 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

Alıntı:
Gunay Nickli Üyeden Alıntı
abicim delikanlılıgın tarifi ancak bukadar guzel yapılır... walla helal olsun... tabiki diger tarifler cuk diye oturmus masallah... agzına saglık... karsıyaka macında sivasta olamayacagım ama bursaya giderek onlara gostercez inş.
KATILIYORUM sende benım dusuncelerımı bu kadar güzel anlatamazdın abicim
twity_58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 16.12.2005, 17:16   #9
58_dj_burak_58
Yeni Yiğido

58_dj_burak_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 0 58_dj_burak_58 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

KATILIYORUM GARDAŞLARIM TRİBUN TERORÜ NEDİRKİ ELİNE NE GEÇECEKKİ
ORDA ADAM LARI TEKME TOKAT DÖVECEKSİN YADA ONLAR SENİ DÖVECEK ORDA KALACAK SONRA VİCDANIN RAHAT EDECEK Mİ DİYE SORARIM SİZE ?
BENCE ÇOK YANLIŞ COK GICIK OLUYORUM BEŞ ON TANE HOLİGAN ÇIKIYO SAHNEYE BİNLERCE KİŞİYİ BİRBİRİNE DÜŞÜRÜYOR
Alt 16.12.2005, 17:17   #10
58_dj_burak_58
Yeni Yiğido

58_dj_burak_58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tecrübe Puanı: 0 58_dj_burak_58 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

BURAK KABAN A.Ş SİVAS SPORA BAŞARILAR DİLER