Mecnun Başkan "Aklı olan yanlış düşünmez" dedi
Başkanın Lig Tvdeki röpörtajı;
"Aklı olan yanlış düşünmez"
Bu sene yaptığı sürprizle tüm dikkatleri üzerine çeken Sivasspor'un başarılı başkanı Mecnun Odyakmaz, Lig TV'nin sevilen programı 2'ye 1'in konuğu oldu. Ömer Güvenç ve Bahri Havadır'ın sorularına açık yüreklilikle cevap veren Odyakmaz, çarpıcı açıklamalar yaptı.
İşte Mecnur Odyakmaz'ın sözleri:
"AKILLI İNSANLAR YANLIŞ DÜŞÜNMEZ"
Dün akşam Aziz Yıldırım’la buluştunuz. "Acaba neden buluştular?" diye polemikler oluştu. Neden buluştunuz?
Ben Fenerbahçe kulübüne gittim. Ben Feneryolu’nda oturuyorum. Çocukluğumun geçtiği camia. Ara sıra uğruyorum. Dün de uğramam gerekti. Giderken "Acaba yanlış anlama olur mu?" diye düşündüm. Biz 7., 8. sırada olsaydık gitmeyebilirdim iddiamız olmadığı için ama bizim zaten Galatasaray’ı yenmemiz lazım. "Akıllı insanlar bunu böyle düşünür" dedim ve gittim. Benim çizgim belli. Herkese karşı aynı mesafedeyim. Beşiktaş hariç İstanbul kulüplerinden aynı ilgiyi görmesek de bizim tavrımız bu. Adnan Polat’la dün 2 defa konuştuk. Telefonlarım bu hafta Fenerbahçe ve Galatasaraylılara ayrılmış durumda. Otelde yer bulmak için arayan var, 3 puan alın demek için arayan var.
"GALİPTİR BU YOLDA MAĞLUP"
Şampiyon olabilir misiniz?
Tabi ki istiyoruz ama iki maçımızı kazansak da olamama ihtimalimiz var. Galiptir bu yolda mağlup şeklinde düşünüyoruz.
"AZİZ YILDIRIM 13 SENELİK DOSTUM"
Fatih Altaylı geçen hafta Sivasspor’un Fenerbahçe’nin B takımı olduğunu, sizin ve Bülent Hoca’nın Fenerbahçeli olduğunuzu söyledi. Ne diyorsunuz?
Bugün Fenerbahçe ve Sivasspor’un menfaatleri örtüşmüş durumda. Bizim kazanmamız Fenerbahçe’ye yarıyor diye alacağımız puandan vazgeçecek değiliz. Benim bir Fenerbahçelilik geçmişim var. Aziz Yıldırım’la da 13 yıllık dostluğumuz var. Bu da böyle devam edecek. Bu gayet doğal. Bunun arkasında bir şey aranmaması gerekiyor. İstanbul Büyükşehir maçıyla ilgili ben de bir şey söyleyebilirim. Ama bu hem onlara karşı ayıp olur hem de bize yakışmaz. Bu mantıkla o mantık aynı. Ama ben o hataya düşmek istemiyorum.
"İLK 5 İÇİNDE OLACAĞIMIZ İÇİME DOĞUYORDU"
Sezona başlarken bugün buralarda olacağınızı tahmin ediyor muydunuz?
İlk 5 civarında olabileceğimiz içime doğuyordu. Ama büyük bir özveriyle oynadı futbolcularımız ve bunun karşılığını aldık. Bugün buralardayız.
"BÜLENT HOCA’YA GELEN TEKLİFLER VAR"
Bülent Hoca’ya iyi bir teklif gelirse buna "Evet" der misiniz?
Hem Bülent Hoca için hem de bizler için hocanın 2 yıl daha devam etmesinin iyi olacağını düşünüyorum. Sivasspor’da daha başarılı olmasını ve gideceği yere öyle gitmesini isterim. Rus ve Azeri takımlarından teklifler geldi ama pek ciddiye almadı onları.
"KAYBETTİĞİMİZ PUANLARA YANIYORUZ"
Bugün itibariyle şampiyonluk şansınız yüzde kaç?
1 puan daha alabilseydik eğer, Beşiktaş maçından mesela... Şimdi yensek rakibimizi altımıza alabilirdik. Kaybettiğimiz puanlara yanıyoruz. Bir Ankaraspor maçında 2-0 öndeydik, 2-2 bitti. Fenerbahçe maçını zaten saymıyorum, inanılmaz kötü oynadık. Rize maçında inanılmaz pozisyonlar kaçtı berabere bitti.
"MARATON'U SİVAS’LA AÇIP SİVAS’LA KAPATACAĞIM"
Fenerbahçe ve Beşiktaş ile oynadınız ve kaybettiniz. Bu tür yenilgilerde hep olaylar çıkar Sivas’ta çıt çıkmadı. Bunu neye bağlıyorsunuz?
Bunu Sivasspor camiasına ve takımına olan güvene bağlıyorum. Biz en az ceza alan takımlardan biriyiz. Sezon içinde tansiyonun yükseldiği bir iki an dışında hiç küfür olmadı diyebiliriz. Ben başkan olduğumda dedim ki "Bir gün şu Maraton'u Sivasspor’la açacağım, Sivasspor’la kapatacağım". Şimdi buna yaklaştık sayılır. Bazen de diyorum ki "Bu stada karaborsa bilet sattıracağım"; doluluk anlamında söylüyorum tabi ki. Yoksa onayladığımız bir olay değil.
"TECRÜBE KAZANIYORUZ"
10 Trilyonluk bir bütçeniz var ama rakiplerinizin 150-200 trilyonluk maliyetleri var. Bu işin sırrı nerede?
Biz bir aile takımı oluşturduk. Bülent Hoca’nın bir ağabey gibi olması bunda etkili. Bu huzur ortamı bir şekilde sahaya yansıyor. Ama Fenerbahçe, Beşiktaş maçlarında o kalite ve tecrübenin eksikliğinden dolayı iyi sonuçlar ortaya çıkmadı. Bu tecrübelerle beraber bizim de değerimiz artıyor.
"VALİMİZ VE BELEDİYE BAŞKANIMIZ ÇOK FEDAKAR"
Sivas Valisi’nin takıma olan ilgisi çok büyük. Bu sizi nasıl etkiliyor?
Futbolcu arkadaşlarımızın mücadelesini takdir ediyor ve bu şehrin büyüğü olarak elinden geleni yapıyor. Çok büyük fedakarlıklar yaptı bizim için. Belediye Başkanımız da öyle. Hepsine teşekkür ediyoruz. Yeni otobüsümüze de kavuştuk. O yüzden mutluyuz.
"BAZI KRİTERLERİ GETİRMEMİZ GEREKİYOR"
Sivasspor şampiyon olursa gelecek için bir planınız var mı?
Önce hangi kupaya katılacağımızın bir belli olması lazım. UEFA Kupası ön elemelerinde bizim stadımız için bir sorun yok. Ancak gruplara kalırsak ne olur stat için ona bakmak lazım. Bazı kriterleri yakalamamız lazım. Bizim sakatlarımızın da geri dönmesiyle kadromuz zaten güçlenecek. Mehmet Yıldız’ın durumuna bakacağız. Şuan bu tekliflere kulaklarımızı kapattık. Sezon sonu ne olacak diye bakacağız. Ama hangi kupaya gidersek gidelim Türkiye’yi mahçup etmeyeceğime eminim.
"İMKANSIZLIKLAR İÇİNDE GELEN BİR BAŞARI"
Sivasspor PAF takımı da şampiyonluğa çok yakın. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Galatasaray’a yenilmezse PAF takımımız şampiyon oluyor. Birkaç oyuncumuz var A takıma dahil edeceğimiz. Bu da imkansızlıklar içinde yakalanan bir başarıdır. Tebrik etmek lazım hocalarımızı. Önümüzdeki yıllar daha iyi olacak çünkü altyapı tesislerimiz bitecek önümüzdeki sezon.
"HAKEMLER KONUSUNDA GELECEKTEN UMUTLUYUM"
Hakemlerden memnun musunuz bu sezon?
Genel anlamda memnun olduğumu söyleyebilirim. 1-2 tane haricinde en ufak lehimize yanlışlık olmadı. Ama hakemlerimiz genç. Önümüzdeki yıllar için çok umutluyum hakemlerden.
"SERVET’İN KAYMAĞINI GALATASARAY YİYOR"
Sivasspor, Galatasaray maçına 10. yıl marşı, mehter marşıyla hazırlanıyormuş. Bu kimin fikriydi?
Hocamızın fikri bu. Yabancı oyuncularımızın da istediği bazı şarkılar var. Onların da içinde olduğu bir CD var. Dinliyoruz, ben de dinliyorum bazen. İnsanlara güzel bir motivasyon veriyor tabi ki. Servet takımdayken daha türkücüydü takım. Bir İbrahim Toraman bir de Servet. Biri hemşerimiz biri fahri hemşerimiz. İkisinin de attığı son dakika golleri çok üzdü beni. Sivas’ta Servet inanılmaz bir tecrübe kazandı ve bunun kaymağını şimdi Galatasaray yiyor.
"ADNAN POLAT’LA KONUŞTUK"
Adnan Polat’la bir dostluğunuz var. Adnan Polat’la hiç konuştunuz mu?
Maçla ilgili bazı organizasyonlar için konuştuk sadece başka bir konuyla ilgili konuşmadık.
"ŞEHRİ BAYRAKLARLA SÜSLEDİK"
Sivas halkı şampiyonluğa hazır mı?
15 gündür gitmiyorum Sivas’a. Daha önce şehri şampiyonluk havasına sokmak gibi bir talepleri olmuştu. Daha önce 2 acı tecrübem var bu konuda. 2. Lig'deyken bir Manisa bir de Sebat maçlarında böyle süslemiştik şehri. Bu iki maçı da kaybetmiştik o yüzden fazla yanaşmadım. Ama şimdi sıcak yaklaştık o isteğe. Gazetelerden görüyorum süslenmiş şehir. Çok da güzel olmuş.
"KAZANIRSAK BELEDİYE BAŞKANIMIZA İŞ DÜŞECEK"
Sivasspor maçı galibiyetle bitirirse soyunma odasına gidecek misiniz? Elinize cebinize atma anlamında.
Bizim rutin bir düzenimiz var bu konuda. Eğer yenersek Belediye Başkanımız umarım bana ihtiyaç bıraktırmaz bu konuda.
"KAYBETMEYECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM"
Diğer iki büyüğe karşı kaybettiniz. Bu maçı kazanacak mısınız sizce?
Kaybettiğimiz iki maçtan sonra bu maçı da kaybetmeyeceğimizi düşünüyorum. Tabi ikili averaj için bize 3-0 gibi bir galibiyet lazım. Bu da zor görünüyor ama futbol bu tabi ki.
(Maraton.com.tr)
Konu Harput0658 tarafından (25.10.2008 Saat 23:08 ) değiştirilmiştir..
|