Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor


Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil

İyisini Yapalım Derken Bozduk
Alt 18.11.2009, 16:31   #1
SivasSpor.Com
Site Habercisi
 
SivasSpor.Com - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 257
Thanks: 5
4.971 Mesajına 24.141 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 10 SivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yok
Standart İyisini Yapalım Derken Bozduk



“Transfer politikasında hata yaptığımızı kabul etmemiz lazım. Sonuç ortada. İşleyen bir çarkı, daha iyisini yapmak düşüncesiyle bozmuş olduğumuzu gördük. Bu durumun sorumluluğu da Bülent ve bende.”

SİVASSPOR, geçtiğimiz iki yılın en çok ses getiren takımıydı. Mütevazı kadrosuyla Türkiye’nin en pahalı takımlarına kafa tuttu, her iki sezonda da şampiyonluğu kılpayı kaybetti. Ama o Sivasspor’un yerinde bu sezon yeller esmeye başladı. Bu sezonun geride kalan bölümünde hayal kırıklığı yaratan Yiğidolar’daki bu düşüşün sebebini, kulübün en yetkili ağzı olan Mecnun Odyakmaz’a sorduk. Odyakmaz hem özeleştiri yapıp, kendisinin ve eski teknik direktörleri Bülent Uygun’un hatalarını ortaya döktü, hem de gelecekten beklentilerini anlattı...

Ezberler bozulacaktı

* Sivasspor geçen sezon şampiyon olsaydı Türkiye’de ne değişirdi?

Ezberler bozulmuş olacaktı ve Türk futbolu yepyeni ufuklara doğru yol alacaktı. Kısıtlı imkanlarla mücadele eden mütevazı bir Anadolu takımının şampiyon olması diğer Anadolu kulüplerini inanılmaz cesaretlendirecekti. Böylelikle ligimiz daha kaliteli hale gelecekti.

5 milyon Euro’dan olduk

* Peki Sivasspor’da ne değişecekti?

Çok köklü değişiklikler olacaktı. Mesela 5 milyon Euro gibi bir para alacaktık. Ligde ikinci olup da Şampiyonlar Ligi’ne katılamayan takımın payına düşen 5 milyon Euro’yu biz alacaktık. Ve bu dönem şimdi hata olarak kabul ettiğim transferleri de yapmamış olacak ve bugün içinde bulunduğumuz pozisyonda da olmayacaktık. Bizim için çok kötü oldu bu şampiyonluğu kaçırmamız. Esasında Türk futbolu tarihi bir fırsat kaçırdı.

Önceki transferler %90 tutmuştu

* ‘Hata olarak kabul ettiğim transferler’ diye bir söz söylediniz. Bunu biraz açar mısınız?

Transfer politikasında hata yaptığımızı kabul etmemiz lazım. Çünkü sonuç ortada... İşleyen bir çarkı, daha iyisini yapmak düşüncesiyle bozmuş olduğumuzu gördük.

* Transfer politikasını Bülent Uygun’la birlikte mi belirliyordunuz, yoksa ‘rüştünü ispat etmiş bir hocamız var’ diyerek bu işi Uygun’a mı bırakmıştınız?

Sizin de dediğiniz gibi rüştünü ispat etmiş bir teknik direktörümüz vardı. Daha önce yapmış olduğu transferlerde yüzde 90 oranında başarı sağlamıştı. Hocamızın tavsiye ettiği futbolcuları bütçemize uygun olduğu taktirde transfer ediyorduk. Yani bu işin sorumluluğu Bülent Hoca’da ve bende.

Benim alnım açık

* Her soruya cevap veren ender futbol adamlarından birisiniz...

Kafamızın arkasında başka bir hesap olmadığı için her şeyi de açık yüreklilikle paylaşmak lazım. Zaten gizli saklı herhangi bir işimiz de yok. Şeffaf olmanın, insanın önüne ileride engel çıkartmayacağını düşünüyorum. Aksine, sorulara kaçamak cevaplar vermek insanın ayağına daha çok dolaşır.

* Bazı insanlar hep sizin Sedat Peker ile akrabalığınızı gündeme getiriyor, onun eniştesi olduğunuzu tekrarlayıp duruyor...

Ben eniştesi değilim. Bunu defalarca izah ettim; kardeşlerimiz evli.

* Bu akrabalıktan yola çıkarak birtakım iddialarda bulunanlar var...

Bu iddialar hep oldu. Bunların doğru olup olmadığını insanlara gösterme fırsatını yakaladım ben; 6 senedir kamuoyunun önündeyim, her türlü yargıya da açığım. Ben bu şansı yakaladım, inşallah bir gün Sedat Bey de bu şansı yakalar. Ve insanlar her şeyin doğrusunu görürler. Ön yargılı değil de kendi gözleriyle görürler.

Fenerbahçe Kulübü’ne üyeliğimi dondurdum

· Fenerbahçe Kulübü üyeliğiniz devam ediyor mu?

Üyeliğim geçmişte kaldı. Sivasspor’a başkan olduktan sonra dondurdum. Bir gönülde iki sevgi olmuyor. Şu anda beni sadece Sivasspor ilgilendiriyor.

· Futbolcu olmak ister miydiniz?

Öyle yeteneklerim olsun isterdim ama futbolcu olmak istemezdim.

· Neden?

Çünkü gerçekten çok zor. Bir defa kaslarını sonuna kadar zorlamak zorundasın. Diğer taraftan antrenmanlar ve vücudunu fit tutmak için verdiğin mücadele... Ve binlerce futbolcunun içinden birkaç yüz tanesi iyi para kazanabiliyor.

· Türkiye’de futbol ne kadar temiz?

Geçmişe göre daha temiz. Ama dikkat edilmesi gereken bir İddaa meselesi var. Bu konuya çok dikkatlice yoğunlaşmalıyız. Bir boşluk bırakmamak lazım. Eğer boşluk bırakılırsa art niyetli insanlar bunu suistimal edebilirler.

Bülent Uygun’un bizi küme düşürecek kadar kredisi var

* Bülent Uygun kendisi mi istifa etti?

Bülent Hoca istifasını verdi, yönetim de kabul etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçını uzatmalarda yediğimiz golle kaybettikten sonra bu konuda ısrarcı olmanın hem kulübe hem de kendisine zarar vereceği yönünde ikimizde de görüş oluştu. Aslında Bülent Hoca’nın bu takımı düşürmeye kadar varacak bir hakkı ve kredisi var. Ama tadında bırakmak lazım. Ben de tadında bıraktığımızı düşünüyorum.

* Bazıları Bülent Uygun’un medyada çok fazla görünmesini eleştiriyor?

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır, Bülent Hocamızın da tarzı bu. Neticede Bülent Hoca artık bir marka oldu. Tarih onu kendi yaptıklarıyla yargılayacak. Biz kendisine inanıyorduk, hala da inanıyoruz. Ben ona uygun şartlar yaratılırsa gideceği herhangi bir kulüpte de başarılı olabileceğini tüm kalbimle inanıyorum.
Uygun, 3 büyüklerde de başarılı olur

* Herhangi bir kulüp derken, buna 3 büyükler de dahil mi?

Hangi kulüp olursa olsun. Çünkü futbolu bilen, zeki bir teknik direktör. * Milli takımda yapabilir mi?
Bülent Uygun gerçekten iyi bir hoca. Her yerde yapabilir. Ben zaten onun eninde sonunda milli takıma geleceğini düşünüyorum.

* Geçen sezonki Denizli-Beşiktaş maçından sonra, “Eli her tarafa uzanan kulüpler böyle maçları kaybetmez” demişsiniz...

Bir maç üzerine söylenmiş bir söz değildi. Genel anlamda söylenmişti.

* Biraz açabilir misiniz?

Bence fazla açmayalım, zaten söz kendini yeterince ifade ediyor.

* Bülent Uygun’un yerine Muhsin Ertuğral’ı getirmeniz herkes için sürpriz oldu? Neden Ertuğral?

Sivasspor’u içinden bulunduğu durumdan çıkaracak çok değerli yerli hocalarımız var. Ama bir rutin sarmala girmek istemedim. Hep aynı isimler... Hem Türk olacak, hem de Avrupa mantalitesinde olacak başarılı bir hoca bulmalıyız derken, yıllardır bildiğim Muhsin Ertuğral zaten beynimin bir köşesinde duruyordu yıllardır. Ertuğral hem Sivasspor’u içinde bulunduğu durumdan kurtaracaktır, hem de gelecek yıl şampiyonluğa oynayacak takımın altyapısını kuracaktır.
Enke’yi duyunca Balili’yi hatırladım

* Enke’nin intihar etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Üzücü bir şey. Bizim Balili’nin de bu çöküşe hizmet ettiğini düşünmedim değil. Biliyorsunuz, Fenerbahçe’ye karşı muhteşem oynayarak muhteşem goller atmış ve o Enke’nin Fenerbahçe’deki ilk ve son maçı olmuştu.

RÖPORTAJ: Adil Demirçubuk

Hürriyet
__________________
SPOR SEVGİ BARIŞ VE KARDEŞLİKTİR



Bizi Twitter'den takip etmek için tıklayınız....



Yorumlarınızı ilgi ile okuyup beğeniyoruz.
Ancak; yorumlarınızı mümkünse küçük harflerle yazınız lütfen....
SivasSpor.Com isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 6 Kullanıcı SivasSpor.Com'a Teşekkür Ediyor...
Cevap: İyisini Yapalım Derken Bozduk
Alt 18.11.2009, 16:45   #2
Besyo_cu
Usta Yiğido
 
Besyo_cu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 5.292
Thanks: 5.934
2.819 Mesajına 8.169 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1264 Besyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende Zukunft
Standart Cevap: İyisini Yapalım Derken Bozduk

Başkanımız çok samimi açıklamalar yapmış.Başakanımızın dediği gibi bu takım bu halde ise kabul etmek gerek ki bunun başlıca nedeni Bülent Hoca ve buna müsade eden değerli başkanımız.

Hala aklım almıyor bu kadro lig için bile yetersiz iken nasıl olurda bu kadro ile Şampiyonlar Ligi eleme maçlarına çıkarız. Bunu hocamız, yönetimimiz nasıl olurda farketmez inanılır gibi değil...
Besyo_cu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda Besyo_cu'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Cevap: İyisini Yapalım Derken Bozduk
Alt 18.11.2009, 16:46   #3
esentepeli58
Tecrübeli Yiğido
 
esentepeli58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 22.01.2009
Mesajlar: 658
Thanks: 131
108 Mesajına 146 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 640 esentepeli58 FAZLA SÖZE GEREK YOKesentepeli58 FAZLA SÖZE GEREK YOK
Standart Cevap: İyisini Yapalım Derken Bozduk

yaktı bizi bülent uygun şimdiki halimze bak olacak işmi
__________________
esentepeli58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevap: İyisini Yapalım Derken Bozduk
Alt 18.11.2009, 16:58   #4
oNuR
Usta Yiğido
 
oNuR - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 19.12.2007
Mesajlar: 1.689
Thanks: 3.208
848 Mesajına 2.123 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 782 oNuR BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart Cevap: İyisini Yapalım Derken Bozduk

Ahh be başkan..Bülent hocaya istediği gibi at oynattırmayacaktınız
oNuR isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı oNuR'a Teşekkür Ediyor...
Cevap: İyisini Yapalım Derken Bozduk
Alt 18.11.2009, 17:00   #5
özgühertaş
YASAKLI ÜYE
 
Üyelik Tarihi: 27.09.2006
Yaş: 45
Mesajlar: 823
Thanks: 432
210 Mesajına 387 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 özgühertaş kann auf vieles stolz seinözgühertaş kann auf vieles stolz seinözgühertaş kann auf vieles stolz seinözgühertaş kann auf vieles stolz seinözgühertaş kann auf vieles stolz seinözgühertaş kann auf vieles stolz seinözgühertaş kann auf vieles stolz seinözgühertaş kann auf vieles stolz seinözgühertaş kann auf vieles stolz sein
Standart Cevap: İyisini Yapalım Derken Bozduk

adam gibi adamsın be başkanım bu dobralıgına hayranım.sivasın başında oldugun sürece bu takım başarılara koşacaktır.
özgühertaş isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda özgühertaş'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Cevap: İyisini Yapalım Derken Bozduk
Alt 18.11.2009, 17:13   #6
Kemalraik
Acemi Yiğido
 
Kemalraik - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 21.05.2009
Mesajlar: 121
Thanks: 3
14 Mesajına 19 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 573 Kemalraik FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: İyisini Yapalım Derken Bozduk

Başkanımız ne yaparsa yapsın, en önemlisi bizim taraftarımızın iyi olması.
Kemalraik isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevap: İyisini Yapalım Derken Bozduk
Alt 18.11.2009, 17:20   #7
58 SiVaS 58
Yeni Yiğido
 
Üyelik Tarihi: 16.11.2009
Mesajlar: 13
Thanks: 4
3 Mesajına 3 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 58 SiVaS 58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: İyisini Yapalım Derken Bozduk

BU SENE DEĞİL AMA SENEYE BU LİGİ DARMADAĞIN EDECEZ BAŞKAN EFENDİ
GÜÇ DESEN VAR YÜREK DESEN ÇOK FUTBOL DESEN VAR SIRA KUPADA
SENEYE SÜPER LİGİN TOZUNU ATTIRACAZ
58 SiVaS 58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevap: İyisini Yapalım Derken Bozduk
Alt 18.11.2009, 17:22   #8
fatihtuztas
Tecrübeli Yiğido
 
fatihtuztas - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 17.07.2008
Yaş: 35
Mesajlar: 773
Thanks: 348
135 Mesajına 182 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 669 fatihtuztas FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: İyisini Yapalım Derken Bozduk

helal olsun büyüüüüüüüüüükkkkkkkkkk başkaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnn nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn. ..
fatihtuztas isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevap: İyisini Yapalım Derken Bozduk
Alt 18.11.2009, 17:27   #9
subasi29
Usta Yiğido
 
subasi29 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 02.09.2007
Mesajlar: 4.714
Thanks: 1.311
1.826 Mesajına 2.777 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1096 subasi29 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK
Standart Cevap: İyisini Yapalım Derken Bozduk

çarkimiza çomak soktu çekti gitti.birgun seninde çarkifelegıni ceuiren olur
subasi29 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevap: İyisini Yapalım Derken Bozduk
Alt 18.11.2009, 17:36   #10
Ertugrul
Gast
 
Mesajlar: n/a
Standart Cevap: İyisini Yapalım Derken Bozduk

Hatanın kabul edilmiş olması, tekrarını engeller inşaallah .
  Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 2 Kullanıcı 'a Teşekkür Ediyor...
Cevapla

Etiketler
bozduk, derken, yapalım, İyisini

Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB Code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Hizli Erisim


Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright © 2005
Bize Yazin  |   Sivasspor.com  |   Arşiv  |   Kullanım sözleşmesi  |   Yukarı Git