Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Puan cetveline ve Sivasspor'un oynadığı futbola baktığım zaman içim kararıyor! Önceden yenildiği maçlarda bile “ Sivasspor iyi oynadı,bu maçı kaybetti ama oynadığı futbol gelecek için umut veriyor” diyorduk,şimdi bunu demek mümkün değil. Sivasspor son haftalarda hem kötü oynuyor,hem de farklı yenilgiler alıyor,asıl tehlikede bu işte!
Sivasspor'la ve onun başındaki Mesut hocayla ilgili çok çarpıcı ve ağır eleştiriler alıyordum ama bu son oynanan Kayseri maçında adeta tavan yaptı! Taraftarın ne düşündüğünü,taraftar sitelerine yazılanları okuduğumuz zamanda anlamak mümkün.
Bu iş böyle gitmez! Bakın taa geçen sezonun ilk yarısının son haftasında Ankara'da Ankaragücü'nü 3-2 yenmişiz ve ondan sonra deplasman galibiyeti yok.Yukarıda da ifade ettiğim gibi,gelecek için umut veren futbol oynamıyoruz beni asıl ürkütende bu kötü futbol.
Şunuda hemen belirtmekte yarar var. Bu son oynanan Kayseri maçında alınan kötü sonucun geçen hafta yaşanan kadro dışı olaylarıyla alakası yok. Bu takım kadro dışı olayları olmadan öncede kötü futbol oynadı,farklı yenilgiler aldı.
Ancak bir şeyinde altını çizmekte yarar var. Eğer Mesut hoca,haftalar öncesinde gerekeni yapsaydı,Mehmet Yıldız-Keita kavgası yaşanmazdı. Ne mi yapacaktı?
Televizyon proğramlarında ve yazılarımda sürekli olarak “ Sivasspor'da bazı futbolcuların bir-iki hafta dinlendirilmesi gerektiğini,antrenmanlarda çok iyi performans gösteren Keita'nında ilk onbirde sahaya çıkmasının doğru olacağını belirttim. Ama Keita taa 5. haftada ilk onbirde forma giyebildi,sonraki Manisa maçında bir devre oynadı,ondan sonrada 18'de bile göremedik Durum böyle oluncada Keita ister istemez futboldan başka şeyler düşünmeye başladı. Bu aşamada bizlerin ve taraftarın yapacağı tek şey,takıma destek olmaktır. Taraftar bunu yaparkende,teknik heyet ve futbolcularda aklarlını başlarına alıp ellerinden gelenin en iyisini yapmak zorundalar.Aksi halde geçen sezondaki gibi girdabın içine girildiği zaman çıkmak zor olur. Üstelik bu sezon ne Ankaraspor var,nede sürekli ceza alarak kendi kuyusunu kazan Diyarbakırspor.