İsmail MUT / Sivaspostası
TURNUVALARIN LİDERİ SİVASSPOR..
Manisaspor’u da yenerek çeyrek finale kalan Sivasspor’u ikinci yarıda Fortis Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Ligi gibi zor bir maraton beklemektedir.
Fortis Türkiye Kupası’nda oynayacak takımlar iki maçı aldığı taktirde direk final oynama hakkını elde etmiş olacak. Dolayısıyla Avrupa kupalarına direk katılma olanağını yakalayacaklardır.
Takımlar her iki kulvarda mücadele ederken kadro olarak geniş kapasiteye sahip olanların avantajları daha ön plana çıkacaktır.
Getirisi bol olan Fortis Türkiye Kupası’nda Sivasspor şu ana kadar 736 bin doları kasasına koydu. Gurup maçlarına kalma hakkı olarak 86 bin dolar, gurupta kazandığı 3 maç için 100’er bin dolar, 1 beraberlik için 50 bin dolar, gurubu lider bitirdiği için 200 bin dolar ve çeyrek finale yükseldiği için de yine 100 bin dolar elde etti.
Bu tabloda da görülüyor ki Fortis Türkiye Kupası, takımların Avrupa kariyeri ve takımlara getirisi bakımından takımların ilgisini çok yakinen çekmektedir.
Her iki turnuvada da iddialı olan Sivasspor’da elindeki mevcut mütevazı kadrosuyla büyük özveride bulunacak olanlar futbolcular ve teknik heyettir.
Sivasspor bu hafta Sivas 4 Eylül Stadında, Galatasaray ile ilk yarıyı lider olarak bıraktığı bir diğer turnuvanın ikinci yarı başlangıcını yapacaktır.
Sivasspor’un, Galatasaray ile kendi sahasında yapacağı maç gerek puan gerekse prestij bakımından şimdiye kadar kazandığı diğer maçlardan daha çok önem taşımaktadır. Alacakları galibiyetle hem geçen yılın rövanşını almak hem de bu sezon şampiyonluk için ne kadar iddialı olduklarını tüm futbol camiasına ispat etmeleri gerekmektedir.
Bu sezon şimdiye kadar 4 büyüklerin üçünden puanlar çıkaran Sivasspor’un Galatasaray’ı da eli boş göndereceğine inanıyorum. Yeter ki her zamanki oyun anlayışıyla dayanışma içerisinde kazanma arzularını karşı takıma hissettirsinler ve sahaya yansıtsınlar.
Devre arasında Antalya’da yapılan TSYD 46. Yıl Sporun Zirvesi Seminerinde “Futbolda Adaletin Zirvesi” panelde MHK Başkanı Oğuz Sarvan ve FİFA kokartlı hakemlerin ilk yarı değerlendirmelerinde hakem hataları gündemi meşgul eden konular içerisindeydi. Bu seminerlerde yapılan hatalardan ders alınarak tekrarlanmama ayrıca takımların kimlikleri ne olursa olsun adilane bir yönetim anlayışı içerisinde tarafsız bir şekilde maçların yöneltilmesi gibi herkesin ortak olduğu görüşler sunuldu ve takdir gördü.
Ben bu ülkede Balkan ülkelerinden getirilen ithal hakemlerin maçlar yönettiğini gördüm. Şu anda ülkemiz hakemlerinin o ülkelerde maç yönetmeleri bu konudaki başarılarımızın ispatıdır. İnanıyorum ki bu ligi alınlarının akıyla bitireceklerdir. Onlara güvenim sonsuzdur.
Bu bağlamda Sivasspor-Galatasaray maçı ile başlayıp takımların renklerini ve isimlerini göz önüne almayan, adil kararlara hükmeden hakemlerle mutlu sona ulaşmak dileğiyle.
Haydi, YİĞİDO tam zamanı şimdi. Tarih yazmak için 24 Ocak Cumartesi Saat:14.00 te 4 Eylül türbinlerinde görüşmek üzere.