Sivasspor için açılan yardım kampanyaları sonuç vermeye başladı. Sivas Ticaret Odası'nın Otobüs kampanyasından 176 bin 600 YTL, 3 bin euro ve bin dolar yardımda bulunulduğu ve İstanbul'da yapılan iki geceden elde edilen gelirin 2,5 milyon YTL’yi bulduğu açıklandı.
İSTANBUL'DAN 2.5 MİLYON
Vali Veysel Dalmaz, Belediye Başkanı Sami Aydın ve Sivasspor kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın birlikte başlattıkları Sivasspor’a yardım kampanyasının önemli bir bölümü İstanbul’da gerçekleşti.
İlk olarak Cumartesi akşamı Çırağan Sarayı’nda yapılan ve 50 dolayında Sivaslı işadamının katıldığı öğrenilen gecede taahhütler ve çeklerle birlikte yaklaşık 1 milyon 850 bin YTL toplandığı ifade edilirken, dün akşam Sivaslı derneklerin katıldığı ikinci yardım gecesinde ise 600 bin YTL toplandığı belirtildi. Her iki geceden elde edilen gelirin 2,5 milyon YTL’yi bulduğu açıklandı.
VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI ÖNEMLİ FAKTÖR
Sivasspor için peş peşe yapılan bu iki geceden elde edilen gelirin şu ana kadar yapılanların içerisinde en kapsamlısı ve en çok para toplanan olmasında, Sivasspor’un süper ligdeki başarısının olduğu kadar,bu yardım kampanyasına Vali Veysel Dalmaz ve Belediye Başkanı Sami Aydın’ın bizzat katılması ve organizelerde yer alması önemli rol oynadı.
STSO OTOBÜS KAMPANYASINA DEVAM EDİYOR
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından başlatılan Sivasspor'a otobüs kampanyasına desteklerin sürdüğü ve bugüne kadar 176 bin 600 YTL, 3 bin euro ve bin dolar yardımda bulunulduğu bildirildi. STSO'dan yapılan yazılı açıklamada, oda tarafından başlatılan ve yerel televizyonların da destek verdiği kampanyaya bugüne kadar şehirden ve yurt dışından çok sayıda kişinin katıldığı bildirildi. Katılımcıların gönüllerinden geldiği kadar bağışta bulunduğu belirtilen açıklamada, 176 bin 600 YTL, 3 bin euro ve bin dolar yardımda bulunulduğu, yardımlara çevre illerin belediye ve ticaret odaları başkanlarının da katıldığı kaydedildi.
SIRADA SMS GELİRİ VAR
Yurt içinde ve dışındaki bütün Sivaslı’lara ulaşmak ve onların Sivasspor’a maddi katkıda bulunmasını sağlamak amacıyla çok kısa zamanda Sivasspor’a özel hat alınacağı ve SMS yoluyla yardım yapılması sağlanacağı belirtildi. SMS yoluyla Sivasspor’a yapılacak maddi yardımın, düzenlenen gecelerden elde edilen yardımlardan daha fazla olması bekleniyor.