Sivasspor Teknik direktörü Werner Lorant, Denizlispor galibiyeti sonrası yaptığı açıklamada ''Biz kendimizi ne güçlü kılacaksa o yönde topumuzu oynayacağız. Çünkü ben hayalperest bir insan değilim'' dedi..
Sivasspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona eren Denizlispor maçının ardından maç hakkında değerlendirme yapan Lorant, önemli olanın ilk defa kendi seyircileri önüne çıkmalarına rağmen takımının 3 puanı kazanması olduğunu söyledi.
Bir basın mensubunun (karşılaşmada pozisyona girmekte zorlanan bir Sivasspor vardı. Bundan sonra da iç sahadaki maçlarda bu oyun tarzıyla mı devam edeceksiniz?) şeklindeki sorusu üzerine Lorant, şunları kaydetti:
''Burada herkes neyin rüyasını görüyor. Aklından neler geçiyor? Yani rüya görmekten artık vazgeçin, uyanın artık. Bu takım 8 maçta 15 puan kazandı. Şanssız bir şekilde Galatasaray'a karşı mağlup oldu.
Ondan sonra bana burada sorular soruyorsunuz. Yok pozisyona girmedi, yok zor. Biz oyunumuzu oynuyoruz. Bakın arkadaşlar önemli olan defansif olarak disiplinli bir şekilde oyunumuzu oynamamız ve gole gitmemiz. Yani rüya görmeyin, çok afedersiniz ama aptal aptal duygulara kapılmayın. Bizim bundan sonraki olanağımız ve olanaklarımız bu yöndeydi.''
Oyun tarzlarına aynen bu şekilde devam edeceklerini, defansif bloku sağlam, disiplinli bir şekilde tutup galip gelmenin yollarını arayacaklarını kaydeden Lorant, ''Bundan sonraki oyun disiplinimiz de aynen bu şekilde sürecek. Aklından başka birşeyler geçen birileri varsa kesinlikle rüya görüyor. Ben bir bir futbolcularımın ne kabiliyeti olduğunu ve ne yapamayacaklarını biliyorum. Biz kendimizi ne güçlü kılacaksa o yönde topumuzu oynayacağız. Çünkü ben hayalperest bir insan değilim'' diye konuştu.
-''İLERİDE DURMALARINI SEVMİYORUM''-
Denizlispor'un yıllardır birlikte oynayan ve Süper Lig'de yer alan bir takım olduğunu vurgulayan Lorant, ''Ve biz bu takımı yendik. Bu takıma karşı 3 puan kazandık. Benim için kesinlikle en önemli olan olay budur. Bundan başka hiçbirşey de beni ilgilendirmiyor'' diye konuştu.
Lorant, maçın sonlarına doğru 2 defans oyuncusunu sahaya sürmesinin risk olup olmadığı şeklindeki soruyu ise, ''Kesinlikle bir risk değildir. Niye risk olsun ki. Daha da geriye doğru çekilmeleri gerekiyordu. Çünkü ben sevmiyorum ve istemiyorum ileride durmalarını'' dedi.
Maçta taraftarların kendilerini desteklerini ifade eden Lorant, ''Sadece ilk defa Sivas'ta oynamamıza rağmen stadın tamamen dolu olmaması beni biraz hayal kırıklığına uğrattı'' dedi.