![](http://www.sivasspor.com/images/stories/ertugrul_arslan%20(1).JPG)
‘’Kendi sahamda kendi taraftarımın önünde, kendi Şehrimde oynuyor olmak beni son derece mutlu ediyor. Sivasspor da oynamak benim için artı motivedir’’ diyen, takımımızın sevilen futbolcusu Ertuğrul ARSLAN’ la Sivas Şehitler Çay Bahçesinde yaptığımız röportajı veriyoruz.
Kendini Tanıtır mısın?
-1980 Sivas doğumluyum. Futbola 14 yaşında Sivas DSİ amatör kulübünde başladım.3 yıl DSİ.’ de oynadıktan sonra, Kayseri Paf takımına transfer oldum. Sonra Kayseri A takımında, daha sonrada Kayseri Erciyes takımında oynadım. 3 yıl önce Sivasspor a transfer oldum. Geçtiğimiz sezon devre arası Bursaspor’ a kiralık olarak gittim. Bu sezon tekrar Sivasspor a döndüm.
Sivasspor.com Taraftar Sitemizden haberdar mısın?
-Evet. Tabii ki.
Aktif ve kaliteli bir site.Özellikle böyle röportajların arttırılmasını isterim. Bu insanlara
Sivasspor ‘a gönül verenleri, emeği geçenleri, yakından tanıma imkanı sağlar.
Çok mutlu olduğun, unutamadığın bir maç var mı?
-Benim için Şampiyon olduğumuz sene oynadığımız maçların hemen hemen hepsi unutulmaz maçlardı.
Ertuğrul ARSLAN Futbol kariyerinin neresinde?
-En verimli olabileceğim dönemdeyim. Daha iyisini verebilmem için her futbolcuda olduğu gibi oynamam lazım. Henüz tam olarak kendimi gösterebilmiş değilim. Daha fazla oynayabilmem halinde Ertuğrul’un gerçek kapasitesini herkes görecektir.
Sivasspor da oynamak seni tatmin ediyor mu?
-Kendi sahamda kendi taraftarımın önünde, kendi Şehrimde oynuyor olmak beni son derece mutlu ediyor. Sivasspor da oynamak benim için artı motive demektir Büyük bir hevesle oynuyorum ve hiçbir zamanda kulübümden ayrılmak istemiyorum.
Kendime hep gerçekçi, ulaşılabilir hedefler belirliyorum, ve bu hedef doğrultusunda çok fazla çalışıyorum. Şu anda hedefim Sivasspor un ilk 11 inde oynamak
Beğendiğin kendine örnek aldığın Futbolcular kimler?
-Emre BELEZOĞLU ve Yıldıray BAŞTÜRK çok beğendiğim, örnek aldığım kişiler.
Özel zevklerin neler?
-Arkadaşlarımla olmaktan, onlarla vakit geçirmekten çok hoşlanırım. Sık sık İnternet e giriyorum, sinemaya gidiyorum.
Ertuğrul, Sivas’ta çok seviliyorsun, herkes seni öz evladı gibi görüyor, Bu nasıl bir duygu?
-Evet, gerçekten öyle.
Sivas halkına çok teşekkür ederim. Sivas’ lı olmam nedeniyle bu kadar çok sevildiğimi düşünüyorum. Bende kendilerini, kendi çocuklarını, kardeşlerini görüyor olsalar gerek. Onların bu sevgisine layık olmak için her zaman elimden gelen gayreti gösteriyorum ve göstermeye de devam edeceğim.
Sence kadromuz yeterli mi? Futbolcu açığımız var mı? Yeni transferler hakkındaki düşüncelerin neler?
- Geçen yılki kadromuzda büyük bir değişiklik olmadı. Kadromuzda çok kaliteli futbolcularımız var bunlara şans verilmeli, ancak Süper ligde risk almak zor olduğu için,
çoğuna denenme imkanı bile tanınmıyor buda bir gerçek.
Sivas’lı takımına sahip çıkıyor mu? Taraftarımızdan beklentilerin neler ? Onlara bir mesajın var mı?
-Evet sahip çıkıyor,destek oluyor ama daha fazlası gerekli.
Organize olmuş taraftara ihtiyacımız var.
Biz Futbolcular ne kadar iyi olursak olalım, bu taraftar tarafından takdir edilmez, destek görmezse bir anlam ifade etmiyor. Futbolcunun motivasyonu taraftarın etkili ve sürekli tezahüratıyla artıyor. Böylece maça daha fazla konsantre oluyoruz.
Hemşerilerimden takımlarına karşı daha fazla ilgi göstermelerini ve tezahüratlara katılmalarını bekliyorum.
Sivasspor Yönetimini nasıl buluyorsun?
- Başta başkanımız olmak üzere tüm Yönetim kurulu üyelerini çok başarılı buluyorum. Başarmak için ne gerekiyorsa, hiçbir fedakarlıktan kaçınılmıyor, yürekten çaba sarf ediliyor. Bizlere her türlü destekte bulunuluyor,.sahip çıkılıyor. Böyle bir Yönetime sahip olduğumuz için çok şanslıyız.
Kulüp Başkanımız Sayın Mecnun OTYAKMAZ bu sezon Sivasspor un hedefinin UEFA olduğunu söylüyor. Sen bu konuda neler söyleyebilirsiz?
-Neden olmasın?
Komşumuz Kayseri UEFA’ ya gidiyorsa biz neden gitmeyelim?
Evet belki istediğimiz gibi güzel bir başlangıç yapamadık ama takımımız en kısa zamanda kendini toparlayacak ve arzu ettiğimiz hedef doğrultusunda çalışmalarımız devam edecek. Daha ligin başındayız. Biz Sivas’ lılar sevinci de üzüntüyü de aşırı uçlarda yaşıyor, biraz abartıyoruz galiba. Henüz karamsarlık için çok erken. İnanmak başarmanın yarısıdır. Arzulanan hedef için, sabırlı, destekçi olsunlar, en küçük bir başarısızlıkta takımımızı, yerden yere vurmasınlar.Bize inansınlar, ve daha fazla güvensinler.
Karol PECZE Hakkındaki düşüncelerin?
- Herkesle arkadaşça dostça ilişkiler kuran, gayet iyi bir insan, iyi bir hoca. Başarılı olacağına inancım tam.
İlk 11 de fazla forma giyme şansı bulamaman seni üzüyor mu?
-Belli bir emek verdiğim takımda oynayamamak beni derinden üzüyor. Sivasspor da ilk 11 de oynuyor olmayı çok isterdim. Buna rağmen hiç kendimi bırakmadım. Çok çalışıyorum, çok istekliyim, çok hırslıyım. Her an göreve çağrılacağımı düşünerek devamlı kendimi buna göre hazırlıyorum.
Unutamadığın bir anın var mı?
-Evet.
Konya’ dan birisi beni arayarak,’’ Ertuğrul sen mükemmel bir futbolcusun neden seni kadroya almıyorlar?’’ diye sordu. Sivas’ ta bu soruyla sık sık karşılaşıyorum ama Konya lı birinin beni böylesine yakından takip etmesi, tanıması beni çok duygulandırdı.
Görev verildiği zaman elimden gelenin en iyisini yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın!
Röportaj: Aynur Küçükibiş (Nilay)
Fotoğraf: 1967 Dernek Özgür