Bir yanda lider Sivasspor, diğer yanda ligin flaş ekibi Bursaspor... Zorlu sınav öncesi iki takımın hocası da zafer istiyor, 3 puan için gün sayıyor.
ERTUĞRUL SAĞLAM
‘Galibiyet gündeme taşır’
Süper Lig’in ikinci yarısına bomba gibi giren ve 3 maçta 7 puan toplayan Bursaspor’da, Sivas mesaisi sürerken, Yeşil-Beyazlılar’ın hocası Ertuğrul Sağlam da öğrencilerini motive ediyor... Oyuncularıyla sık sık toplantı yapan ve maçın önemini antalatan Sağlam, taraftarları önünde çok ciddi bir sınav vereceklerini belirtti. Genç hoca, “Sivasspor maçı geleceğimizle alakalı. Bu karşılaşmada alacağımız bir galibiyet, bizi ülke gündeminde çok önemli bir yere koyar ve önümüzü açar” dedi.
‘Büyük işler yapacağız’
Rakiplerinin iyi yanlarını bildikleri kadar, eksiklerini de tespit ettiklerini belirten Ertuğrul Sağlam, “Diğer maçlara göre çok farklı bir taktikle sahada olacağız. Takım moralli, taraftar ise gerçekten havaya girdi. Fazla koşup, oyunu rakip yarı alana yıkarsak, zafer bizim olur” diye konuştu. Son olarak Bursaspor’daki hedeflerini sözlerine ekleyen Sağlam şunları söyledi: “İnsalara, ulaşılmayacak umutlar aşılamadım. Buraya büyük işler yapmak için geldim ve yapacağım da”
BÜLENT UYGUN
Uygun’dan Sağlam’a övgü...
Bursaspor ile 5 kez karşılaştıklarını ve hepsinde galip geldiklerini söyleyen Sivasspor’un teknik patronu Bülent Uygun, “3 puan yine bizim olacak” ifadesini kullandı. Ertuğrul Sağlam’a övgüler yağdıran Uygun, “Oldukça bilgili ve kaliteli bir hoca. Bursaspor’u iyi yerlere taşıyacağına inanıyorum” derken, “En zor deplasman maçlarından birine çıkıyoruz. Tam bir taktik savaşı vereceğiz. Son maçlarını oyuncularımla, izledik. Neler yapmamız gerektiğini biliyoruz” açıklamasında bulundu.
‘Zirveye çok alıştık’
Futbolseverlerin haftanın en zevkli ve çekişmeli maçlarından birine tanık olacağını iddia eden Uygun, ligde yaptıkları son 9 maçta yenilgi yüzü görmediklerini hatırlattı. Bu sezon kritik maçları kazandıklarını ve iyi motive olduklarını da ifade eden Uygun, “Mutlu sona ulaşan taraf biz olacağız ve Bursa’dan lider döneceğiz. Zirveye çok alıştık, kolay kolay da inmeye niyetimiz yok. Öğrencilerim sorumluluklarının bilincinde, hepsine çok güveniyorum” diye görüş bildirdi.
Sercan: Golümü atarım
Timsahlar’ın genç yıldızı Sercan Yıldırım, suskunluğunu Sivasspor karşısında bozmak istiyor... Son olarak ikinci yarının ilk maçında İstanbul Belediye filelerini havalandıran Sercan, “Sivas’a gol atacağıma inanıyorum. İlk yarıdaki formuma yeniden kavuşacağım” dedi.
Balili: Çok formdayım
Cezalı Mehmet Yıldız’ın yokluğunda görevini başarıyla yerine getiren ve son oynanan Kocaelispor maçında bir de gol atan Pini Balili, oldukça formda olduğunu söyledi. Balili, “Kamanan ile iyi bir ikili olduk. Rakip defansı yine çok zorlayacağız” diye konuştu.
Bursaspor'da son dakika
Stat yine full çekecek
Ateşli tribünleri ile adından çokça söz ettiren Bursaspor’da, Yeşil-Beyazlı taraftarlar şova hazır... Biletlerin büyük bir bölümünü tüketen Bursasporlu futbolseverlerin, Sivas maçında tribünleri tıklım tıklım doldurması bekleniyor.
Kaptan çok iddialı
Geçtiğimiz hafta Gençlerbirliği filelerini havalandıran, Yeşil-Beyazlı takımın kaptanı Ömer Erdoğan, iddialı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Taraftarımızın da desteği ile kazanan biz olacağız. Sivas’a göre çok daha avantajlıyız” diye konuştu. Volkan Şen cezalı...
Bursaspor’un başarılı orta saha oyuncusu Volkan Şen, takımını Sivas karşısında yalnız bırakacak... Kart cezalısı olan genç futbolcu, “Oynayamaya-cağım için çok üzgünüm. Takımımı böylesine önemli bir maçta yalnız bırakmak istemezdim” dedi.
Sivasspor'da son dakika
Sivas ve İstanbul’dan otobüs kaldırılacak
4 Eylül Stadı’nı bu sezon tıklım tıklım dolduran Kırmızı-Beyazlı taraftarlar, takımlarını Bursa deplasmanında da yalnız bırakmıyor... Yaklaşık bin 500 kadar Sivaslı futbolseverin, otobüslerle Bursa’ya gideceği ifade edildi.
Murat Erdoğan sahaya çıkıyor
Sivasspor’un yeni transferi Murat Erdoğan, Bursaspor karşısında 18 kişilik kadroda yer alacak. Ankaragücü’nden kart cezası bulunan 33 yaşındaki deneyimli orta sahanın, zorlu karşılaşmanın ikinci yarısında forma giymesi bekleniyor.
Hastalar iyileşti
Hafta başından beri grip olan ve serum tedavisi gören Murat Sözgelmez, Musa Aydın ve Abdurrahman Dereli, hastalığı atlattı... İlaç tedavisi görmeye devam eden bu üç futbolcunun, zorlu 90 dakikada kadroda yer alacağı bildirildi.