Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, "Anadolu'dan şampiyon çıksın hikayesini bıraksınlar, kimseyi heveslendirmesinler. Sahada bir zavallı vardı. 20 yıldır futbol oynadım böyle aşağılık bir adam görmedim." dedi.
Kayserispor'da Fenerbahçe-Kayserispor maçının hakemi Hakan Sivriservi'ye öfke büyük. Fenerbahçe'nin son saniye golüyle galip geldiği ve zirve yarışını sürdürdüğü karşılaşmanın bitimiyle birlikte Kayserisporlu futbolcular hakem üçlüsünün yanına koştu.
Kayserisporlu futbolcular maçla ilgili hakeme uzun süre itirazda bulunurken, aynı şekilde hakemlerin yanına gitmeye çalışan Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas'ı, Fenerbahçeli futbolcular engelleyerek sakinleştirmeye çalıştı.
Karşılaşmanın ardından Lig TV mikrofonlarına zehir zemberek açıklamalar yapan Kayserispor teknik direktörü Tolunay Kafkas'ın yanısıra, Kayseripsor menajeri Süleyman Hurma da karşılaşmanın hakemi ve yönetimi ile ilgili sert açıklamalar yaptı.
Tolunay Kafkas: "Böyle aşağılık bir adam görmedim"
Tolunay Kafkas maç sonrasında esti gürledi. Lig TV mikrofonlarına konuşan genç teknik adam maçın hakemi için "20 yıldır futbolun içerisindeyim ama böyle aşağılık bir adam görmedim" dedi.
Kafkas'ın açıklamaları şöyle:
"Anadolu'dan şampiyon çıksın hikayesini bıraksınlar, kimseyi heveslendirmesinler. Sahada bir zavallı vardı. 20 yıldır futbol oynadım böyle aşağılık bir adam görmedim. Çıkıp burada mertçe maç yöneteceksin. Yapılan haksızlık. Hakem camiasının içinde çok düzgün insanlar var ama ben bu hakemi bu kategoriye sokmuyorum. Utandım, yerin dibine girdim. Haksızlığı içime sindirmem mümkün değil"
"Hayatta iyi insanlar, iyi teknik adamlar var. Hakemler arasında da iyiler ve kötüler var. Anadolu'dan şampiyon çıksın gibi bu tatlı hayale kimseyi inandırmamak lazım. İçime sindiremiyorum. Haksızlığı oyunculuğumda da teknik adamlığımda da hiçbir zaman içime sindiremiyorum. Duygularımı düşüncelerimi net ifade eden bir insanım. Böyle zavallı bir adam görmedim."
Süleyman Hurma: "MHK değişti, ezilenler değişmedi !.."
Kayserispor Menajeri Süleyman Hurma, Fenerbahçe maçının ardından hakemlere tepki gösterdi.
Süleyman Hurma, bir 3. dünya ülkesi maçı oynadıklarını ifade ederek, "Hakemin maç içinde verdiği kararlara saygı göstermemiz mümkün değil. Penaltıya da ofsayta da bir şey söylemiyorum ama oyun oynatmamasını anlayamıyorum. Oyuncularımızın, bizim sinir sistemimizi bozdu. Türkiye'de Futbol Federasyonu değişti, hakem komitesi değişti ama ezilenler değişmedi" dedi.
"Oynuyoruz 'Teşvik mi aldınız?' diyorlar, geride kalıyoruz 'Maçı sattılar' diyorlar" diyen Hurma, "Yukarıda tribünden de Fenerbahçeli bir yönetici (Çok para almışlar) demiş. Biz, para alıp vermeyi bilmeyiz. Çok para alıp vermeyi kimin yaptığını herkes biliyor" şeklinde konuştu.
Kayserispor Kulübü
Fenerbahçe-Kayserispor maçının hakemi Hakan Sivriselvi, hakkındaki söylenti ve şaibeleri bu maç gecesi ispatlamıştır. Ben istediğimin emeğini hem de herkesin gözü önünde çalarım diyerek dürüst futbola meydan okumuştur. Bu maç futbol tarihine kara bir leke olarak gececektir. Çünkü hiçbir hakem ahlaksız da olsa maçın birinci dakikasından 90+5,12. dakikasına kadar bir takımı bu kadar ezemez. Kulübümüz federasyondan, MHK’den ve de diğer kurullardan dürüst futbola meydan okumanın hesabını sormasını, hem de hemen sormasını beklemektedir. Özellikle futbolun temizlenmesi adına Türkiye Futbol Federasyonu’ndan beklentiler vardır. Kendileri bu misyonla göreve gelmiştir. Bu görevin yerine getirilmesini bekliyoruz. Kamuoyunun bilgisine.