Sivas'lıysan bunu yap!
Sivasspor-Trabzonspor maçından sonra telefonlarım hiç susmadı. Maçın hakemi Hüseyin Göçek’in 90. Dakikada uydurduğu frikik ve gelen golden ziyade,maçı atv’den anlatan Sabri Urgan’a çok büyük tepki vardı.. Tepki fazla gelince eve gidip,tekrar maça baktım. İlk dikkatimi çeken maçı anlatan spikerin Trabzon’un golünden sonra adeta kendinden geçerek anlatması oldu. Hani,Türk takımları Avrupa maçı oynarken gol attığı zaman maçı anlatan spiker “gool goool “diye kendini yırtarya,aynen öyle olmuş. Sadece golde değil,maçın genelindeki anlatımıyla ,hem mesleğine kara leke düşürmüş,hemde tarafsızlığını kaybetmiş.Ey Sabri Urgan! Golü atan takımda,yiyen takımda Türk takımı! Ayrıca,senin anlattığın maçı sadece Trabzonlu’lar izlemiyor. İyiki o hızla sahaya girip golü atanı tebrik etmedin! Bu nasıl tarafsızlık,bu nasıl yayıncılık? Eğer golün güzelliğinden kendini yırttıysan(!) Aatif’ın attığı gol daha kaliteli ve güzeldi,o zaman yırtılsaydın! Ama yapamazsın çünkü yayıncı kuruluşun yöneticileri Trabzonlu. Madem öyle,bende buradan Türkiye’nin her tarafındaki Sivaslı’lara sesleniyorum. Sizlerde Sabah gazetesi ve Fotomaç almayın,aldırmayın! Bakalım ne yapacaklar. Eğer Türkiye’deki Sivaslı’ların yarısı bunu yapsın yemin ediyorum,çıkıp özür dilemek zorunda kalırlar. Tersi olsaydı baksaydınız siz o zaman Trabzonlu’lara… Vallahi anında protesto yürüyüşü yaparlardı. 4 sezon önce (Sivasspor Şampiyonluğa oynarken) yayıncı kuruluş 4 maçı yayınlama hakkına sahipti.Sivasspor şampiyonluk kovaladığı, Trabzon’da alt sıralarda olduğu için,yayıncı kuruluş Fenerbahçe,Beşiktaş,Galatasara y ve Sivasspor maçlarını canlı vermeye başladı. Trabzonlular anında ayağa kalkıp,yayıncı kuruluşa tepki gösterip (dekoderlerini iptal etme tehditlerinde bulundular) bir-iki hafta sonra TFF’den izin alıp,yayınlanan maç sayısını 5’e çıkarıp Trabzon’un maçlarınıda vermeye başladılar. Biz hiçbir zaman gücümüzün farkında olmadık. İnşallah bu defa olur ve Sabah grubunu hizaya getiririz,onlarda adam gibi maç anlatırlar. Yüzde yüz Sivas patentli oldukları için tercih ettiğimiz Marka,Öncü ve Can gibi önemli alış veriş merkezlerininde bu tepkiye katılıp en azından üç beş gün bu gazeteleri satmamaları gerekir. Eğer biz birlik olursak karşımızdakini yola getiririz,yoksa,yapılan haksızlıklara isyan eder dururuz…
Abdullah Yiğit (Hürdoğan Gazetesi)