ÇALIŞAN FORMAYI KAPAR
Teknik Direktör Bülent Uygun, ''Trabzonspor maçından inşallah 3 puanla ayrılırız'' dedi. Beşiktaş galibiyetinin ardından 2 gün izin yapan Sivassporlu futbolcular
Trabzonspor maçının hazırlıklarına kulüp tesislerinde teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde başladı.
Kar yağışı altında gerçekleşen antrenmana, milli takım kadrosunda yer alan Servet Çetin ve Avusturalya Milli Takım kampına çağrılan kaleci Michael Petkoviç ile izinli olan Hollandalı Nordin Wooter katılmadı.
Bir süre koşu yapan futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından dar alanda pas çalışması yaptı.
TRABZONSPOR MAÇINDA HEDEF 3 PUAN
Beşiktaş maçının geride kaldığını ve Trabzonspor maçına hazırlandıklarını ifade eden Uygun, Trabzonspor'un sezona iyi transferler yaparak başladığını, güçlü bir takım olduğunu söyledi.
Trabzonspor'un son haftalarda puan kayıpları yaşamasının, bordo-mavili ekibi bu maça daha da motive ettiğini ve rakiplerinin kazanmak isteyeceğini ifade eden Uygun, şunları kaydetti: ''Biz de seyircimizin coşkulu tezahüratlarıyla kendi evimizde kazanmak istiyoruz. Zor, ama çekişmeli bir maç olacak. Yine ben kendi felsefem olan birbiriyle yardımlaşan, futbolun güzelliklerini sahaya yansıtan, mücadeleci, ama aynı zamanda fair-playden ödün vermeyen futbolumuzu, Sivas'a yakışan futbolumuzu sahaya yansıtacağımıza inanıyorum. Maçtan da inşallah 3 puanla ayrılırız.''
Beşiktaş maçı öncesinde Beşiktaş, Trabzonspor ve Galatasaray gibi 3 büyük takımdan 4 puan hedeflediği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Uygun, Beşiktaş karşısında alınan 3 puanın bu hedefi değiştirdiğini belirtti.
Arka arkaya gelen büyük maçların zor olduğunu anlatan Uygun, bu maçların skor tahminini yapmanın zor olduğunu belirterek, ''4 büyüklerle oynuyorsunuz. Hep iyi götüreceksiniz diye bir kaide yok. Çünkü Anadolu takımlarının bütçesi belli. Kapasite de belli. Çok yetenekli futbolcuları oluyor. Onlar o maçı o gün çevirebiliyorlar. İçerideki maçlarımızda öyle hiç kimse elini kolunu sallayarak bizden puan alamaz'' dedi.
Futbolculuk dönemlerinde teknik direktörlerinin hangi görevi verdiyse onu yapmaya çalıştığını, oynadığı mevkiye sadık kalarak mücadele verdiğini ve kendi özel yeteneklerini de ortaya çıkararak iyi bir futbol ortaya koymaya çalıştığını ifade eden Uygun, Sivasspor'da da kendi futbol felsefesini sahaya yansıtmaya çalıştığını, futbolcularından oyun sistemlerine bağlı kalarak özgürce sahada mücadele vermelerini istediğini söyledi.
Defansif ve ofansif anlamda futbolun gerektirdiği ne ise onu sahaya yansıtmak gerektiğini anlatan Uygun, ''Biz her zaman takım halinde hareket edeceğiz'' dedi.
ÇALIŞAN FORMAYI KAPAR
''4-4-2 sistemi'' ile devam edeceklerini, ancak rakibe göre de özel tedbirler alacaklarını ifade eden Uygun, sezon başından itibaren forma giymeyen oyunculara da durumlarını görmek amacıyla görev yaptığı 2 maçta şans verdiğini ve bu oyuncularından bazılarının bu şansı iyi değerlendirdiğini söyledi.
AA
|