Sergen Yalçın ile çıktığı ilk maçı 4-0 kazanan Sivas'ın sırrı ortaya çıktı. Genç hoca, oyuncularıyla yaptığı ilk toplantıda, “Size güvendiğim için buradayım. Benim bu takımdan en ufak şüphem yok. Sizin de kendinizden olmasın” diyerek moralleri yerine getirdi.
Roberto Carlos yönetiminde hem ligde hem de kupada dibe vuran Sivasspor’da Brezilya’nın yerine Sergen Yalçın’ın gelişiyle hava bir anda değişti. Geçen sezon Antep’e gelir gelmez yakaladığı 4 maçlık seriyle Güneydoğu ekibinin lige tutunmasında çok önemli rol oynayan Yalçın, Yiğidolar’ın başında da 4-0’lık siftah yapınca takımın üzerindeki karabulutları dağıttı. Peki, Sergen Yalçın, Sivas’a gelir gelmez ne yaptı? İşte yanıtı...
Bir an olsun düşünmedim
Motivasyon konusunda çok başarılı olduğu bilinen 42 yaşındaki hoca, ilk olarak oyuncularını yanına topladı ve onlarla bir görüşme yaptı. Üst üste alınan yenilgilerden ötürü moral olarak çöken futbolcuların psikolojisini yerine getirmek için kolları sıvayan Yalçın, “Mecnun başkan bana bu teklifi önerdiğinde hiç düşünmeden işimi gücümü bıraktım, kabul ettim. Bunun en önemli sebebi buradaki oyuncu grubuna, yani size olan güvenim. Sizinle alakalı aklımda en ufak bir şüphem olsaydı, burada olmazdım. Bu takım geçen sene 5. oldu. Hep birlikte bu potansiyeli ortaya çıkaracağız” diyerek futbolcularını
motive etti.
Hedef Kasımpaşa
Oyuncular da Yalçın’ın takım üzerinde kısa sürede yarattığı etkiden son derece memnun. Takım kaptanı Adem Koçak, “Üzerimizde kazanamamın vermiş olduğu bir güven kaybı vardı. Sergen hocayla bunu kırmayı başardık. Umarız Kasımpaşa karşısında da yaparız” dedi. Bu arada sakatlıkları süren İbrahim Toraman ve Ziya Erdal’ın ilk yarıyı kapattıkları öğrenildi.
Ömer Necati Albayrak