Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Anadolu'da bir takımın şampiyon olamamasının tek sorumlusunun medya olduğunu öne sürdü.
Uygun, şunları kaydetti:
''Anadolu takımı olarak büyük takımlardan birini yeniyoruz. Ertesi gün yarım sayfa beni yazmış. Fakat bir sayfa hakemi yerden yere vurmuşlar. Hani yaşlılar sırayla ölür, gençler ara sıra. Güzellikler size yapılıyor, ara sıra da bize. Bırakın ona da ses etmeyin diyorum onu da anlatamıyorum. Dolayısıyla onların o yazılarından dolayı hakemler baskı altında. Bizim aslında o kadar yetenekli hakemlerimiz var ki.''
Türkiye'de herkesin hakemleri eleştirdiğini, bir tek kendisinin bu eleştirilere katılmadığını vurgulayan Uygun,
''Trilyonlarca para kazanacağım. Futbolcular trilyonlarca para kazanacak. Yöneticiler 10, 20 milyon dolar kulüpleri borçlandıracaklar. Bin 500 TL maaş alan hakemi yerden yere vuracağız, istediğimiz gibi yönlendireceğiz. Böyle bir sistem, böyle bir adalet mekanizması yok ki'' diye konuştu.
Hakemlik konusunda sistemin değişmesi gerektiğini, 2003 yılından bu yana hakemlikte profesyonelliğe geçme fikrini ortaya attığını belirten Uygun, şöyle devam etti:
''Hakemlerimizin bir antrenörleri olsun. Onları iyi antre etsin. Bir analizcileri olsun. Bütün takımların analizlerini yapsın. Emeklilikleri, hayat sigortaları yapılsın, sendikalaşmış olsunlar, sabit aylık maaşları bulunsun. Haftada 5 gün antrenman yapıp, 1 gün istirahat edip, 7. günde maç yönetsinler. Bağımsız bir Merkez Hakem Kurulu (MHK) olsun. Bakalım ondan sonra maçın kaderine hakemler etki ediyor mu? Görelim. Ben çok iyi bilirim, yöneticilerin o hakemin kapısında baskıyı nasıl kurduklarını. Dolayısıyla bu sistemin bulunduğu ortamda Anadolu'dan bir takımın şampiyon çıkması, Avrupa'da, UEFA'da final yöneten hakemin çıkması çok zordur.''
Şimdilerde Anadolu'dan iyi hakemlerin çıktığını kaydeden Uygun,
''Onlar da en azından bazı şeylere direniyorlar. Bu yıl inşallah şampiyon olacağız, eleştirilen hakemlerimiz de Avrupa'da final maçlarını yönetmiş olacak'' diye sözlerini tamamladı.
Konferansta, Bülent Uygun, ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Ali Akdemir'e üzerinde Atatürk'ün resmi bulunan kravat hediye etti. Akdemir de Uygun'a plaket verdi.