Fortis Türkiye Kupası (C) Grubu’nda Alanyaspor-Sivasspor maçı 2 - 2 berabere sona erdi.
Stat: Milli Egemenlik
Hakemler: Taner Gizlenci, Serkan Akarca, Hakan Atilla Gökbilgin
Alanyaspor: Sunay, Levent, Sercan, Ramazan, Semih, Emre, İshak, Samet, Dündar, Serkan, Nedim
Sivasspor: Akın, Abdurrahman, Hayrettin, Sedat, Diallo, Kanfory Sylla, Murat, Sergio Oliviera, Mohamed Ali, Balili, Mehmet Yıldız
Gol: Dk. 22 Samet (Alanyaspor)
MAÇTAN DAKİKALAR
Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı, oyunun birinci dakikasında Alanyaspor’dan geldi. Alanyasporlu Dündar, orta sahadan aldığı topla üç kişiyi çalımlayarak Sivasspor ceza sahasına girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Dündar’ın vuruşunda top, kaleci Akın’ın kucağında kaldı.
5. dakikada Sivasspor gole çok yaklaştı. Ceza sahasında topla buluşan Mehmet Yıldız, topu ceza çizgisi üzerine gönderdi. Gerilerden gelen Mohamed Ali topa çok sert ve düzgün vurdu. Kaleci Sunay, tehlikeyi iki hamlede önledi.
15. dakikada Emre, korner çizgisine yakın bir noktadan topu Sivasspor ceza sahasına ortaladı. Sert gelen topa, iyi yükselen Nedim kafayı vurdu. Top üstten auta çıktı.
22. dakikada Alanyaspor golü buldu. Bu dakikada kullanılan köşe atışında, Samet’in vuruşunda top, kaleciyi aşarak doğrudan kaleye gitti: 1-0.
İlk yarıda topa daha çok sahip olan ev sahibi ekip, atak bir futbol sergilerken, konuk Sivasspor kontrataklarla gol aradı. Sivasspor’ın geliştirdiği kontrataklarda golcü futbolcu Mehmet Yıldız yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi ve ilk yarı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle kapandı.
MAÇIN İKİNCİ YARISI
GOL... 50. dakika... Sivasspor Alanyadeplasmanında Balili'nin golüyle 1-1'lik eşitliği yakaladı...
GOL... 52. dakika... Sivasspor deplasmanda Balili'nin golüyle 2-1'lik üstünlüğü yakaladı...
GOL... 90. dakika. Alanya Nedim ile Sivas karşısında skoru 2-2 yaptı.