Bu sayfada siyasetin “S” sinden bile söz etmek istemiyorum ama şartlar öyle noktaya getiriyor ki mecbur kalıyorum.
Nasıl mecbur kalmayım ki; Geçen hafta içerisinde Hürdoğan-TV 58 işbirliği ile bir kampanya yaptık. Sivasspor için çok önem taşıyan Kayseri maçına daha fazla taraftarın gitmesi için, Sivas’daki iş adamlarına,şirketlere,siyasile re,kısacası hali vakti yerinde olan herkese çağırıda bulunarak,taraftar için otobüs vermelerini istedik.O proğramda ilçeler ve merkezden 30 ‘un üzerinde otobüs sözü aldık.
Pazartesi akşamı bu sözü verenlerin çoğunun yerine getirildiğini gördük,ancak azda olsa söz verip yapmayanlarda çıktı.
Bunlardan biriside AK Parti Milletvekili sayın Selami Uzun. Oysa bizi arayıp otobüs sözü verdiği zaman kendisine bu duyarlılığından dolayı taraftar adına teşekkür ve taktir etmiştik. Fakat,daha sonra öğrendik ki,sayın Vekil sözünü yerine getirmemiş.Yani,duyarlı ve anlayışlı dediğimiz Selami beyde diğer vekillere ayak uydurdu!..
Bu konuda eleştirilecek bir başkasıda Sivas Belediyesidir. Çok sayıda insanın dediği gibi “ Sivas Belediyesi böyle zamanlarda destek olmayıp ne zaman olacak?” Yine öğrendiğime göre,Belediye Kayseri maçı için özellikle bu konuda destek olmamış. Bunun nedenide,daha önce Sivas-Kayseri arasında yaşanan sıkıntılarmış. Ben bu mazereti kabul etmediğim gibi son derece saçma buluyorum. Kayseri’ye ilk kez taraftar gitmedi,son kezde gitmeyecek! Orası dağ başı değil! Devletin askeri ve polisi var!
Bir eleştiride Sivasspor yönetimine yapmak gerekir.
Biz Sivaslı olmanın verdiği refleksle,takıma destek verilmesi için böyle bir organize yapıyoruz,ama daha sonra Sivasspor yönetimi,böyle organizelere itibar edilememesi yönünde açıklama yapıyor. İnanılır gibi değil! Hangi mantıkla,hangi gerekçeyle böyle bir açıklama yapıldı,anlamış değilim. Maçtan önce Sivasspor’un hocası ve futbolcuları açık açık taraftardan destek beklediklerini ve Kayseri’ye gelmelerini isterken,yönetim böyle bir açıklama yapıyor,gerçekten anlaşılır gibi değil!..
HELAL OLSUN
Eleştirilecek kişi ve kurumlar olduğu gibi teşekkür edileceklerde var.
Bunların başında
İstanbul’da yaşayan Zaralı hemşerimiz Mehmet Behram var. Mehmet bey,sözünü tutup taraftar için iki otobüs organize etti.5’er otobüs tahsis eden TSO ve Marka ile,birer otobüs veren Pazaristan sahibi Ahmet Koçak’a ve işadamı Ünal Karaca’yada ayrıca teşekkür ediyorum.
Koskoca Sivas Belediyesi’nin sessiz kaldığı bu organizeye sanırım en anlamlı destek ilçelerden geldi. Başta Şarkışla Belediyesi olmak üzere,Akçakışla,Ulaş ve Kangal belediyelerinde teşekkür ediyorum.
Sanıyorum bütün bunlardan sonra söylenecek en geçerli ve son söz şu olmalı!
“Sivas’a hizmet lafla değil icraatla olur.
Sivas Hurdogan A. YİĞİT
Bizlerde
SivasSpor.Com Ailesi olarak Sivassporumuza maddi manevi desteğini esirgemeyen bütün herkese teşekkürlerimizi sunarken sözlerini tutmayanlarıda ayıpları ile başbaşa bırakıyoruz.