Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil

Kamuoyuna saygılarımla
Alt 26.05.2010, 21:50   #1
SivasSpor.Com
Site Habercisi

SivasSpor.Com - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

4.971 Mesajına 24.141 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 10 SivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yok
Standart Kamuoyuna saygılarımla

Sitemizin kurucusu Rüştü Elmas'ın son yaşananlarla ilgili açıklamalarıdır.

Değerli hemşerilerim, fedakâr Sivasspor Taraftarları Yiğidolar, son günlerde yaşanılan gelişmeler hakkında sizlerle görüşlerimi paylaşmak istiyorum. Bu güne kadar yaptığımız bütün çalışmaları açıkça sizlerin takdirine sunduğumuz gibi bu son yaşanılan tatsız olay hakkında da fikirlerimi hemşerilerimle samimiyetle paylaşacağım.

Benim ve arkadaşlarımın Sivas için yaptığı çalışmalar internet üzerinde yapılan projelerden ibaret değildir.
Halen Avrupa Sivaslılar Birliği Başkanlığı ve Türk Dernekler Birliği Başkan Yardımcılığı görevlerini sürdürüyorum. Her fırsatta Avrupa'da Sivas'ı nasıl tanıtabiliriz, hemşerilerimizi nasıl aynı çatı altında toplayabiliriz diye çabalıyoruz. Bu gayretlerimizden birisi de internet sitelerimizdir. Kuruculuğunu ve yöneticiliğini yaptığım bütün sitelerde ortak payda her zaman Sivas ve Sivasspor olmuştur. 10 yıl önce hiç kimsenin aklında Sivas'ı tanıtmak, Sivasspor'u Sivaslıların ortak sevgisi haline getirmek yokken, bizler bu anlayışı sanal âleme taşıdık, birileri çıkmış utanmadan ranttan bahsediyor. Rant anlayışı olan bir kişi hiç bu işe 10 yıl önce Sivas'tan başlar mı? Sanal âleminin boş olduğu, Türkiye'de internet kullanımın çok az olduğu bir zamanda niçin Sivasspor.Com kuruldu, bunun tek sebebi memleket sevdası ve hasretidir.

2001 yılında yayın hayatına başlayan sitemiz bu gün 55.000’e yakın üyesi, ortalama günlük 15–20 bin civarında ziyaretçi sayısı ve dinamik paylaşım alanı ile tüm dünyadaki Yiğidoların buluşma noktası halini almıştır. 10 yıl önce Almanya’da yaşayan bir Sivaslı olarak internet üzerinden takımım hakkında bilgi edinmek istediğimde gördüm ki Sivasspor hakkında yayın yapan hiçbir site yok. Diğer takımlar hakkında özel siteler varken koskoca Sivas ve Sivasspor hakkında doğru bilgi edinilecek, Yiğidolar ile ortak bir platformumuz ne yazık ki yoktu. Biraz da gurbetin verdiği duygusal coşkunlukla niçin Sivasspor’umuzun da bir sitesi olmasın dedim ve araştırma yaparak 2001 yılında www.sivasspor.com sitesini kurdum. Siteyi kurarken ben de bu kadar büyüyeceğini, kurumsal bir yapıya dönüşeceğini ve bu kadar sevileceğini bilmiyordum. Samimane duygularla ve memleket hasreti ile kurduğum, maddi ve manevi olarak beni çok fazla yoran, aileme ayırmam gereken vaktin büyük kısmını harcadığım, birçok dostluklar edindiğim gibi beni düşman görenlerin de ortaya çıkmasına sebep olan Sivasspor.Com bu gün de beni sıkıntılı bir sürecin içine çekti.

Sitemizde 17.05.2010 tarihinde yayınlanan ‘’Sivasspor Avrupa Futbolcu Seçmeleri’’ haberine yoğun ilgi yaşandığı anlarda Sivasspor Kulübünün resmi internet sitesinde isim verilmeden bu haberin yalanlandığını gördüğümüzde çok şaşırdım. Çünkü 2 ay öncesinde paylaşım sitesi olan Facebook’da bu çalışma hakkında grup kurulmuş, daha sonra özel internet siteleri açılmıştı. Hatta Sivasspor’un başarılı futbolcusu Cihan Yılmaz’ın seçmeler hakkında yaptığı açıklama video görüntüsü ile beraber yayınlanmıştı. Bu önemli bir haberdi ve bizim de duyurmamız gerekiyordu. Organizasyonla ilgilenen kişiler de bizimle irtibata geçmiş ve destek olmamızı istemişlerdi. Biz de sorumlu yayıncılık anlayışı ile elinizde resmi bir izin varsa haberinizi Sivasspor.Com'da yayınlarız dedik ve resmi belgeyi edindikten sonra da haberi yaptık. Kulübümüzün resmi internet sitelerini yönetenlerin kulübün resmi organizasyonu hakkında bilgi sahibi olmamaları nasıl olurda bizlerin suçuymuş gibi bir açıklama yapılmasına neden olur? Yapılması gereken bu aymazlığı yapan resmi site yöneticisinin görevden alınmasıdır. Taraftar sitesini kendisine rakip gören bir anlayışla koskoca bir kulübün resmi sitesi yönetilemez.

Yönetimin yaptığı açıklamada zaten Sivasspor.Com’un yayın anlayışı, fair-play'e olan inancı vurgulanmıştır. Bu açıklamada beni en çok yaralayan Sivasspor.Com sanki bir kişinin ya da bir ailenin elinde yönetiliyormuş gibi bir hava verilmesi olmuştur. Sivasspor.Com kurumsallaşmış, profesyonel bir anlayışla yönetilmektedir. Benim bu kadar büyük bir platformu tek başıma çalıştırmam mümkün değildir. Sivasspor.Com'da 20’ye yakın çeşitli kademelerde yöneticimiz vardır. Bu arkadaşlarımın hepsinin kendi özel hayatlarında yaptıkları bir meslek vardır. Burada amatör ruhla, profesyonel iş çıkarmaya çalışmaktadırlar. Bu kadar insanın emeğinin bir kenara itilmesine gönlüm razı olamaz. Bizler siteyi demokratik bir anlayışla yönetiyoruz. Kendi aramızda tartışıp ortak akıl etrafında toplanıyoruz. Bu son açıklamalar ve gelişmeler karşısında da ortak bir tavır sergileyerek yapılan yanlışı ve hataları Yiğidolarla paylaştık. Yaptığımız açıklamada da değindiğimiz gibi biz taraftarın sesi olmak istiyoruz. Kulüple resmi ya da gayri resmi bir antlaşmanın içinde olmak bizi taraftardan ve sivil düşünceden uzaklaştıracağı için daha önceki tavrımızı koruyarak sitemizi kulübe devretmeyeceğimizi kamuoyu ile paylaştık.. Sivasspor Kulüp yönetimi ile isim hakkı konusunda fikir ayrılığımız vardır ve bunu da açıkça kamuoyu ile paylaştık. Bu Sivasspor kulüp yönetimi ile ayrı yollarda yürüyoruz demek değildir, hayır ve bilakis Sivasspor için kulüp yönetimimize her türlü desteği vermeye hazırız. Sivasspor’u Süper Lig'e çıkaran, takımımıza sınıf atlatmış 'Efsane Başkan' sıfatını sonuna kadar hak eden Mecnun Otyakmaz ve yönetimi ile Sivasspor.Com'un bir sorunu yoktur ve olamaz.

Resmi taraftar sitesi adı altında yayın yapan ve yerel bir gazetemizin köşe yazarlığını sürdüren bir zevat adına kayıtlı sitede kulüp yönetimimizin duyurusunun ardından şahsıma, aileme ve Sivasspor.Com’daki çalışma arkadaşlarıma karşı iftira, hakaret ve gayri ahlaki yazılar hiçbir editleme yapılmadan günlerdir yayınlanıyor. Bu çirkin iftira ve karalama kampanyasının Sivasspor Kulübü'nün sözde resmi taraftar sitesinden yayınlanmasını şahsımdan çok kulübüme ve şehrime verdiği zarardan ötürü lanetliyorum. Söz ağızdan çıkana kadar sahibine, ağızdan çıktıktan sonra sahibi söze mahkûmdur. Şimdi bu sözde resmi taraftar sitesinde hakkımda yazılan bütün iddiaların kanıtlanmasını, aksi takdirde hukuki haklarım saklı tutmak kaydı ile iddia sahiplerini kamuoyu önünde müfteri ilan ettiğimin bilinmesini istiyorum. Ahlak tutulmasının yaşandığı bu sitede evladıma dahi laf atılmış ve bu hadise her baba gibi beni de derinden yaralamıştır. Bu sitenin yöneticilerine sesleniyorum, şahsıma ettiğiniz ve izin verdiğiniz hakaretlere dayanabilirim ancak evladıma edinen iftiraya dayanamam. Birazda olsa vicdanınız varsa en azından bir babanın bu çığlığını duyun ve hiç olmaz ise evladım hakkında yazılanları kaldırın. Diğer bir üzüntümde çocuğum yaşındaki gençlerin kinle, nefretle doldurulmuş olmasıdır. Bu gençlere Rüştü Elmas hedef olarak gösteriliyor, onlarda Sivas ve Sivasspor için bir şey yaptıklarını düşünerek hakaret ediyorlar. Yazıktır bu genç dimağları bu kadar nefretle büyütmenin topluma hiçbir faydası yoktur. Umarım bu uyarılarım sorumlular tarafından dikkate alınır ve bu çirkin durumdan camiamız zarar görmez.

Buradan beyan ediyorum ki, Sivasspor.Com’dan ben, ailem ve çalışma arkadaşlarımın hiç biri tek kuruş para kazanmamıştır. Aksine 10 yıldır yaşattığımız sitemizin kaliteli ve sürekli yayın yapabilmesi için maddi geliri bırakın, bazılarının tahayyül edemeyeceği miktarda harcama yapılmıştır. Bizler vaktimizi Sivasspor için harcamaktan dolayı üzüntülü değiliz, Sivas’ın her şeyden çok ihtiyacı olduğuna inandığımız birlik ve beraberliğe katkı sağladığımız için mutluyuz. Değerli Sivasspor.Com gönüllüleri ve hemşerilerim, yapılan bunca hakarete, iftiraya ve karalama kampanyasına rağmen doğru bildiğimiz yoldan bir adım dahi geri adım atmayacağımızı bilmenizi isterim.

Rüştü ELMAS

Bizi Twitter'den takip etmek için tıklayınız....

Yorumlarınızı ilgi ile okuyup beğeniyoruz.
Ancak; yorumlarınızı mümkünse küçük harflerle yazınız lütfen....
SivasSpor.Com isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Yukarıdaki Mesaj için 78 Kullanıcı SivasSpor.Com'a Teşekkür Ediyor...
58MySouL, 58Taraftar, A.Turan Korkmaz, Abdullah DuMaN, abircan, adres58, albina58, amigos, ANIL5896, arasan58, Arif Coşkun, ayhan saltan, AyhanBayrak, BekirBayrak, Besyo_cu, Bln-Fatih58, BOUN, bozok1071, buzdevri, cagri_deniz, capkin sivasli, ÇEÇEN İBO58, çelenk, champions58, CK58, Dağcı, Del Piero, effenberg, ege-gül, ekingölü, erdalyck, Erolyildiz, ersoy58, eyuphulagu, Fatih Bayrak, fatih_98, FurkaN, furky.b, G Ü N E R, gardasin.58, GokhanTurna, GuVeN, Holigann, Hudut, istanbuullum34, kanımaksa58, kaplanxx, karamik, Kasim58, kilicaslanism, kiNgSiZe58, Kokomo, melih_58, mesutkoc, Metal Gear, mucahitbaba58, myway, noname87, oNuR, pover58, redsaray, Salim58, sebasteia, SeyfullH, ShabbatShalom, sivas-58, sivaslibozo, sivasli_burak, sivaslıadem, sivas_58, slasher//z, stain, svsli585858, turks, tuzlugollu, ugur, vahap16, yigidomustafa58
Konu Kapatılmıştır

Etiketler
kamuoyuna, saygılarımla