Abdullah Yiğit / HÜRDOĞAN
“Taraftar konusunda sende saplantı oluşmuş” demeyin.
Yazmasam kendimi suçlu hissedeceğim. Maalesef maçlarda öyle bilinçsiz hareketler ediliyorki insan “de gelde yazma” diyor. Önceki gün görüştüğüm Mehmet Yıldız’ın maça gelenlerle ilgili açıklamalarını sanırım dünkü gazetemizde okumuşunuzdur. Okumayanlar için Mehmet’in söylediklerini özetlemek gerekirse şunları söyledi:
“Başka yerlerde taraftar takımı coşturur, bizim burda futbolcular taraftarı coşturuyor, golü bulana kadar kimse doğru düzgün tezahürat yapmadı...”
Mehmet Yıldız’ın bu söylediklerine gözüm kapalı imzamı atarım. Çünkü ben aynı cümleleri bir kaç defa yine bu sütunlarda yazmıştım.
Ancak bu defa ben değil ,taraftardan destek bekleyen futbolcu bunları söylüyor. Ben bugün taraftara “ niye destek vermiyorsunuz" vs. gibi cümleler yazmayacağım. Çünkü değişen bir şey olmayacak! Benim bugün taraftarlara mesajım, Konya maçında skor 2-0 olduktan sonra yaptıkları tezahürat! Gol dakikasına kadar bir kaç yüz kişi hariç sesi çıkmayan binlerce insan,skor 2-0 olduktan sonra “Konya kümeye” diye tempo tutmaya başladılar. Hemde hiç alışık olmadığımız bir tempoda ve birliktelikle. Ya arkadaş bize ne kimin küme düşeceğinden? Sivasspor bu sezon elde ettiği başarıyla Konya gibi takımlar başta olmak üzere bütün Anadolu’nun sempatisini kazanmış bir takım.
Dolayısıyla böyle gereksiz çıkışlarla bu sempatimizi kaybetmeyelim. Bize ne kim küme düşerse düşsün. Sivasspor şampiyonluğu kovalıyor, bizim taraftar “Konya kümeye” diye tezahürat ediyor, bu nasıl anlayış, bu nasıl düşünce?
Madem o kadar sesiniz çıkıyordu, skor 0-0’ken niye bağır madınız? Sivasspor alt sıralarda olsa ve Konya ile çekişse bu tezahüratı anlarım. Ama içinde yokuz, dışında yokuz,gereksiz yere yapılan bir tezahüratla kendimize düşman edinmeye çalışıyoruz.
Sivasspor Konya ve Konya gibi Anadolu takımlarının “ağabeyi” oldu. Biz bu şansı iyi değerlendirip daha çok sempatizan toplamamız gerekirken bunları yapıyoruz.
Şimdi düşünün! Hemen hemen bütün Anadolu takımlarının taraftarlarının olduğu gibi Konya taraftarlarıda bizim maça kadar Sivasspor’un şampiyon olmasını istiyor. 4 Eylül stadındaki “Konya kümeye” tezahüratından sonra o Konya’lının Sivasspor’a bakış açısı ne olur? Ya da plağı tersine çevirelim. Bir Anadolu takımı şampiyonluğa koşuyor, bizimle oynadıkları maçta taraftarları “Sivas kümeye” diye tempo yapıyor, peki bizim düşüncemiz ve tavrımız ne olur?
Kaşıkla topladığımızı kepçeyle dağıtmayalım!..