Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Abartmış olmayım,günde en az 20 kişi bana bu soruyu soruyor “ Ne olacak bu Sivasspor’un hali”.
Tabi insanlar bizlerden iyi şeyler söylememizi bekliyor. Onların umutlarınıda kırmak istemiyoruz fakat ortada birde gerçek var. Sivasspor’un oynadığı futboldan sonra ben nasıl “ Merak etmeyin Antalya’yı yener geliriz” diyebilirim? Bu olmayacak bir şey değil, nitekim ligin ilk yarısında Sivas’ta oynanan maçta Antalyaspor’uda yenmiştik, ama Sivasspor aylardır iyi futbol oynamıyor. Asıl sıkıntıda bu zaten!
Çarşıda, pazarda, iş yerinde insanlara “ Teknik heyet ve futbolcularda oynanan oyundan memnun değiller. Onun için siz rahat olun! Bu böyle gitmeyeceğini onlarda biliyor, İnşallah bu hafta düzelir” demekten bıktım usandım!
Zannetmiyorumki, Sivassporlu futbolcular, teknik heyet ve yönetim bizim kadar bu konuda sitemle karşılaşsın ve dakikalarca dil döksünler!
Benim en büyük endişem, özellikle Sivas’ta oynanan maçlarda takımın yine böyle silik ve kötü futbol oynaması, bunun sonucunda da tribünlerin artık maçlara gelmemesi. Aldığımız tepkilere bakılırsa bu noktaya yaklaşıldı. Ancak kesinlikle böyle bir şeyi tasvip etmiyorum. Sivasspor beklenen futbolunu oynamasada, tribünlerde size saç-baş yoldursada bu takımı sonuna kadar desteklemek gerekir. Hiçbir zaman kötü örnek alınmaz. Takım sahada bekleneni veremiyorsa, o zaman tribünler görevini eksiksiz yerine getirmeli. Bugün belki kahredip “ Ne olacaksa olsun” deniyor ama yarın yine üzülecek, kahrolacak sizlersiniz.
Sürekli söylediğim gibi, şu saatte takım için bizlerin yapacağı fazla bir şey yok. Bütün top onlarda. Daha önceki maçlarda 24 puan alan bu takım olduğuna göre, kalan maçlardada 15-16 puan alması sürpriz değildir.
Uzun lafın kısası, taraftar fazla umutsuzluğa kapılmasın takımına destek versin, futbolcularda bir an önce kendilerine gelip, istenen sonuçları alsın…