Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Büyük takım ve büyük kulüp olmak yalnızca sportif başarılarla mümkün değildir. Sportif başarılarla birlikte, taraftar desteği, takıma gösterilen ilgi ve sevgi ile diğer sosyal faaliyetlerde büyük takım olma yolunda önemli kriterlerdir.
Bu açıdan baktığım zaman ne yazıkki,Sivasspor’un büyük takım olma yolunda çok mesafe kat etmesi gerektiğini görüyorum. Bunu bir Sivaslı olarak üzülerek itiraf ediyorum.
Geçen gün Trabzonspor kulübü Başkanı Sadri Şener bir panelde, Sivasspor’un şampiyon olmasını çok istediğini, ancak şehrin buna hazır olmadığını gördüğünü belirtti. Örnek olarakta, Sivasspor-Galatasaray maçında bir Sivas Milletvekilinin Fenerbahçe beresiyle maçı izlemesini gösterdi.
Aslında bu konu masum bir bere takma olayı değil, Sivas gerçeğinin ta kendisi.
Sivasspor’un şu andaki başarısına Türkiye hayran,herkes takdir ediyor, hatta zaman zaman UEFA’dan övgüler alıyor,ama nedense Sivas’ta hala,bu üç takıma olan ilgi devam ediyor. Sivasspor maçında Fenerbahçe beresi takmanın hoşgörüyle filan ilgisi yok.
Bu olay bilinçsizliğin dışa yansımasından başka bir şey değil. Sivasspor,Galatasaray’la oynuyor ve sen Sivasspor’u desteklemek için stada geldiğini söylüyorsun, ama kafanda Fenerbahçe beresi var. Tekrar ediyorum,bunun hoş görüyle filan alakası yok,tamamen özenti.
Bu nedenle,Trabzon Başkanı Sadri Şener’in bu konuda yaptığı açıklamayı yürekten destekliyorum, bir Sivaslı vekilinde başka takımın beresini takmasını doğru bulmuyorum,gerekçe ne olursa olsun...
Sivaslı ne zaman rakip takımın beresini takmalı biliyormusunuz? İstanbul’da Kadıköy’de doğan ve orada yaşayan birisi ne zaman Fener-Galatasaray maçında Sivasspor beresi takarsa o zaman takmalı.
Sayın vekil, Sivasspor’un en büyük rakiplerinden birisinin beresini takman gerçek Sivaslı’ları yaraladı, haberin olsun....