Cevap: Maçı Değerlendirelim
Öncelikle Sivassporumuzu kutluyorum. Öyle bir galibiyet aldılar ki dostlarımız sevinçten göklerde gezinir oldu, düşmanlarımız yerin dibine girdi. Özellikle çakma büyük bjkliler öyle hüsrana uğradılar ki anlatamam, adamlar sahiden kendilerini şampiyon olmuş gibi hissetmişler geçen 18 saat içinde, öyle bir tokat patlattık ki çirkin suratlarına bir anda kendilerine geldiler ve gerçeği idrak edip yerin dibine indiler, çıkamazsınız inşallah, MHK destekli sahte şampiyon adayı kara kargalar!...
Gelelim taraftarımıza, maçı tribünde izleyip bu kutlu yürüyüşe ortak olan bütün Yiğidoları alınlarından öpüyorum, bağırsın bağırmasın, tezahürat etsin etmesin, çekirdek yesin yemesin hiç önemli değil! Peki ya güneşli bir Sivas gününde bir paket sigara parasıyla stadda izlenebilecek bir maçı, oturup evinde veya kahvesinde izleyen vurdumduymaz Sivas halkına ne demeli, kale arkasındaki boşluklara nasıl bir izah getirmeli? Tek kelime yuh olsun, yazıklar olsun, siz bu takıma layık değilsiniz! Tekrardan maçı stadda izleyen bütün Yiğidolarımızı tenzih ediyorum.
Dönelim oynanan futbola. Balili'nin neden uzun süredir ilk onbirde maça çıkmadığını düşünüyorduk, kendisi bugün oynadığı futbolla bize cevabı verdi, futbolundaki düşüş ve oyundan kopuşunun izahını teknik heyetin yapması lazım. Onun gibi bir yeteneğin bu derece eksik ve yetersiz görüntü vermesi bu kadro için büyük kayıptır. Forvet hattımızda Mehmet'in sadece birazcık düzeldiğini ancak eskiden Mehmet'i Mehmet Yıldız yapan ayağında top tutma ve takımı pozisyona sokma özelliğini büyük ölçüde yitirdiğini söyleyelim. Ancak attığımız goldeki payını da unutmayıp hakkını yemeyelim. Tum'un gösterdiği mücadele ve rakip defans ve orta sahasında yarattığı tahribatı takdir ediyoruz ancak ayağına artık bir ayar vermesi gerekir, bazen inanılmaz dengesiz pas veriyor, çıldırmamak elde değil.
Takımın geneli için çok kötü diyebileceğim kimse yok ancak geneli için aşırı stres altında dağılmış bir görüntü verdiler, özellikle ilk yarıda çok panik yaptılar diyebiliriz. Kalan 7 haftada zirveyi bırakmamak istiyorsak ve şampiyon olmak istiyorsak daha sakin ve soğukkanlı olmamız lazım. Ayakları heyecandan birbirine dolaşan, pas hatası yapan ve stresten dambur dumbur oynayan bir takım kendine zarar verir, bizi de kahreder. Lütfen şampiyonluk şarkıları söyleyeceğimiz ana kadar soğukkanlı olalım. Sonra çıldırırız merak etmeyin!
Bizim için en kritik iki haftayı oynayacağız. Birincisi belalımız Konya, sürekli zorlandığımız bir takım, ikincisi ise Trabzon, kendilerinden başka bir Anadolu takımının şampiyon olmasını asla istemeyen bir kulüp ve taraftar topluluğu. Bu iki maça dikkat diyorum. İki maçtan alacağımız altı puanla artık çok iddialı konuşabilirim ki şampiyon Sivassporumuz olacaktır. Ancak lütfen dikkat, en zorlu iki maç peşpeşe bizi bekliyor.