Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Milli maç nedeniyle lige verilen bir haftalık ara hiç kuşkusuz kadrosuna yeni takviyeler yapan takımların işine daha çok yarayacak.
Sivasspor’da bu takımların başında geliyor. Formsuz olan futbolcuların bir an önce kendilerine gelmesi ve yeni alınan futbolcularında takıma adepte olamaları için bu bir haftalık arayı iyi değerlendirmek gerekir. Zannediyorum Sivasspor yönetimi ve teknik heyetide böyle düşünmüş olmaliki, futbolcuların daha çok bir arada kalması ve birlikte çalışması, dolayasıyla da bir birlerini daha iyi tanımaları için Gerede’de kamp yapma kararı aldılar.
Dün başlayan Gerede kampı öyle tahmin ediyorumki cuma günü akşamına kadar sürecek ve takım oradanda Konya’ya geçecek.Yaklaşık bir hafta sürecek kamp, yeni ile eski futbolcuların bir birleriyle kaynaşmaları için yeterli olması bekleniyor.
Milli maç arası ve yapılan yeni takviyeler belkide Sivasspor için güzel günlerin başlangıcı olacak! Daha öncede ifade ettiğim gibi,özellikle Antalya maçında alınan üç puan ve daha sonra arka arkaya yapılan transferler Sivasspor taraftarına ayrı bir hava verdi. Şehirdeki bu olumlu havayı rahatlıkla gözlemleyebiliyoruz. Yapılan transferler taraftarları tatmin etmiş görünüyor.
Ön yargılı almak istemiyorum ama sadece Ali Eren’in takıma fazla faydalı olacağını düşünmüyorum, sadece ben değil herkres aynı şeyleri söylüyor,düşünüyor. Hollandalı transfer Nordin Wooter için söyleyecek fazla bir şey yok, Milli olması, Ajax’ta top koşturması kariyerini ortaya koyuyor.
Fenerbahçe’den alınan Servet’i zaten herkes tanıyor.Genç futbolcu Gürhan’ın da yetenekli olduğuna, ancak Fenerbahçe’de kendini yeterince gösteremediğine inanılıyor.
Gürhan, Adanaspor’un küme düştüğü sezon Necati Ateş’le birlikte oynuyordu. Necati’yi Galatasaray, Gürhan’ı da Fenerbahçe almıştı.
Ne yazıkki, yabancı futbolcuların o mevkiide oynaması nedeniyle Gürhan sivrilemedi.
Fenerbahçe’ye kırgın olan Servet ve Gürhan’ın kendilerini göstermeleri içinde Sivasspor iyi bir vitrin olacak.İnşallah bunu 6. haftada 4 Eylül Stadı’nda oynanacak olan Sivasspor-Fenerbahçe maçında hep birlikte göreceğiz.