Sivasspor Yönetim Kurulu Üyemiz, Sivas’a hizmeti kendisine görev sayan, başarısızlığı hiçbir zaman kabul etmeyen, herzaman daha öncekinden başarılı olmayı kendine ilke edilmiş, içten ve samimi kişiliği, tam bir Sivasspor aşığı olan, değerli hemşerimiz Sayın, Mehmet ZENGİN ile yaptığımız Röportajı veriyoruz.
Kendinizden Bahseder misiniz?
1950 Sivas Zara Karacahisar doğumluyum. İlköğretimimi köyümde, lise ve üniversiteyi İstanbul’da tamamladım. 1974ten beri ticaretle iştigal etmekteyim. 17 yıldır da tekstil işi yapıyorum.
Sivasspor Hedeflerine Ulaşabildi mi?
Benim mantalitemde başarısızlık yoktur. Ben köyden çarıkla geldim ve kendime göre İstanbul’da kendimi başarılı hissediyorum. Lise ve üniversiteyi İstanbul’da çalışarak okudum.
Sayın Başkanınız Mecnun Otyakmaz beni yönetime layık gördüğü zaman başarısızlık diye hiçbirşey düşünmedim. biz ilk hocamızla anlaşırken Sayın Başkan: "ilk 10 için hocaya prim verelim" ancak ben ilk 5 olursa verelim dedim. Hedefimiz ilk beşti ancak ilk senemiz olması sebebiyle bunu elde edemedik ancak gelecek sezon hedef UEFA kupası olacak.
Sivaslı takımına sahip çıkıyor mu?
Ben 40 yıldır İstanbul’da yaşıyorum Sivas’taki maçların çoğuna katılıyorum ama bir İstanbul takımları gibi Trabzon gibi bursa Rize gibi takımlarına sahip çıkmıyorlar. Ama biz bu işte henüz yeniyiz inşallah ileride onlar gibi olacağız hatta onları geçeceğiz.
Maçlara gelen taraftarlar hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Sivas’ta yaşamadığım için bu konu hakkında çok birsey söyleyemeyeceğim. Ama bana göre yetersiz biraz daha birlik ve beraberlik olursa daha iyi olacağını düşünüyorum...
İnternet sitelerinin taraftar oluşturma sürecinde bir katkısı oluyor mu?
Tabiî ki teknoloji cağındayız internet sitelerinin muhakkak faydası olur, insanlarımız zamanla internete daha çok alışacağı için ileriki yıllarda bunun faydasını daha da fazla göreceğiz.
Sivasspor.com Taraftar Sitemizi takip edebiliyormusunuz?
Taraftar sitenizi takdir ediyorum ve firsat buldukça izliyorum, yaptığınız çalışmalardan dolayı sizleri kutluyorum ve devamını diliyorum.
Sivasspor’un başarısı Sivas’a neler kazandırdı? Kazandıracak?
Elbette ki birçok şey kazandırdı. Özellikle Sivas’ta yasayanlar bunun faydasını daha iyi hissediyorlar, büyük takımlar ve beraberindeki heyetler ilimize gelerek orada vakit geçiriyorlar. Sivas ve Sivaslıyı yerinde analiz ediyorlar. Sivasspor’un daha da başarılı olmasıyla Avrupa takımlarının da gelmesiyle şehrimizin Avrupa bazında da tanıtılmasında büyük rol oynayacak.
Taraftarlara son olarak ne söylemek istersiniz
Sivasspor’a teknik kadrosuna hocasına ve futbolcularına güvensinler. Başarı kendiliğinden gelecektir.
Röportaj: Rüştü Elmas, Osman Günay