Sivasspor kulübü başkanı Mecnun Otyakmaz basınla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Kulüp tesislerinde gerçekleştirilen soru cevaplı basın toplasında açıklamalarda bulunan Otyakmaz,Orduspor karşılaşmasında yapılan gönül kırıcı tezahüratların hoş olmadığını, belirterek; "Bizi destekleyen tüm taraftarlarımıza çok teşekkür ediyoruz.Ancak Rıza hoca'mızın da, Hayrettin'in de ciddi anlamda gönülleri kırılmıştır. Bu tepkileri hak ediyor da olsa karşılaşma sonucu beklenilmeliydi. Neyse ki oluşan kırgınlığı onarmamız süremiz kısa sürede oldu.Bu sürenin kısa olmasının en önemli nedeni ise gerçek yiğidoluktur.Sivas'lılar nankör insanlar değildir. Hayrettin ki Trabzonspor'un, Gaziantepspor'un yüksek transfer ücretlerini kabul etmeyerek Sivasspor'da hizmet etmeye devam etmiştir. Memleketinin takımına 15 yıl hizmet etmiştir, sahip çıkılması gerekmektedir. Protestoyu hak ediyorda olabilir ama stratejik ve zamanlama olarak uygun bir zaman değildi, şekli de böyle olmamalıydı. Tepki yerinde olmadı diyebiliriz" dedi.
Stadyum konusunda da açıklamalarda bulunan Otyakmaz, "15 bin kişilik stadyumu dolduramıyorsak, 33 binlik stadyum konusunda ısrarcı olabilme gücümüzün olmadığını düşünüyorum. Kupa maçında karşılaşma ücretini 2 TL yapıyoruz kemik kadro olarak gördüğümüz 5-6 bin kişilik taraftarımız dışında pek ilgi olmuyor. Lig maçını 5 TL'nin üzerine çıkarmadık, destek görmüyoruz. 33 binlik stadyum olsa dahi organizasyonlarda Sivas'ımıza sıra zor gelirdi. Verilecekse 25 bin kişilik stadyumumuz yapıldığında ona da verilir, yeter ki bizler Sivasspor'umuza destek olalım" dedi.
Sivasspor'un unutulmayacak başarılarının da yakın zamanda geleceğini düşündüklerini belirten başkan Otyakmaz, "Taraftarımızı sokaklara dökecek başarıyı getirecek kadronun oluşması, başarıyı yakalaması da yakın zamanda gelecektir diye düşünüyoruz. Futbolcu transfer politikamızda değişiklik olmayacak.Flaş transfer diye tabir edilen transferleri yapan takımların şimdilerde nerelerde olduklarına şahit oluyoruz. Bizler başarıya susamış, para kazanmak, futbol oynamak hedefi olan futbolcuları Sivasspor'da yıldız yapmak isteriz" dedi.
Taraftarlar ile, teknik direktörümüz Rıza Çalımbay arasında oluşan bu kırılmanın tamiri nasıl olur şeklindeki soruya ise başkan Otyakmaz,"Taraftarımız Gençlerbirliği karşılaşmasında hocamızın da Hayrettin'in de gönlünü almasını bilir. Şunu da belirtmekte yarar görüyorum ki kimsenin tasvip etmediği bir durumla karşı karşıya kaldık. Bizim,taraftara kırılma, küsme diye bir lüksümüz yok. Biz onlarsız olamayız. Onlar bizim her şeyimiz ama daha uygun zamanlama yaparak, kırmamaya özen göstererek destek veya tepkilerini yiğidoya yakışır üslupta yapılmasının daha yerinde olacağını düşünüyorum. Çok kıymetli destekçi bir kitlemiz var. Bu destekçi kitlemizin artmasını diliyorum. Sivas'ımıza bilinçli taraftar profili oluşturma projesinin de desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.