Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, referandum nedeniyle yarın oynanacak Manisaspor maçı öncesi iddialı konuştu. İyi başladıkları bu sezon da sonuna kadar ellerinden geleni yapacakları belirtti.
Uygun, “Manisa ile zorlu bir karşılaşma oynayacağız ama sahamızda üç puana ulaşacağımıza inanıyorum. Futbolcularımın antrenmanlardaki performansı bizi umutlandırıyor ve iddialı konuşmamızı sağlıyor. Sakatlarımız da bir bir iyileşiyor” dedi. Bu sezon deplasman fobisini de yendiklerini vurgulayan genç hoca, “Süper Lig’in korkulan takımları arasına girdik artık. Galatasaray’ın ensesinde zirve takipçiliğimizi sürdüreceğiz. Hedefimiz liderlik koltuğuna oturmak. Onu da başaracağımızı düşünüyorum” açıklamasında bulundu.
Her iki takım açısından da önem taşıyan maçı, Selçuk Dereli yönetecek. Dereli'nin yardımcılıklarını Muhittin Gürses ve Alparslan Acımert'in yapacağı maçta, Hakan Sivriservi dördüncü hakem olarak görev alacak.
REKABETTE 11. RANDEVU
Sivasspor ile Vestel Manisaspor bugüne kadar 6 kez İkinci Lig (A) Kategorisi'nde, 4 kez de Turkcell Süper Lig'de karşılaştı. İki takım arasında oynanan 10 lig maçının 4'ünden Sivasspor, 4'ünden de Vestel Manisaspor galip ayrıldı. 2 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
Sivasspor 14 kez Vestel Manisaspor filelerini havalandırırken, kalesinde 13 gol gördü. Sivasspor galibiyetlerinin 3'üne sahasında, 1'ine ise deplasmanda imza atarken, Vestel Manisaspor 2 kez deplasmanda, 2 kez de sahasında rakibini yenilgiye uğrattı.
Sivasspor ile Vestel Manisaspor arasında ligde oynanan maçlar şöyle:
-Sivasspor: 3 - Vestel Manisaspor: 0 (2002)
-Vestel Manisaspor: 1 - Sivasspor: 1 (2003)
-Sivasspor: 0 - Vestel Manisaspor: 1 (2003)
-Vestel Manisaspor: 2 - Sivasspor: 3 (2004)
-Vestel Manisaspor: 2 - Sivasspor: 2 (2004)
-Sivasspor: 0 - Vestel Manisaspor: 1 (2005)
-Sivasspor: 1 - Vestel Manisaspor: 0 (2005)
-Vestel Manisaspor: 3 - Sivasspor: 1 (2006)
-Sivasspor: 3 - Vestel Manisaspor: 2 (2006)
-Vestel Manisaspor: 1 - Sivasspor: 0 (2007)