Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor


Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Cevapla
 
Seçenekler Arama Stil

Tabuları yıkacağım
Alt 09.07.2013, 07:37   #1
SivasSpor.Com
Site Habercisi
 
SivasSpor.Com - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 257
Thanks: 5
4.971 Mesajına 24.141 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 10 SivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yok
Standart Tabuları yıkacağım



Sivasspor’un başına geçerek teknik direktörlük kariyerine başlangıç yapan Dünya Futbolu’nun efsanesi, “Büyük futbolcu olmuş ama hocalık konusunda biraz daha geride kalmış bazı isimler var. Bu doğru. Ama belki ben bu durumu değiştirebilirim. Bu tabuyu yıkabilirim” dedi

Dünyanın efsane futbolcuları arasında gösterilen Roberto Carlos, yeni sezonla birlikte yepyeni bir kariyere yelken açacak.
Anzhi Mahackala’da Guus Hiddink ile çalıştığı iki yılın ardından bu sefer tek sorumlu olarak Sivasspor’un başına geçen Carlos, Türkiye’deki ilk röportajını Milliyet’e verirken, büyük futbolcudan iyi hoca olmaz tabusunu yıkacağını söyledi.

Sempatik olduğu kadar sahadaki çalışmalarda bir o kadar da otoritesini göstermekten çekinmeyen Carlos birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.
“Bana ilk resmi teklifi yapan takım Sivasspor’du ve bunu seve seve kabul ettim. Anzhi’deki görevimde biraz sıkıntı yaşıyordum ve ayrılmak gibi bir düşüncem vardı. Futbolculuk hayatımdaki ilişkilerimi ve başarılarımı antrenörlük hayatıma taşımak istiyorum. Şimdi çok mutluyum. Anzhi’de hocalık kariyerime başlamıştım. Yardımcı olarak başladım ve orada direktörlük görevinde de bulundum. Şimdi gerçek anlamıyla teknik direktörüm.

Şehir problem değil
“Geleceği olan ve geleceği düşünen bir kulüpte göreve başladım. Başarılı olmak, yukarılara oynamak isteyen bir takımdayım. Ben Brezilya’da çok küçük bir şehirde doğdum ve büyüdüm. O yüzden Sivas’ta zorluk çekmem. Daha önce maç yapmaya gelmiştim ve şehri çok sevmiştim. Zaten İstanbul, Ankara, Paris, Madrid; her yer günümüzde artık yakın. Sivas’ta çalışmak için bulunuyorum. Ve işimi en iyi şekilde yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.
Bazı tabular vardır. Ama bunlar yıkılmaz diye bir şey yok. Futbolculuk kariyerim gerçekten güzeldi. Hocalık hayatımda da başarılı olabilirim. Büyük futbolcu olmuş ama hocalık konusunda biraz daha geride kalmış bazı isimler var. Bu doğru. Ama belki ben bu durumu değiştirebilirim. Bu tabuyu yıkabilirim. Buna inanıyorum. Belki çok büyük futbolcu değildim ama büyük kariyer yapmış bir futbolcuyum.

Taklit olmayacak
Hiçbir kulübü taklit etmeyen, Sivas’ın mantığını ve felsefesini ortaya koyan bir takım ortaya çıkarmak istiyorum. Kaliteyi güçle birleştiren ve herkesin oyun anlamında görevini bildiği, keyif alan bir sistem oluşturmaya çalışacağız. Sistem sadece kağıt üzerinde gözüken bir şeydir. Güç ve kalitenin buluştuğu Sivas’ın sistemini oluşturacağız.
Göreve başladıktan sonra birçok yerden tebrik mesajları ve telefonlar aldım. Çok iyi bir hoca olacağıma dair düşüncelerini ifade ettiler. Scolari, Parreira, Zidane, Figo, Ronaldo, Neymar, Dani Alves hepsi aradı, konuştuk. Hepsi benim bu işimi iyi yapacağıma inanıyor. Hepsi artık Sivas’ı tanıyor. Bir şekilde buraya gelip çalışmalarımızı ve buraları görmek istediklerini ifade ettiler. Benim aklımda olan ilk şey Sivas’ta başarılı olmak. Başarılı olursam teklifler kendiliğinden gelir. Real Madrid şu an uzak. Önce Sivas ve sonra yavaş yavaş önüme bakacağım.

Del Bosque, Capello, Scolari, Zagallo, Hiddink gibi çok büyük hocalarla çalıştım. Onlardan öğrendiğim en önemli şey doğru zamanda doğru hamleyi yapmak. Ben futbolcuların arkadaşı olabilirim ama onlar da bunun karşılığını verecek. Dortmund’un hocası Klopp, futbolcularla çok iyi bir ilişkide ama gerektiğinde de gereken müdahaleyi yapıyor. Futbolcularım benim buranın hocası olduğumun farkındalar. Ama arkadaşlık ilişkilerimi de ihmal etmiyor, içimdeki enerjiyi aktarmaya çalışıyorum.”

Ailem gelecek
Mariana ve Manuela Türkiye’ye gelecek. Eşim Mariana burayı çok seviyor. Kızım Manuela İstanbul’da okula gidecek. Tüm hayatım boyunca sorumluluk aldım. Buna devam etmek istediğim için teknik adamlığa geçtim. Beğendiğim birçok teknik adam var. Ama benim için bir Del Bosque, iki Capello, üç numara Hiddink. Hiddink belki kısa sürede ayrıldı ama buraya geldiğinde Türkiye ile ilgili fazla bilgisi yoktu. Ama ben burada 2.5 sene kaldım. Türk futbolunu ondan daha fazla öğrendim. Türkiye’deki sistemle ilgili bir sıkıntı içinde değilim.

6+0+4 bize yarar
“Futbol Federasyonu’nun aldığı 6+0+4 kuralı Anadolu takımlarına daha fazla yardımcı oldu. Ben kararı destekliyorum. Benim yabancı futbolcularım diğer takımdakilerden daha iyi olmalı. Çok kaliteli yerli futbolcular da var. Çok iyi işler yapılabilir.”

BAŞARININ FORMÜLÜ
Carlos, başarının formülünü odasındaki taktik tahtasına yazdı ve altına imzasını da attı. “İyi oyun, takım olmak, egoist davranmamak ve sonucunda başarı”

Tek liderle olmaz
“Takımımda tek bir lidere değil 25 tane lidere ihtiyaç duyarım. Oynadığım takımların hiçbirinde tek bir kaptan yoktu. Tek bir lidere ihtiyaç duymadım. Sahanın her yerinde iyi ve lider oyunculara sahip olmak isterim. Sivas ile bu sene hedefimiz Avrupa Kupaları’na gitmek. Seneye eminim Avrupa Kupaları’nda olacak.”

Mourinho da söylemişti!
“Ben her zaman teknik direktör olmak istiyorum. Yardımcı değil. Jose Mourinho da bana çok iyi bir teknik adam olabilirsin dedi. Bunu da dikkate almak gerekir. Anzhi’de yardımcı olacağımı öğrendiği zaman ‘sen bu işi yapmamalısın’ dedi. Çünkü bilgili ve tecrübelisin. Benim yardımcı olmamı kabullenemedi. Ancak iki yıl boyunca Hiddink’in yanında çok şey öğrendim.”
__________________
SPOR SEVGİ BARIŞ VE KARDEŞLİKTİR



Bizi Twitter'den takip etmek için tıklayınız....



Yorumlarınızı ilgi ile okuyup beğeniyoruz.
Ancak; yorumlarınızı mümkünse küçük harflerle yazınız lütfen....
SivasSpor.Com isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 14 Kullanıcı SivasSpor.Com'a Teşekkür Ediyor...
Cevap: Tabuları yıkacağım
Alt 09.07.2013, 07:50   #2
yerliturkuaz
Usta Yiğido
 
yerliturkuaz - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 29.08.2005
Mesajlar: 5.394
Thanks: 3.308
1.268 Mesajına 2.761 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1234 yerliturkuaz COK SEVILEN BIR KISIyerliturkuaz COK SEVILEN BIR KISIyerliturkuaz COK SEVILEN BIR KISIyerliturkuaz COK SEVILEN BIR KISI
Standart Cevap: Tabuları yıkacağım

İnanmak başarmanın yarısıdır. Hocamız da kendisine inanıyor bu doğrultuda da kendisine hedefler çiziyor. Bence bu çok önemli. İnsanın kendi içerisinde başarıya inanması çok önemlidir. Hocamızın bu inancını gördükçe başarıların pek de uzak olmadığını görüyorum...
yerliturkuaz isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 3 Kullanıcı yerliturkuaz'a Teşekkür Ediyor...
Cevap: Tabuları yıkacağım
Alt 09.07.2013, 08:00   #3
Rallim58
Gast
 
Mesajlar: n/a
Standart Cevap: Tabuları yıkacağım

Hedefi yüksek tutmaz iseniz zirveyi görme şansınız yok demektir.
  Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda 'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Cevap: Tabuları yıkacağım
Alt 09.07.2013, 10:11   #4
onur0634
Tecrübeli Yiğido
 
Üyelik Tarihi: 09.01.2011
Mesajlar: 639
Thanks: 159
239 Mesajına 381 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 556 onur0634 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Tabuları yıkacağım

Alıntı:
Rallim58 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Hedefi yüksek tutmaz iseniz zirveyi görme şansınız yok demektir.
tam tersi olmasın kardeş.iddialı konuşmak büyük konuşmaya eşdeğerdir.az laf çok işi tercih ederim...
onur0634 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevap: Tabuları yıkacağım
Alt 09.07.2013, 10:29   #5
sebasteia
Usta Yiğido
 
sebasteia - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 15.01.2008
Mesajlar: 2.340
Thanks: 1.509
1.351 Mesajına 3.187 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 856 sebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz seinsebasteia kann auf vieles stolz sein
Standart Cevap: Tabuları yıkacağım

Alıntı:
onur0634 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
tam tersi olmasın kardeş.iddialı konuşmak büyük konuşmaya eşdeğerdir.az laf çok işi tercih ederim...
büyük konuşmakla büyük hedef sahibi olmak farklı şeyler. büyük konuşmak haddini bilmemeyi gösterir. büyük hedef sahibi olmak ise haddini bilip, geleceğe umutla bakmayı ve azimle çalışmayı...
sebasteia isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 5 Kullanıcı sebasteia'a Teşekkür Ediyor...
Cevap: Tabuları yıkacağım
Alt 09.07.2013, 12:49   #6
onur0634
Tecrübeli Yiğido
 
Üyelik Tarihi: 09.01.2011
Mesajlar: 639
Thanks: 159
239 Mesajına 381 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 556 onur0634 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Tabuları yıkacağım

Alıntı:
sebasteia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
büyük konuşmakla büyük hedef sahibi olmak farklı şeyler. büyük konuşmak haddini bilmemeyi gösterir. büyük hedef sahibi olmak ise haddini bilip, geleceğe umutla bakmayı ve azimle çalışmayı...
sivas trabzon ziraat kupası yarı final ilk maçından sonra yardımcı antronör bülent albayarağın yorumunu hatırlayabildin mi bilmem ama kendisi çok iddialı ve kesin konuşmuştu ama sonuç 6-0 olmuştu hatırlatırım...
onur0634 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevap: Tabuları yıkacağım
Alt 09.07.2013, 08:03   #7
schahin
Acemi Yiğido
 
Üyelik Tarihi: 01.07.2013
Mesajlar: 78
Thanks: 61
33 Mesajına 68 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 410 schahin FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Tabuları yıkacağım

bravo carlos, idealistsin çok ünlü adamlarla çalıştın herkesten bir şeyler gördün, aldın. Şimdi bunları sivasla harmanlayıp başarıya ulaşma vakti. İnanıyoruz sana
schahin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevap: Tabuları yıkacağım
Alt 09.07.2013, 08:18   #8
yol58
Acemi Yiğido
 
yol58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: 03.08.2005
Mesajlar: 175
Thanks: 86
37 Mesajına 56 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 yol58 isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Tabuları yıkacağım

hay ağzın bal yesin çok iyi sözler bide gerçeğe dönüşürse daha ne isteriz
yol58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda yol58'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Cevap: Tabuları yıkacağım
Alt 09.07.2013, 08:21   #9
PETKOVİC
Usta Yiğido
 
Üyelik Tarihi: 25.07.2009
Mesajlar: 1.648
Thanks: 1.911
734 Mesajına 1.477 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 710 PETKOVİC FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Tabuları yıkacağım

helal olsun valla ben de korkmuştum şehrimizi sevmez sıkılır diye açıklamalarını okuyunca gurur duydum böyle bir isimle çalışacağımız için
PETKOVİC isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Bu Konuda PETKOVİC'a Teşekkür Eden Üyelerimiz...
Cevap: Tabuları yıkacağım
Alt 09.07.2013, 08:26   #10
Soyözen
Tecrübeli Yiğido
 
Üyelik Tarihi: 17.04.2012
Mesajlar: 666
Thanks: 700
440 Mesajına 1.173 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 513 Soyözen FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Tabuları yıkacağım

Başarır başaramaz o ayrı bir konu ama en azından şöyle açıklamalar yapan bir hocamız olmasını özlememiş miyiz? Şehrimiz hakkında en ufak kötü bir şey söylememiş olması sevindirici.
Soyözen isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 4 Kullanıcı Soyözen'a Teşekkür Ediyor...
Cevapla

Etiketler
tabuları, yıkacağım


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB Code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Hizli Erisim


Powered by: vBulletin. Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

Copyright © 2005
Bize Yazin  |   Sivasspor.com  |   Arşiv  |   Kullanım sözleşmesi  |   Yukarı Git