Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Dünkü maçı izledikten sonra Trabzon bölgesi hakemi Abdullah Yılmaz'ın Sivasspor saplantısı olduğuna bir kez inandım. Yahu, bir hakem bir futbol takımını yenilmesi için bu kadar mı uğraşır? Abdullah Yılmaz'ın Sivasspor'a kini hıncı dün ortaya çıkmadı. Hatırlayacacağınız gibi geçen sezon Denizli'de oynanan ve 1-1 biten maçta Sivasspor'un kaleye giden topunu elle çıkaran futbolcuya kırmızı kart göstermiyip, penaltı vermeyen Abdullah Yılmaz, aslında o gün gerçek yüzünü göstermişti.
Dün sahada yaptıklarına fazla şaşırmadım, zira ondan bekliyordum böyle şeyleri.
Şu işe bakın, Sivasspor belkide grubun en önemli maçına çıkıyor, henüz 14. dakikada Sivasspor'u 10 kişi bırakan hakem, daha sonra Konyalı futbolcunun ceza alını içerisinde Mehmet Yıldız'ın topunu eliyle kesmesine seyirci kalıyor. Maçta ortada olan bütün pozisyon insiyatifi Konya'dan yana kullanıyor. Maç 1-0 devam ederken, topu almaya giden kaleci Ramoviç'e vakit geçiriyor diye sarı kart gösteriyor, ancak maç berabere iken yatıp kalkmayan, oyunu aşırı biçimde yavaşlatan Konyaspor'a ikazda bile bulunmadı.
Kısacası dün Sivasspor 10 kişi kaldığı maçta 11 kişilik Konyaspor'u değil, onları açıkca destekleyen hakemleride yenmeyi başardı, bu yüzdende tebrik ediyorum.
Maça gelince.
Yaklaşık 80 dakika 10 kişi oynayan Sivasspor, oyunun büyük bölümünde topa hakimdi. Suarez bir kaç hava topunu indirmenin dışında oyunda yoktu. Daha sonra oyuna giren 20 dakikadan fazla oynayan Hayrettin az kalsın takımın başına iş açıyordu. Bir futbolcunun maç eksiği olabilir ama bu kadar çabuk yorulmasına ve olduğu yerde donup kalmasınada bir anlam veremedim. Kaleci Ramoviç, Diallo, Mehmet Yıldız ve Kadir sahanın en iylerindendiler. Özellikle Ramoviç ve Diallo'yu yürekten tebrik ediyorum. Tabi burada zaten bahane arayan hakeme fırsat veren Sedat Bayrak'ıda eleştirmek istiyorum. Böyle bir dönemde kimsenin takımı durduk yere ateşe atmaya hakkı yok. Bunu çok sık yapıyorsun Sedat, bir an önce düzelmek zorundasın.