Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, ikinci yarıdaki hedeflerinin UEFA'ya katılabilecek bir sıralamada yer almak olduğunu belirterek, "Şampiyonluk bizim için hayal ötesi. Çünkü o maddi imkanımız maalesef şu an için yok" dedi.
Uygun, akrabalarını ziyaret etmek amacıyla geldiği Sakarya'nın Sapanca ilçesinde yaptığı açıklamada, ikinci yarıda takımda çok fazla değişiklik yapma imkanının bulunmadığını, maddi imkansızlıkların kendilerini zor duruma soktuğunu söyledi.
Maddi sıkıntıları aşmak için futbolcularını satmayı düşündüklerini kaydeden Uygun, "Belediyeden alacağımız 100 bin YTL'nin dışında bir imkanımız yok. Taraftarımızın hasılatı ve geliri de yok. Sadece Lig TV ve İddaa ve forma gelirinden gelen paranın dışında herhangi bir kaynağımız yok. Takımımda ilk 11'de oynayan Petkoviç, Yasir, Sedat ve Balili gibi 4 futbolcum da 6 ay boyunca benimle birlikte olmayacak, sezonu kapadılar. Böyle bir ortamda ikinci yarıdaki hedefimiz açıkçası UEFA'ya kalabilmek, yani içerdeki maçları kazanıp, deplasmanda da bir iki maçta galip gelebilmektir" diye konuştu.
Takımın başarısının en büyük nedenlerinden birinin, takımın çalıştırıcısı Ekrem Karaberber'in kendisine kattığı değerler olduğunu ifade eden Uygun, futbol birikimi, doğru antrenman metotlarını uygulamak, kendi belirledikleri sisteme inanmak ve bu sistem doğrultusunda yapılan transferlerle, kendilerine destek veren bir yönetim ve taraftar topluluğunun başarıyı getirdiğini dile getirdi.
"Bizim açımızdan baktığınızda Sivasspor, lige damgasını vuran, oynadığı futbolla, Sivas'ın duruşuyla, yapısıyla, tarzıyla bir ekol yarattı" diyen Uygun, "Bu sezon her zamankinden daha çekişmeli, daha aktif, agresif ve şaşaalı geçiyor diye düşünüyorum" dedi.
Çocukluğunda Sakaryaspor'un amigoluğunu da yaptığını kaydeden Uygun, şunları söyledi:
"Tribünlerde Oğuz'lara, Tuna'lara, Aykut'lara, Emin'lere tezahürat yaparak büyümüş çocuklarız. Bunun içinde Hakan Şükür, Zafer ve Şaban Yıldırım gibi evlatlarıyla birlikte tribünlerdeydik. Hatta onlara top toplayan insanlardık. Sakaryaspor'un yeri Turkcell Süper Lig veya onun zirvesidir. İnşallah Sakaryaspor şampiyon olur diyorum. Gönlüm şampiyon olmalarından yana."