Sivasspor teknik Direktörü Mesut Bakkal bugüne kadar yapılan transferleri ve bundan sonra yapacakları transferleri TV58 Spor Müdürü, Sivas Postası Gazetesi yazarı arkadaşımız Mustafa Ateş’e değerlendirdi..
Bakkal, bazı futbolcularla transfer görüşmelerinin sürdüğünü en az iki transfer daha yaparak bu işi noktalayacaklarını söyledi.
Sivasspor’la sezon sonu tekrar anlaşarak devam kararı alan Teknik Direktör Mesut Bakkal, takıma şu an 3 futbolcu takviyesi yaptıklarını en az iki-üç futbolcu daha transfer edeceklerini söyledi.
İyi bir kadro kurmak için transfer çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Bakkal,” şu ana dek Ceyhun, Pedriel ve Mehmet Nas'ı kadromuza kattık. Bu futbolcuların kalitesini tartışmaya gerek yok. Ceyhun da, Suarez Pedriel de, Mehmet Nas da çok iyi futbolcular.”dedi.
PRO-LİSANS KURSUNDAN DÖNDÜ
Antalyada ki pro-lisans kursundan yeni Ankara döndüğünü ifade eden Sivasspor teknik Direktörü Mesut Bakkal pro- lisans kursunun ilk bölümünü tamamladık. İkinci bölüm ligin devre arasında olacak. Kursta iken bile hep Sivasspor’u düşündüm. Sivasspor üzerine çalışmalar yaptım. Kamp çalışma programı hazırladım.”dedi.
BURSA’LI VELİ YOLDA
Bakkal,” Bursa spor’lu Veli ile görüşüyorum. Bonservis sorunu var. Onu aşarsak çok değerli bir futbolcuyu daha kadromuza katmış olacağız. Veli’de Sivasspor’a gelmek istediğini söyledi. Biz kendisine takımımızda görmek istediğimizi söyledik. Cevabını bekliyoruz.”dedi.
GİDECEK FUTBOLCUMUZ KALMADI
Sivasspor teknik direktörü Mesut Bakkal,” sezon sonu anlaştıktan sonra yönetim kuruluna bir liste verdim. Gitmek isteyen, bizimle kalmak istemeyen futbolular için ise fazla ısrarcı olmayalım dedim. Zaten ana kadromuzu koruduk.2-3 yıldır birlikte oynayan, Sivasspor’a büyük başarılar yaşatan futbolcularımızla yolumuza devam edeceğiz. Bir kaç yabancı futbolcu hariç takımdan göndereceğimiz futbolcumuz yok.”dedi.
BAŞKANLA BİR ARAYA GELECEĞİZ
Şu ana kadar yapılan transferler ve düşündüğümüz futbolcularla ilgili Kulüp başkanımız Mecnun Otyakmaz ile yarın İstanbul’da bir araya geleceğim. Durum değerlendirmesi yapacağız. Hepimiizn çabası bizim yapımıza uygun futbolcular transfer etmek. Bunun için el birliği ile bize faydası olacak futbolcuları bünyemize katacağız.”dedi.
KALECİ VE STOPER ALACAĞIZ
Kadromuza kattığımız 3 futbolcu haricinde eksik olan mevkilerden kale ve stoper mevkiine arayışlarımız sürüyor. Elimizde alternatif isimler var. Martinez’le görüştük. Bizi bekliyor. Senecky ile görüştük. Küçük pürüzler var. Önemli ihtiyaçlarımızdan olan Stoper mevkiine o boşluğu dolduracak futbolcu arıyoruz. Alternatif isimler var. Denizlisporlu Berberoviç ve Ankaraspor’lu Ediz ile görüştük. Başka alternatif isimlerle de temaslarımız sürüyor.”dedi.
DÜNYA KUPASINDAN TAKİP EDİYORUZ
Sivasspor teknik direktörü Mesut Bakkal,” Kaleci mevkiine yurt içinden tanıdık isimler yanına Şu anda Dünya kupasında forma giyen yabancı futbolcuların menajerleri ile de görüşüyoruz. Nijerya Milli takımı kalecisi Vincent Enyema'yı takibe aldık. Önceki gün Arjantin-Nijerya maçında kaleyi koruyan Enyama'nın bonservisi İsrail'in Tel-Aviv takımında. Bu konuda bir indirime gidilirse düşünüyoruz. Bu arada Dünya kupası maçlarında oynamasından dolayı Enyama’nın değerinin aratacağını da düşünerek yeni alternatifler üretiyoruz.”dedi.
CEYHUN’UN LİGİ DEVAM EDİYOR
İsveç 2’nci Lig takımlarından Assyriska FF ‘de futbol oynayan ve Sivasspor’a yeni katılan Ceyhun Eriş’i anlatmaya gerek yok diyen Sivasspor teknik direktörü Mesut Bakkal,” Ceyhun’la görüşüldü. El sıkışıldı. Ancak İsveç 2.liginde maçlar şu an hala devam ediyor. Belki Sivas’ta yapacağımız ilk dönem kampına Ceyhun katılmayabilir. Bizim için daha iyi olur. Ceyhun lige hazır gelir. Yurt dışı kamımıza katılır.”dedi.
MUSA VE İBRAHİME TEŞEKKÜR ETTİ
Sivasspor teknik Direktörü Mesut Bakkal Bucaspor’a transfer olan Musa Aydın ve İbrahim Dağaşan tercihlerini yeni takımlarından yana kullandılar. Sivasspor’a emekleri geçmiş bu arkadaşlarımıza teşekkür etmek lazım. Biz bizi tercih edenlerle yolumuza devam edeceğiz.”dedi.
ÇOK İYİ BİR KULÜBÜZ
Sivasspor’da kısa bir dönem çalıştım.Şunu net söyleyebilirim.Sivasspor, şu an Türkiye’nin çok iyi yönetilen bir kulübüdür.Gördüğü eksiklikleri de hızla tamamlayan bir kulüp olma yolunda ilerlemektedir.Herkese bu kulüpte çalışmak nasip olmaz.Zaten yaptığı icraatları ile de bütün Anadolu kulüpleri Sivasspor’u örnek almıştır.Almaya da devam edecektir.” dedi.
TARAFTAR RAHAT OLSUN
Yeni sezon hazırlıklarına 28 Haziran’da tesislerde toplanarak başlayacaklarını söyleyen Sivasspor teknik Direktörü Mesut Bakkal,” Sivas’ta yapacağımız ilk etap çalışmasına Ceyhun Eriş hariç takıma katılan yeni futbolcularımızın tamamı katılacak. Taraftarımıza yeni sezonda mücadele kapasitesi yüksek, kendilerini heyecanlandıran bir futbol izlettireceğiz. Bizi izlemeye devam etsinler.
Haber-Röportaj: Mustafa ATEŞ