YİĞİDOLARA VERİLEN EN BÜYÜK CEZA!
2011-05-19

Hikmet KASAP
Kabul ediyorum, Sivasspor para kazansın. Bu fiyatlara ve rakip takıma bu kadar yer ayrılmasına iyi oldu diyenlerde olacak. Ben şunu söylemek istiyorum, yaz-kış demeden takımın arkasında olan benim gariban seyircim ne yapacak? Madem böyle bir şey yapılacaktı, o zaman kale arkalarını 50 TL.'den Sivasspor'a Maraton ve VİP'ide daha yüksek fiyatlarla Fenerbahçe'ye verseydiniz. Eğer böyle olsaydı, kimsenin söyleyecek hiçbir şeyi olmazdı. Şimdi herkes bu tutumdan rahatsız, tabi bizim gibi kombine biletleri olanlar hariç. Bu arada birçok kombine bileti sahibinin de biletini yüksek fiyattan satmaya çalıştığını duydum. Eğer satabilirlerse gelecek sezonun kombine biletini de çıkarmış olacaklar. 4 Eylül stadını Fenerbahçelilerin süsleyeceğini de duydum. Bu ne kadar doğru bilmiyorum. Ancak şunu söylemeliyim, eğer doğruysa bu kadar hoşgörülü olmak yanlıştır. Eğer böyle olursa, hafta içinde gazeteler ve köşe yazarları neler yazacaklar. Bu işin gelecek sezonu da var, para bulunur ama taraftarı bulmak zordur. Sivas gibi maddi gücü zayıf şehirde taraftara yapılan bu haksızlığı kabullenmek zor. Bu benim fikrim, karşı çıkanda, beni haklı bulanda olacak.
Artık olan oldu. Bundan sonra biz Sivaslıların yapacağı önemli işler var. Birincisi Sivas'a gelecek olan taraftarlara iyi davranıp, Sivaslıya yakışır biçimde karşılamak ve onları misafir etmek, ikincisi maçta sadece ve sadece takımımıza destek vermek.
Eğer bunu yaparsak, maçın sonucu ne olursa olsun, galip taraf kesinlikle Sivas olur, Sivasspor olur.
Bir hatırlatma daha yapmak istiyorum. Sivasspor'un sadece spor kulübünden ibaret olmadığını sanırım bazı çevreler şimdi daha iyi anlamıştır. Cumartesi Pazar günü binlerce insan Sivas'a gelip, gezip tozacak!
Türkiye'nin hatta Avrupa'nın gözünün maçta Sivasspor'a başarılar dilerken, maça gelecek Yiğidolarında sadece takımlarına destek vermelerini bekliyorum.
Hürdoğan