Uygun, "4 maçta 9 puanın üzerinde alacağımız her puan bizi çok iddialı konuma getirir. Ondan sonra da bizi o koltuktan Allah’tan başka kimse indiremez. Futbol bir satranç oyunudur. Hedefim sezon sonu ’mat’ etmek." dedi.
Halen teknik direktörlük diploması olmadığı halde geçtiğimiz sezon 13. haftada devraldığı Sivasspor’u başarıdan başarıya koşturan ve zirveye oturtan ’Asker Bülent’ lakaplı Bülent Uygun, önlerindeki 4 maçı şampiyonluk yarışında düğüm olarak görüyor. Sivas’taki hava şartları nedeniyle takımını Riva’da bugünkü Büyükşehir Belediye maçına hazırlayan Uygun, "Önümüzde 4 maçlık (BŞB, F.Bahçe, Gaziantep, G.Birliği OFTAŞ) bir rota var. Bu 4 maçta 9 puanın üzerinde alacağımız her puan bizi çok iddialı konuma getirir. Ondan sonra da bizi o koltuktan Allah’tan başka kimse indiremez. İşte o zaman bilin ki Türk futbolunda devrim olmuştur, Sivas şampiyon olmuştur" dedi.
Büyük hedefler
Hayalperest olmadığını ancak inandığı hedefleri olduğunu belirten Uygun şunları söyledi: "Futbolun geleceği için kurduğum hayallerim şampiyonluktan çok önemli. Bunu teknik adam olarak, Futbol Federasyon Başkanı olarak veya Spor Bakanı olarak başaracağım. Antalya Kadriye’de 100 dönüm üzerine tam teşekküllü sporcu sağlık hastanesi ve rehabilitasyon merkezi, futbolcu tatil köyü kurmak istiyorum. Futbolculardan sözleşme bedellerinin % 5’ni kesilerek 45 yaş sonrasında onlara emekli maaşı gibi bağlatacağım. Sporcularda askerlik yaşını 38’e çıkartacağım. Sportif başarıdan çok bunları yapabilmeyi istiyorum.
Kafaları karışıyor
4 büyükler Anadolu takımlarının başarılı olmuş futbolcularına transfer teklifi yapıyorlar. 300 milyara oynarken bir anda 3 trilyon lira teklif edilince futbolcunun kafası karışıyor. Üzerine ’Aman sezon sonuna kadar sakatlanma’ ikazları da gelince, futbolcu 5. vitesten 3. vitese düşüyor. Bunun en yakın örneğini Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz’da yaşıyoruz. Mehmet Yıldız’ı bu olaylardan korumaya çalışıyoruz. Mehmet Yıldız’ı maddi değerini bulmadan satma taraftarı değiliz. Futbolcumuzun kafası karışmalı. Futbol bir satranç oyunudur benim de kale, fil, şah’ım var. Tüm hedefim sezon sonu ’mat’ etmek."