HEDEF 40 PUAN
Sivasspor Teknik Direktörü Lorant “ Hedef 40 puan “ dedi
Sivasspor Teknik Direktörü Werner Lorant, takımının puan cetvelinde üst sıralarda yer aldığı dönemde havaya girmediğini, puan kayıplarının yaşandığı haftalarda da paniğe kapılmadığını belirterek, ''Bunlar bir lig maratonunda olağan şeyler ve her takımın başına gelir'' dedi.
Lorant, kulübün sosyal tesislerinde düzenlendiği basın toplantısında, hafta sonu sahalarında karşılaşacakları Kayseri Erciyespor'un çok kaliteli bir takım olduğunu ifade ederek, ''Defansif olarak da çok güçlü bir takım. Forvetleri de çok hızlı. özellikle deplasmanda rahat oynayan, kontraatak oynayan bir takım'' dedi.
Rakiplerinin özelliğine göre önlemlerini alacaklarını ve buna göre maça çıkacaklarını belirten Lorant, ''Biz sadece ev ödemize konsantre olmamız gerekiyor. Orada hakem ne yapmış, bize burda bu hatayı yapmış veya şunu yapmış onları konuşmamamız gerekiyor. Biz kendi ödevimizi yapıyoruz ve maçımıza konsantre oluyoruz. Benim görevlerim bunlar'' diye konuştu.
HAKEM HATALARI
Lorant, hakem hataları ile ilgili bir soru üzerine de şunları kaydetti: ''Bugüne kadar bazı girişimlerde bulunulması gerekiyordu. Bazı uyarılarda bulunması gerekiyordu. Ama o zamanı kaçırdık. Ben bu konuya defalarca değindim. O yüzden bu konuda da fazla konuşmak istemiyorum. Şimdi bu konuyu açmakla ilgili bir istek de kalmadı. Defalarca, sezon başından bu yana yapılan hataları ben dile getirdim. Artık geçimişi konuşmanın da bir anlamı yok. Ben hakem hataları, ya da şu olmuş bu olmuş onları konuşmuyorum artık. Ben işime konsantre oluyorum ve gelecekteki maçlara bakıyorum.''
Büyük takımların hemen maçlardan sonra şikayetlerini dile getirdiğini, yorumlarını yaptıklarını ifade eden Lorant, ''O zaman ben maçtan sonra, hele deplasmanda oynadığım maçlardan sonra şikayetimi dile getirmem gerekiyordu. Görseler bizim başımıza neler geliyor. Bakalım aynı şekilde davranacaklar mı?'' dedi.
Sivasspor'un defans ağırlıklı futbolu ile ilgili bir soru üzerine de Lorant, rakip takımların ligin ikinci yarısında daha dikkatli ve disiplinli oynadığını, bu nedenle de gol atmakta zorlandıklarını belirterek, ''Bizim çok iyi defans oyuncularımız var. Ofansif olarak da sorunlarımız var. Bu da yeni lige çıkan takımda gayet normal ve doğal bir olay. Yani bu ilk devrede şans yanımızdaydı, hemen golü buluyorduk. Şimdi bir kaç poziyona fazladan girmeniz gerekiyor golü bulmak için'' diye konuştu.
Lorant, Sivasspor'un büyük takımlara karşı daha rahat bir futbol oynadığı yönündeki bir görüşü de, ''Büyük takımlara karşı oynamak bizim için daha kolay. Normal takımlar bize karşı çok derin defans oynuyorlar. Bunu da hafta sonu tekrar göreceksiniz. Sahaya çıktığımız zaman çok sabıra ihtiyacımız olacak'' dedi.
Büyük takımlarla oynanan maçlar dahil tüm maçlarda tribünlerin boşkalmasından yakınan Lorant, taraftarlardan stadı tamamen doldurmalarını isteyerek, ''Stada gelmiyorsun, takımına destek vermiyorsun ve bazı rüyalara dalıyorsun'' diye konuştu.
HEDEF 40 PUAN
Sivasspor'un sezon başında ilk 5 içine girmeyi hedeflediği şeklindeki bir görüşü de Lorant, gülerek şöyle yorumladı:
''Ben hangi takımı çalıştırdığımı biliyorum, elimdeki futbolcu kalitesini biliyorum, bir sezon boyunca başıma neler gelebilecek biliyorum, yani bunun inişli-çıkışlı bir lig olduğunu biliyorum.
Bunları bildiğim halde size böyle bir şey söylemem imkansız. Ben hep gerçekçi oldum.''
Sezon sonuna kadar en az 40 puan almayı hedeflediklerini belirten Lorant, ''En az diyorum. Bunu üstüne basa basa söylüyorum. Ben sadece bu 40 puanın nasıl alınabileceğinin planlarını yapmaktaydım. Ve hala da onu yapıyorum. Yani ne üst sıralardayken havaya girdim, ne de puan serisini kaybettiğimiz zaman 6-7 maç arka arkaya paniğe kapıldım, korku yaşadım. Bunlar bir lig maratonunda olağan şeyler ve her takımın başına gelir'' diye konuştu.
Yeniülke
|