Cevap: Bir Öneri:YAŞLI AMCALARA AYRI YER
Maçı Maratondaki gençlerin yanında seyrettim. Yaşım da 40. Gençler uzunca bir zaman buraya yazamayacağım bir küfürlü tezahüratı bağırdılar. Zaten biraz dikkatli bakarsanız içinde küfür olmayan tezahürat yapamıyor bizim gençlerimiz. O tezahürata da katkı bekliyorlar. Ben kendi adıma o tezahürata katılamazdım. Ne zamanki 'Sivas gol gol gol, yada haydi Sivas haydi Sivas haydiii,tam zamanı ...' gibi daha herkesin katılacağı tezahüratlara sıra geldi katıldım. Zaten maçtan sonra eve sesim kısık geliyorsam (ki öyle de oldu) görevimi yapmışım diyorum kendime.
Stada gelen seyircilere bindirirken küfürlü tezahürattan sözeden yok. 40 yaş üstü insanlar Sivas'ta belli bir işi gücü olan tanınan kimseler, öyle ayaküstü küfür edemeyiz kusura bakmayın. Biz ortayaşlar maçtan sonrasını da düşünmek durumundayız. Gençlerin içinden sahaya yabancı madde atan daha küçük yaştakilere bağırıp uyardığımdaysa bana 'uzaydan gelmişim' gibi baktılar. Milyarlarca cezayı siz mi ödüyorsunuz demiştim.
Ha sırf küfür etmeye gelen 40yaş üstü emmiler de vardı. Maçı bırakmış tel örgüden yan hakemin sülalesiyle ilgilenen emmiye 'Yapma emmi,gerek yok' deyince yanlış bayrak kaldırdı i....... ya' cevabı geldi.
Velhasıl, sırf çekirdekçi deyip geçmeyin bize, işin kolayına kaçmayın. Stadda şiddet,keyfiyet,küfür,fanatizm bitmedikçe tek ses olmamız zor. Siz gençler bilinçlenmedikçe, biz ehdiyarlar yanınızda maç seyretmeyi zaten istemiyoruz.
|