Baysal Medikal A.Ş., Sivasspor’a futbolcu sakatlıklarının tedavisinde kullanılan ve ortalama 19 bin YTL maliyeti bulunan Cryoterapi cihazı bağışladı.
Futbol Milli Takımımız ve Badminton Federasyonu da dahil Süper Lig’deki kulüplerinin hemen hemen hepsinin kullandığı cihazın ödem, kanamayı önleyici, ağrı kesici gibi özellikleri bulunuyor.
İŞTE SİVASLI DAYANIŞMASI
Cryonic Firması’nın Türkiye distribütörü Baysal Medikal A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Atalay, Cryoterapi cihazını Fenerbahçe’ye 17 bin YTL’ye, ek aparatlarıyla birlikte Beşiktaş’a 19 bin YTL’ye sattıklarını söyledi. Atalay, cihazı Sivasspor’a da satmak için Kırmızı-Beyazlı kulübün tesislerine geldiğini belirterek, “Sivas doğumluyum. Sivas’ı da Sivasspor’u da çok seviyorum. Cryoterapi cihazını bu yüzden bağışladım ama en önemli etken Yrd.Doç. Dr. Hayati Öztürk ile Sivas bayiimiz Mahmut Şener’in telkinleri oldu” diye konuştu. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun da cihazın teslim töreninde “Hiçbir futbolcumuzun sakatlanmasını istemeyiz, bu cihazı kullanmayı da arzu etmiyoruz ama artık doğabilecek sakatlıklara bu cihaz sayesinde hemen müdahale edip, tedavide kullanabiliriz” dedi.
GALATASARAY’DA YOK
Cryoterapi cihazı futbolcu sakatlıklarında dört önemli fonksiyona sahip. Herhangi bir yan etkisi bulunmayan cihaz, medikal karbondioksit ile ağrı kesici, ödem ve kanamayı önleyici, kızarıklık giderici, damarları genişletme ve daraltma etkisiyle kan dolaşımını düzenleyici ve kas gevşetici özelliklere sahip. Bu arada Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un da kullandığı cihaza 4 büyükler içinde sadece Galatasaray’ın sahip olmadığı, Sarı-Kırmızılı yönetimin mali kaygılar nedeniyle cihazı satın almadığı belirtildi.
Yeniülke Gazetesi