Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Seçenekler Arama Stil

BU İŞİN CILKI ÇIKTI.!
Alt 30.08.2006, 19:50   #1
SivasSpor.Com
Site Habercisi

SivasSpor.Com - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

4.971 Mesajına 24.141 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 10 SivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yok
Standart BU İŞİN CILKI ÇIKTI.!

Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, yabancıların Türk vatandaşlığına geçme furyasını böyle değerlendirdi: “Kılıcı kesen, renkleri bizden farklı, kuruluş tarihi eski kulüpler yine işin çözümünü buldular. İşte Marco; Mehmet oldu, bir tanesi Mert oldu, diğeri de bilmem ne olacak. İşin cılkı çıktı!”

Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, yabancıların Türk vatandaşlığına geçme furyasını böyle değerlendirdi: “Kılıcı kesen, renkleri bizden farklı, kuruluş tarihi eski kulüpler yine işin çözümünü buldular. İşte Marco; Mehmet oldu, bir tanesi Mert oldu, diğeri de bilmem ne olacak. İşin cılkı çıktı!”

Türkiye’de, 4 büyüklerden sonra en büyük taraftar potansiyeline sahip kulüplerin başında gelen Sivasspor’da, Başkan Mecnun Odyakmaz, duayen yazarımız İsmet Tongo’ya çok çarpıcı açıklamalar yaptı. Odyakmaz, şike ve teşvikten, yabancı oyuncu konusuna kadar her şeyi Tongo’ya anlattı:

* Aurelio konusunda ne düşünüyorsunuz?
Benden, yabancı sınırlaması konusunda görüş istediklerinde, sayının arttırılmasının milli takım için iyi olmayacağını, ancak bütçelerine göre oyuncu bulmakta zorlanan Anadolu kulüplerine yarar sağlayabileceğini bildirmiştim. Ve statü aynen devam etti. Ancak gel gör ki; kılıcı kesen, renkleri bizden farklı, kuruluşları daha eski kulüpler yine bir şekilde işin çözümünü buldular. İşte Marco; Mehmet oldu, bir tanesi Mert oldu, diğeri bilmem ne olacak. Bir şekilde yabancı sayısını artıracaklar. Ama, Türkiye’de 4-5 yıldır aralıksız hizmet eden, Türkçe’yi de Mehmet’ten, Mert’ten daha iyi konuşan bizim Petkoviç ve Balili yabancı statüsünde oynayacak. Diğer kulüplerde de bir Lazarov, bir Yordanov var ve onlar da yabancı kalmaya devam edecek. Bu haksızlık. Ayrıca yabancı sayısının sınırlandırılmasını isteyen bazı kulüplerimizin çeşitli formüllerle bu sayıyı artırma çabaları çok garip. Keşke en ufak bir taviz verilmeseydi. Ben milliyetçiyim ama global dünyada bu konuya direnmenin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Siyahi bir futbolcu Finlandiya Milli Takımı’nda oynuyorsa, Türkiye’de oynayabilir. Futbolun sınırı yoktur. Ama kurallar adil belirlenmeli.

* Türk futbolunda şike ve teşvik var mı?
Türkiye’de geçtiğimiz dönemde şikve teşvik mutlaka olmuştur. Hele, İtalya’da olduğu gibi bir ceza uygulaması yapılacaksa ve bu işe bulaşanları küme düşürmek söz konusuysa, Süper Lig’i tamamen kaldırıp, tüm takımları Lig A’dan başlatmak lazım. Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil.

* Siyaset, futbol üzerinde etkili mi?
Mutlaka var ve bir yere kadar olmalı da. Çünkü futbola uygun zeminin hazırlanması yasalarla olur. Bu yasaları hazırlamak da siyasetçilere düşer. Dolayısıyla futbolu siyasetten ayıramazsınız. Ama gerekli uyarlama yapıldıktan sonra siyaset gölgesini çekmeli. Bu konuda kulüpler özgür değil.

* Kulüpler Birliği’nden memnun musunuz?
Tüm başkanların biraraya geldiği bir ortamda, sorunların gündeme getirilmesi, sıkıntıların konuşulması bizi memnun ediyor. Ben Fenerbahçe’nin de toplantılara katılmasından yanayım. Önümüzdeki genel kurulda büyük ihtimalle Fenerbahçe’nin üyeliğinin devam edip-etmeyeceği oylanacak. Onlar hakkında haklı-haksız çok sayıda eleştiri yapılıyor. Bence bu çok yanlış.

* Sivasspor, Fenerbahçe’nin arka bahçesi mi?
Eğer benim Sivasspor Başkanı olmam kulüp için artı bir değerse, bunda Fenerbahçe’nin de katkısı vardır diyebilirim. Şampiyon olduğumuz sezon altyapı sorumlusu olan İsmail Kartal’ı bizim için serbest bıraktılar ve takımın başına getirdik. Onur Tuncer, Can Arat gibi isimler katkı sağladı. Bu konu onların da menfaatine. Sonuçta Vestel Manisa’da pişen bir Arda gerçeği var önümüzde. Galatasaray’dan da oyuncu istedik ama bir sonuca vardıramadık.

* Ne kadar borcunuz var?
Borcumuz yok. Ama paramız da yok. Futbolcularımızın performansıyla elde edeceğimiz * Ne kadar borcunuz var?puanlar, sıkıntımızı çözebilir. Her yerde Sivasspor konuşuluyor ama maalesef iş cömertliğe gelince elini cebine atan yok. Sponsorlar da sadece büyüklere destek oluyor. Oysa onların Anadolu’da çok sayıda müşterisi var. Bu kadar taraftarı karşılarına aldıklarının farkında değiller sanırım.

* Takımda bir aksaklık görüyor musunuz?
Biz teknik kadronun ve takımın doğru işler yapacağına inanıyoruz. Son Antalyaspor galibiyeti toparlanmak adına sinyalleri verdi. Önümüzdeki sıkıntıları futbolcuların başarısı ve taraftarlarımızın desteğiyle aşacağız. Özellikle Sivaslılar’dan çok büyük destek bekliyoruz.

İsmet Tongo
FANATIK

Bizi Twitter'den takip etmek için tıklayınız....

Yorumlarınızı ilgi ile okuyup beğeniyoruz.
Ancak; yorumlarınızı mümkünse küçük harflerle yazınız lütfen....
SivasSpor.Com isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
-->: BU İŞİN CILHI ÇIKTI.!
Alt 30.08.2006, 21:08   #2
sivaslıavukat
Tecrübeli Yiğido

sivaslıavukat - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

15 Mesajına 38 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 759 sivaslıavukat FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart -->: BU İŞİN CILHI ÇIKTI.!

Başkanımın görüşlerine iştirak etmekle birlikte liderle aramızda 5 puan ve ayrıca halen 7.sırada olan galatasarayla aramızda 2 puan olduğunu hatırlatmak isterim.
Henüz lig yeni başladı ve biz İstanbul Sivasspor Taraftar Derneği olarak her zaman her şartta klubümüzün ve yönetimimizin yanında olduğumuzu ifade ederiz.
Alt 30.08.2006, 21:38   #3
Abuzer
Yiğido

Abuzer - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

2 Mesajına 7 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 748 Abuzer BU GIDISLE COK MESHUR OLACAK

ALLAH aşkına yapmayın....benim ülkemin güzel sporcuları yıllarca emek sarfediyor Milli olabilmek için,sen git yabancı oyuncu Milli takıma getir.Ben sporun evrensel olduğuna inanıyorum,ama önce benim ülkemin insanı oynasın.!! Amatör sporcu gençlerimiz yıllarca çok kötü koşular altında spor yapmaktadır.Sahalarda sağlık rezaleti yaşanmaktadır.Sen git yabancı sporcuyu Milli takımda oynat.... ÜLKEMİZDE SPOR SINIFI OLUŞMUŞTUR.VE ÇOK ACIDIR Kİ BU SINIFI BESLEYEN efes pilsen ve iddaA ,YANİ İÇKİ VE KUMAR !!.
UYUTUN BEYLER UYUTUN BİZİ.KUMARLA İÇKİYLE.
BURADAN BAŞBAKAN,FUTBOL FEDERASYON BAŞKANI VE FATİH TERİMİ İSTİFAYA DAVET EDİYORUM...
Abuzer isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.08.2006, 22:12   #4
SONMEZ
Usta Yiğido

SONMEZ - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

171 Mesajına 428 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 909 SONMEZ kann auf vieles stolz seinSONMEZ kann auf vieles stolz seinSONMEZ kann auf vieles stolz seinSONMEZ kann auf vieles stolz seinSONMEZ kann auf vieles stolz seinSONMEZ kann auf vieles stolz seinSONMEZ kann auf vieles stolz seinSONMEZ kann auf vieles stolz sein

Alıntı:
Abuzer Nickli Üyeden Alıntı
ALLAH aşkına yapmayın....benim ülkemin güzel sporcuları yıllarca emek sarfediyor Milli olabilmek için,sen git yabancı oyuncu Milli takıma getir.Ben sporun evrensel olduğuna inanıyorum,ama önce benim ülkemin insanı oynasın.!! Amatör sporcu gençlerimiz yıllarca çok kötü koşular altında spor yapmaktadır.Sahalarda sağlık rezaleti yaşanmaktadır.Sen git yabancı sporcuyu Milli takımda oynat.... ÜLKEMİZDE SPOR SINIFI OLUŞMUŞTUR.VE ÇOK ACIDIR Kİ BU SINIFI BESLEYEN efes pilsen ve iddaA ,YANİ İÇKİ VE KUMAR !!.
UYUTUN BEYLER UYUTUN BİZİ.KUMARLA İÇKİYLE.
BURADAN BAŞBAKAN,FUTBOL FEDERASYON BAŞKANI VE FATİH TERİMİ İSTİFAYA DAVET EDİYORUM...

Abuzer kardeş;
maşallah çok davetçisiniz...
herkesi istifaya davet etmişsiniz...!

Diğer taraftan,
İstiklal Marşımızı bile söyleyemeyen kişiler milli olurken;
tozlu sahalardan emeğinin ve terinin hakkıyla
yetişen nice yeteneklerimiz,
yiyorlar tozu...veriyorlar pozu...!
SONMEZ isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.08.2006, 22:28   #5
Abuzer
Yiğido

Alıntı:
SONMEZ Nickli Üyeden Alıntı
Abuzer kardeş;
maşallah çok davetçisiniz...
herkesi istifaya davet etmişsiniz...!

Diğer taraftan,
İstiklal Marşımızı bile söyleyemeyen kişiler milli olurken;
tozlu sahalardan emeğinin ve terinin hakkıyla
yetişen nice yeteneklerimiz,
yiyorlar tozu...veriyorlar pozu...!

aaah gardaş aahh deşme benim yaramı ben ne dediğimi biliyormuyum. !

Türkiye'de oynayan tüm yabancılar Türk vatandaşı olunca Milli takımda oynasın, bizim Türmer, Emre, Nihat, İbrahim Toraman...gibi futbolcularımız oturup bunlara baksın. Sonra Türk futbol diye övünelim.
-->: BU İŞİN CILKI ÇIKTI.!
Alt 30.08.2006, 22:39   #6
Abuzer
Yiğido

Standart -->: BU İŞİN CILKI ÇIKTI.!

Alıntı:
* Aurelio konusunda ne düşünüyorsunuz?
Benden, yabancı sınırlaması konusunda görüş istediklerinde, sayının arttırılmasının milli takım için iyi olmayacağını, ancak bütçelerine göre oyuncu bulmakta zorlanan Anadolu kulüplerine yarar sağlayabileceğini bildirmiştim. Ve statü aynen devam etti. Ancak gel gör ki; kılıcı kesen, renkleri bizden farklı, kuruluşları daha eski kulüpler yine bir şekilde işin çözümünü buldular. İşte Marco; Mehmet oldu, bir tanesi Mert oldu, diğeri bilmem ne olacak. Bir şekilde yabancı sayısını artıracaklar. Ama, Türkiye’de 4-5 yıldır aralıksız hizmet eden, Türkçe’yi de Mehmet’ten, Mert’ten daha iyi konuşan bizim Petkoviç ve Balili yabancı statüsünde oynayacak. Diğer kulüplerde de bir Lazarov, bir Yordanov var ve onlar da yabancı kalmaya devam edecek. Bu haksızlık. Ayrıca yabancı sayısının sınırlandırılmasını isteyen bazı kulüplerimizin çeşitli formüllerle bu sayıyı artırma çabaları çok garip. Keşke en ufak bir taviz verilmeseydi. Ben milliyetçiyim ama global dünyada bu konuya direnmenin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Siyahi bir futbolcu Finlandiya Milli Takımı’nda oynuyorsa, Türkiye’de oynayabilir. Futbolun sınırı yoktur. Ama kurallar adil belirlenmeli.

işin cılkını çıkarıyorlar. ama yeter artık.bir iki istisna olsun dedik ama bu kadarda olmazki.! klup yöneticileri ileriyi düşünmeden böyle kararlar veriyor.
yanlıs bence.!
Alt 30.08.2006, 22:33   #7
DJMuRaT
YASAKLI ÜYE

DJMuRaT - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

7 Mesajına 8 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 DJMuRaT ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

Anadolu takımları hep eziliyor zaten..Federasyonda hepside aynı...Adil olunmadığı sürecede Türk futbolunda hiç bi gelişme olmaz..!!!
DJMuRaT isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.08.2006, 22:40   #8
istasyon58
Yeni Yiğido

istasyon58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

0 Mesajına 0 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 istasyon58 Maalesef Forumlarda cok az yorum yapıyor.

fatih terim istifaaaa.
abuzer kardeşime katılıyorum.
adam milli takım nedir bilmiyor.kendi ülkesinde kimse tanımıyor.geliyor burada türk oluyor olurkende bazı şeyleri biliyor.yani takıma çağrılcağını.

yazık değilmi imparator fatih hocam türk sporculara.sayende avrupaya gidenlerde örnek alır.vatandaşlığını değiştirir.olurmu olur vallahi.

abuzer kardeşe katılıyorum.terim istifa
Alt 30.08.2006, 22:45   #9
1967_DERNEK_MUSTAFA
Usta Yiğido

1967_DERNEK_MUSTAFA - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

50 Mesajına 99 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 914 1967_DERNEK_MUSTAFA SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR1967_DERNEK_MUSTAFA SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR1967_DERNEK_MUSTAFA SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR1967_DERNEK_MUSTAFA SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR1967_DERNEK_MUSTAFA SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR1967_DERNEK_MUSTAFA SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR

burası türkiye burda her şey olur ama insaf insaf şike yapanları kayırıyorlar şikeye karışmayanlarıda şike yapıyorsunuz diye yerden yere vuruyorsunuz birazcık insafınız varsa adalet mekanızmanızı iyi çalıştırın şike yapanlarla yapmayanları ayırt edin lütfen 1967
1967_DERNEK_MUSTAFA isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.08.2006, 22:55   #10
DJMuRaT
YASAKLI ÜYE

DJMuRaT - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

7 Mesajına 8 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 DJMuRaT ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

hARBİDENDE CILKTANDA ÇIKTI ARTIK BU SİDİK YARIŞINA DÖNER...YETER ARTIK TAKIMDAN DEĞİLDE TÜRK FUTBOLU HAKKINDA NE YAPABİLİRİZ DİYE DÜŞÜNÜN ...AVRUPA'DA REZİLSİNİZ..!!!TÜRKİYEDEDE VUR ABALIYA DEMİŞ!!!
DJMuRaT isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla