Sivas Futbol Köyü ikinci döneminde 100 çocuğu eğitime alarak başladı.
Türkiye in dört bir yanından çocukları futbol çatısı altında birleştirerek, sosyo-kültürel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefleyen Futbol Köyü projesinin Sivas’ta gerçekleştirilen ayağının ikinci dönemi başladı.
Sivas’ın da içinde bulunduğu 4 farklı yerde bugüne kadar 500e yakın çocuğun eğitildiği Futbol Köyleri’nin ikinci döneminde Sivas’ta 100 çocuk eğitime alındı.
Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Geliştirme Merkezi, “Herkes için Futbol-Grassroots departmanı tarafından Ülker ana sponsorluğu ile hayata geçirilen Futbol Köyü projesinin ilk dönemi kısa süre önce sona ermişti. Önceki günde ikinci dönem çalışmalarına başlayan Futbol Köyü’nde Türkiye’nin çeşitli illerinden 100 öğrenci eğitim görüyor.
20 Ağustos’a kadar devam edecek olan köy hakkında bilgi veren Teknik Sorumlu Temel Keskindemir, genel amaç olarak çocuklara futbol ahlakını benimseterek, Türkiye’ye başarılı bir alt yapı oluşturmak olduğunu söyledi.
2. etap çalışmaların 10 gün süreceğini belirten Keskindemir, “Burada sadece çocuklara futbol öğretmiyoruz. Sahada ki eğitimin yanı sıra, farklı branşlarda da dersler veriliyor. Kısacası buradaki tüm çocuklar futbolcu olacak diye bir şey yok. Biz burada futbol dışında geleceğin üst düzey yöneticilerini de yetiştiriyoruz” şeklinde konuştu.
Keskindemir ayrıca Sivas’ta ki Futbol Köyü’nün güzel bir kapanış organizasyonuyla tamamlanacağını ifade ederek, “10 antrenör ve 100 öğrenciyle 20 Ağustos’ta amacımıza ulaşmış bir şekilde futbol köyümüzü noktalayacağız” dedi.