Teknik Direktör Bülent Uygun’a yakın çevrelerden aldığım istihbarata göre, Bülent hocanın Antalya maçında skor ne olursa olsun istifa edeceği belirtiliyor.
Bunu söyleyenler öyle sıradan, ya da Bülent hocaya uzak insanlar değil, bilakis Bülent hocayla iç içe olan insanların iddiası bunlar. Tabi Bülent hocanın düşüncesine saygı duymak gerekir, ancak beni asıl düşündüren Bülent Uygun’un Sivasspor’dan gitmesi değil, Sivasspor’un başına kimin geleceğidir. Bu konuda daha öncede görüşlerimi belirttim.
Kulüpler söz konusu olduğu zaman şahıslar her zaman ikinci planda kalır.
Sivasspor’un menfaatleri doğrultusunda benim şu anda en büyük isteğim, Bülent hocanın takımda kalması, ancak geçmişte yaptığı hataları da yapmaması. Bülent Uygun, istifasını cebine koyacağına, dönüp baksın ve “Ben nerede hata yaptım” diyerek, hatalarını düzeltmesi, hem kendi, hem de takımın hayrına olacaktır.
Sivasspor’un şu anda birlik ve beraberliğe ihtiyacı var, hem de her zamankinden daha fazla.
Onun için takımdan ayrılma, takıma küsme yerine daha çok çalışarak hataları yok etmek lazım.
Bir hatırlatmayı da yapmadan geçemeyeceğim.
Bülent hoca diyorki “Sivaslı’lara hayal bile edemeyecekleri başarıyı ve gururu yaşattım” doğru, gerçekten öyle oldu.
Sivasspor’un iki sezon üst üste şampiyonluk kovalaması, Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları oynamasını 3-5 yıl önce hayal bile edemezdik, fakat bunu Bülent Uygun’un başındaki Sivasspor gerçekleştirdi ve bizlere yaşattı. Ancak şu da unutulmasınki Bülent Uygun’u “Bülent hoca” yapanda Sivasspor’dur.
Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi