"İkinci yarıda bambaşka bir takım olacağız"
Turkcel Süper Ligin 17'inci haftasında deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşacak olan Sivasspor bu karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürüyor.
Teknik Direktör Muhsin Ertuğral yönetiminde kendi tesislerinde karşılaşmanın hazırlıklarını sürdüren kırmızı beyazlı ekipte sakatlıkları devam eden Mehmet Yıldız, Onur Tuncer çalışmaya katılmazken, Eskişehirspor maçında sakatlanan Murat Sözgelmez ile hafif sakatlığı bulunan Sezer Badur takımdan ayrı çalıştı. Zorlu Ankaragücü karşılaşmasında kart cezalısı olan İbrahim Dağaşan ile Musa Aydın da forma giyemeyecek.
Zorlu bir deplasmana gideceklerini belirten Teknik Direktör Muhsin Ertuğral, "Moral açısından çok önemli bir maç olduğunu düşünüyorum. Çünkü bir galibiyet bizi rahat bir pozisyona getirecek. Ondan sonra ikinci yarıda bambaşka bir takım olacağız. Ona inanıyorum. Şu anda arayı kapatarak biraz daha sistemi takıma oturtmak istiyorum. Arkadaşlarımız istekli ve arzulu, moralleri yüksek. Sakatlarımız ve cezalı oyuncularımız var. Onalar beni biraz düşündürüyor."dedi.
Devre arasında Sivasspor'da çok şeyin değişeceğini belirten Muhsin Ertuğral, "Takımda çok şeylerin değişeceğine inanıyorum. Zaten arkadaşlarımızla istekli ve arzulu bir şekilde farklı bir futbol düşüncesiyle sahaya çıkıyoruz. Artık sadece içerde ve dışarıda kazanmaya oynayan bir takım olacak. Tabi alacağımız yeni futbolcular var. Onları da kulübümüze getirdiğimizde Sivas kentinin mutlu olacağını düşünüyorum."dedi.
'TARAFTAR DÜŞMEYİ AKLINDAN ÇIKARSIN'
Üst üste alınan kötü sonuçların ardından taraftarın küme düşme endişesi yaşayabileceğini ancak bu fikirden uzaklaşmaları gerektiğini belirten Ertuğral, "Öyle bir polemiğe ve düşünceye kapılıp kendi kendimize stres yaratmanın hiçbir anlamı yok. Arkadaşlarımızın son günlerde özellikle son iki maçta çok iyi performans gösterdiğini düşünüyorum. Beşiktaş maçında da iyiydik ama biraz şanssızdık. Hatta Kayseri maçına baktığımızda 93'üncü dakikada hala koşan bir takım vardı. Bunlar umut verici sinyaller. Biraz daha kendimize güvendikten sonra daha farklı olacağını düşünüyorum. Onun için düşmek kelimesini aklımızdan çıkaralım."dedi.
GİDECEKLER LİSTESİ YÖNETİMDE
Ligin son haftasında Ankaragücü ile karşılaştıktan sonra lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendireceklerini ifade eden Muhsin Ertuğral, "Takımdan devre arasında gidecek olan futbolcularımızın listesini bir rapor halinde yönetime verdim. Bunlar kamuoyu önünde konuşulacak şeyler değil. Bunlar dört duvar arasında konuşulan aile arasındaki şeylerdir. Ara döneme bir girelim transfer etmek istediğimiz arkadaşlarımızı bünyemize ekleyelim sonra olayları kamuoyuna sunacağız. Ama gidecek futbolcuların listesini ben yönetime sundum. Bundan sonra geleceklere bakmam gerek." dedi.
DHA