Sivasspor’un şampiyonluğunun başta insanlara fantastik geldiği ve destek gördüklerini kaydeden Başkan,'' Bu kadar saf olmaya gerek yok, biz gerekeni yapmazsak taraftarım benden hesap sorar.''
Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, şampiyonlukla ilgili önemli açıklamalar yapıp, hedeflerini dile getirdi.
Hayallerimiz çalındı. Bu sene de bunların tekrarlanmasından çekiniyorum. Bazı yorumcularımız Türk futbolunun geçmişindeki kirli olayları bazen anlatıyor. Geçmişimiz o kadar da temiz değil. Uzun zaman sonra bir Anadolu takımının şampiyonluğa yakın olduğu sezonda bu korkularımız devam ediyor.
Sivasspor’un şampiyonluğunun başta insanlara fantastik geldiği ve destek gördüklerini kaydeden Otyakmaz, “Ancak iş ciddiye binince, herkes kendi kulubü için gardını aldı. Ben de testi kırılmadan şüphelerimi söyledim ve bunların önüne geçmek istedim. Bu kadar saf olmaya gerek yok. Yoksa futbolcularım ve taraftarlar bizden hesap sorarlar. ‘Biz elimizden geleni yapıyoruz, siz masa başında ne yapıyorsunuz?’ diye. Fazla suskun göründüğünüzde eziliyorsunuz. Açıklamalarımız ortamı germek adına değil” ifadesini kullandı.
Takımın üzerinde şampiyonluk stresi vardı, ancak Ankaraspor maçında bütün enerjiyi boşalttığımızı düşünüyorum. Hocamızın ceza aldığı o talihsiz karşılaşmada futbolcularımız bazı gerçeklerin farkına vardılar. İplerin kendi ellerinde olduğunu anladılar. Hocalarımızın her türlü teknik işlerin yanı sıra, mental açıdan da takımı şampiyonluğa hazırlıyor.
Başkanımız Mecnun Otyakmaz, şampiyonluk yarışı ve diğer konularla ilgili de şunları söyledi: Son 7 maçımızda; ilk yarıdaki performansımızı gösterirsek şampiyon oluruz. En çok çekindiğimiz maç Gaziantepspor deplasmanı. Fikstür olarak Beşiktaş’tan avantajlıyız, onları maçları daha zor gibi gözüküyor. Trabzonspor’la da aramızda bir husumet yok, yanlış değerlendirmeler yapılıyor. Derbi maçında alınan sonuç ise Sivasspor taraftarı olarak beni mutlu etti. Fakat yaşanan olaylar ise üzdü. Futbolun güzelliklerinden bahsetmemiz gereken karşılaşma boks maçına döndü.”
Yönetim PFDK’da!
Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, basın sözcüsü Fikret Ünsal ve yönetici Faruk Taşseten, Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu tarafından PFDK’ya sevk edildi. Kurul; TFF’nin saygınlığını zedelemesi sebebiyle Odyakmaz ile Taşseten’i tedbirli, Ünsal’ı ise tedbirsiz olarak PFDK’ya yolladı.