Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Seçenekler Arama Stil

Nerede Benim Sivas'ım?
Alt 29.07.2009, 20:32   #1
SivasSpor.Com
Site Habercisi

SivasSpor.Com - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

4.971 Mesajına 24.141 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 10 SivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yok
Standart Nerede Benim Sivas'ım?

Sivassspor tarihinin en önemli gününde tarihi bir yenilgiyle Şampiyonlar Lig'ine giriş yaptı. Son iki sezondur görmeye alışık olduğumuz Sivasspor'un aksine ne oynamaya ve yapmaya çalıştığı anlaşılamayan bir Sivasspor izledik.

Yanlışlar üzerine yapılan yanlışların neden olduğu 5-0'lık hezimet, Sivaslıların yanı sıra tüm Türkiye'yi üzüntüye boğdu. Hazırlık kampında bir türlü bekleneni veremeyen ve tehlike çanlarının çaldığı Sivasspor'da gerekli önlemlerin alınmaması Sivasspor'un prestijinin ayaklar altına alınmasına neden oldu. Tarihinin en önemli maçında tarihinin en kötü futbollarından birisini sergileyen Sivasspor, Onur'un ilk yarıda cılız şutu dışında rakip kaleye tek bir şut dahi atamadı. Rakip kaleye maç boyunca gidemeyen Sivasspor, adeta hayal kırıklığı yaşattı.

Geçtiğimiz sezonun en iyi defansına sahip olan Sivasspor, Anderlecht karşısında acıkça bu sezon defansta önemli sorunlar yaşayacağını gösterdi. Daha önce oynanan hazırlık maçlarında da bu sorun ciddi bir şekilde de zaten ortaya çıkmıştı.
Yazımın başında yanlışlardan bahsettim. Evet yanlışlar!... Çünkü Sivasspor düşüncesizce elindeki en büyük kozu olan defansını Bilica'yı satarak darmadağın etti. Futbolcu satılamaz mı?.. diye aklımıza gelebilir ama değerinin çok altında ve alternatifini bulmadan satılmamalı. Ancak ne yazık ki Sivasspor bunu yaptı.
Maç öncesi ve sonrasında sürekli olarak eksiklerimiz var denildi ama bu kesinlikle mazeretten başka birşey değildi. Eksik olan futbolculara bakacak olursak Mehmet Yıldız ve Sezer. Bunlar tamamen mazeret çünkü hem Sezer hemde Mehmet defans kurgusu dışında kalan futbolcular. Sorunda ilerde değil defansta. Gerek yönetim gerekse Teknik heyetin ısrarla bunu görmemesi ise galiba Bilica'ya karşılık Yasin'e defansı teslim etmesi.

Şimdi bana skora göre yorum yapıyor diye eleştiriler yapanlar olabilir. Ancak durum böyle değil. Ben her koşulda Sivassporluyum ve bunu hiç kimse tartışamaz. Benim tek düşüncem ve temennim hatalardan çok geç olmadan dönülmesi ve önlemlerin alınması. Yasin'e gereğinden fazla güvenen Teknik heyet, adeta Sivasspor'un el bombasının pimini çekerken, bunun bedelini ise Sivasspor'un prestijini zedeleyerek Sivasspor camiasına ödetti.

Maçtan sonra Teknik Direktör Bülent Uygun suçun kendisinde olduğunu söyledi. Evet suç tamamen sende Bülent hoca. Kuralar çekildiğinde istediğim ve dişime göre bir takımla eşleştik yorumları yapan Bülent Uygun, maçtan sonra ise Anderlecht'in Avrupa'nın tanınmış takımlarından olduğunu Sivasspor için tecrübe olduğunu söyledi. Maçtan önce ve sonraki açıklamaların çelişkili olması da beni ayrıca üzen bir konu oldu.

Teknik Direktör Bülent Uygun, hatalarını kabul etti ancak bu erdem Sivasspor'un geleceği için yeterli değil. Biran önce Bülent Uygun'un alıştığımız Sivasspor'u oluşturması gerekli. Bunun içinde bir saniye bile kaybetmeden gerekli transferleri yaparak hatalarını telafi etmelidir. Sistemi değiştirerek daha ileriye dönük bir futbol sergiletmeyi amaçlayan Bülent Uygun'un Anderlecht maçında rakip kaleye dahi gidilememesi gibi ciddi bir konuyu da dikkate alması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü atak bir futbol sergileyeceği söylenen bir takımın orta sahayı dahi geçemeyip kendi defansına gömülmesi bence son derece garip bir durum. Artık olan oldu!... Şampiyonlar Ligi guruplarına katılma umutları suya düştü. Bundan sonra Süper Lig'de eski Sivasspor'u görmek umudumuz kaldı.
Mustafa YILDIZ

Bizi Twitter'den takip etmek için tıklayınız....

Yorumlarınızı ilgi ile okuyup beğeniyoruz.
Ancak; yorumlarınızı mümkünse küçük harflerle yazınız lütfen....
SivasSpor.Com isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 5 Kullanıcı SivasSpor.Com'a Teşekkür Ediyor...
Cevap: Nerede Benim Sivas'ım?
Alt 29.07.2009, 20:38   #2
Besyo_cu
Usta Yiğido

Besyo_cu - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

2.819 Mesajına 8.169 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1271 Besyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende ZukunftBesyo_cu hat eine strahlende Zukunft
Standart Cevap: Nerede Benim Sivas'ım?

Mustafa YILDIZ beye katılmamak elde değil. Süper lige çıktığımızdan beri en dikakt çeken özelliğimiz ligin en iyi defans yapan ekibi olmamızdı bu sezon önce hazırlık maçları sonrada Anderlecht hezimeti bu özelliğimizi artık kaybettiğimizin en açık göstergesi.

İnşallah gerekli önlemleri bir an evvel alırız.
Besyo_cu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 4 Kullanıcı Besyo_cu'a Teşekkür Ediyor...
Alt 29.07.2009, 21:17   #3
alben
Acemi Yiğido

22 Mesajına 31 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 579 alben FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

sivasspor bu kolay değil herkez bilsin bu takım sahipsiz değil . . bulent hocam boşver kafanı takma ligde zaten kralız ya
alben isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.07.2009, 22:21   #4
mustiiic
Acemi Yiğido

mustiiic - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

18 Mesajına 40 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 mustiiic isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

ligde kalırız demekle kalınmıyor abi ya
Alt 29.07.2009, 21:30   #5
karamik
Usta Yiğido

karamik - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

561 Mesajına 1.041 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 711 karamik FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

En Büyük Asker Bizim Asker Bülent Hoca Anderlent maçının intikamını eğer Trabzondan alırsan bu taraftarı çok mutlu edersin çünkü dalga geçiyorlar bizle :-(
Alt 29.07.2009, 21:30   #6
giants
Tecrübeli Yiğido

giants - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

259 Mesajına 483 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 giants ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

Sayin Mustafa yildizin bu degerlendirmesine katiliyorum.beklentileri bekletimizdir.
giants isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.07.2009, 21:42   #7
gül5858
Usta Yiğido

gül5858 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

662 Mesajına 1.291 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 702 gül5858 FAZLA SÖZE GEREK YOKgül5858 FAZLA SÖZE GEREK YOK

Herkezin konuşmak istediği ve konuşamadığı ve ayrıca yazmak isteyipte yazamadığı Sivas spor taraftarı ve basını artık konuşuyor.
Burda olan büyük bir erdemlik.
Bizler kendi takımımıza başkasının gözüyle de bakmalıyız ve tabiki gerektiğinde yargılamalıyız hatalı olan yenilgileri.
Mustafa beye teşekkürler yazısından dolayı

Ben Türküm, Türk esir olmaz.
Ben Türküm, Türk Devletsiz olmaz.
Ben Türküm, Türk Bayraksız olmaz.
Ben Türküm, Türk Ezansız olmaz.
Ben Türküm, Türk Hürriyetsiz olmaz...
gül5858 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda gül5858'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Alt 29.07.2009, 21:44   #8
TEHLIKE58
Yeni Yiğido

TEHLIKE58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

10 Mesajına 16 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 585 TEHLIKE58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

OLur boyle durumlar . İYİ WE KOTU GUNDE HEP YANINDAYIZ
TEHLIKE58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.07.2009, 22:10   #9
pover58
Usta Yiğido

501 Mesajına 741 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 789 pover58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

oynarsın yenilirsi tamam gücüm bu kadar dersin biz ne yaptık kendimizi dünyaya rezil ettik bunun hiç mazereti yok kimse ts lilere kızmasın(gerçi az önce bende kızdım fanatik gazetesindeki yorumlara)onlara imkan verdik onlarda bizle alay ediyorlar.ya arkadaş bu kadar ruhsuz ve aciz olmaz bir takım.evet suçlu elbet hoca bizim sistemimiz defans kontra futbolu.senin neyine sistem degişikligi al işte elin adamı atar 5 taneaklını başına getirir.biz bundan ders çıkarıp en kısa zamanda eski sistemimize dönüp kendi futbolumuzu oynamalıyız.olabildigi kadarda takviye şart özellikle bilica nın yerine.
pover58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.07.2009, 22:19   #10
subasi29
Usta Yiğido

subasi29 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.826 Mesajına 2.777 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1102 subasi29 BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

malesef icimizden bir parca belcikada kaldi.
subasi29 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler
benim, nerede, sivasım