Karol Pecze
"Kazanmak için bazı riskleri aldık, daha fazla hücuma gittik ve bunun sonucunu da aldık" dedi Pecze, 3-2 kazandıkları Vestel Manisaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, çok güçlü ve lider takıma karşı oynadıklarını belirterek ,özellikle ilk devre oyuncularının saha ve hava şartlarına adapte olmakta zorlandığını kaydetti. Rakiplerinin kendilerinden daha erken sahaya adapte olduğunu ifade eden Pecze, şöyle devam etti: "Fakat ikinci devre yaptığımız değişikliklerle daha çok hücumu düşündük. Daha önce de böyle maçlar oynadık içeride. Ama çok şansız maçlar oynadık ve çok goller kaçırdık, kaybettik. Ama bugün bütün her şey bizim elimizdeydi. Ve sonucu gördünüz çok mutluyuz. Kazanmak için bazı riskleri aldık, daha fazla hücuma gittik ve bunun sonucunu da aldık."
Maçta kendilerine en iyi şekilde destek veren taraftarlarına da teşekkür eden Pecze, "Bu maçı sadece biz değil, seyircimizle beraber kazandık. Onların desteğiyle, inanılmaz destek verdiler. Bütün seyircilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.
Ersun Yanal
Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, oyunun her bölümünde hakimken ve öne geçebilecekleri pozisyonlar varken, bir taç atışından gelen pozisyonla gol yediklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Oyun ondan sonra çok yüksek bir tempoya büründü. Rakibimiz oyunu kurtarmak için mücadele etti, biz gol atabilmek için mücadele ettik. Ve her iki kalede de sürpriz ataklar vardı. Sonuçta mağlup olduk. Rakibimizi kutluyorum. Yüksek bir mücadele gösterdi. Bundan sonra yolumuza devam edeceğiz. Önümüzde bir Trabzonspor maçı var. Oyuncularımı kutluyorum. Girebildiğimiz pozisyonları değerlendirebilseydik, bugün galip gelebilirdik."
Fenerbahçe ile adının anıldığı iddialarının sorulması üzerine Yanal, "Arkadaşlar, konumuz ve gündemimiz bugünkü güzel olan maç. Biz Vestel Manisaspor ile çok güzel bir çalışma içindeyiz. Oraya bakmak daha doğru olmaz mı?" dedi.
Maçtan notlar
Sivasspor-Vestel Manisaspor maçını, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ile Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Belediye Başkanı Sami Aydın, Vestel Manisspor Kulübü Başkanı Haluk Çubukçu, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz birlikte izledi.
Maç öncesinde Bakan Şener, Sivassporlu milli futbolcu Servet Çetin’e, kentin tanıtımına sağladığı katkılar nedeniyle Sivas Belediyesi Meclisince kararlaştırılan hemşehrilik beratını verdi.
Servet Çetin, kırmızı-beyazlı ekipte kaptan olarak sahaya çıktı.
Maçı yaklaşık 8 bin Sivaslı futbolsever izledi.