Abdullah YİĞİT / Hürdoğan Gazetesi
Neye üzülüyorum biliyor musunuz? İnanılmaz golleri kaçır, sonra yine inanılmaz hatalar yaparak peşpeşe goller ye! Bir başka ve asıl büyük üzüntümde bugünki ulusal gazeteler “ Yedek Fener Sivas’a fark attı..” gibi yazılar yazarak adeta Sivas’la dalga geçecekler.
Futbol oynamayı unutmuş, hatta Fenerbahçe’den gönderilmesi gündemde olan futbolcuları adeta kahraman ettik! Asıl ve en önemli üzüntüm,içimizdeki “Hainlerin” dünkü skordan sonra dört köşe olmalarıydı. Sivasspor gol yedikçe sağımda solumda oturan utanmazların kıs kıs gülmeleri maçı kaybetmekten daha fazla zoruma gitti.
Neyise, onlar kına yakmaya devam etsinler biz gelelim maçta kimin nasıl oynadığına. Dünh akşamki maç bir kez daha gösterdiki, takımda boşu boşuna bekletilen futbolcular var. Bunların başında sol kanatta oynayan (!) Cem Karaca. Oyunda kaldığı yaklaşık 70 dakikada Allah için doğru düzgün bir orta yapamadı. Açıkcası bende iyi ortalar yapmasını beklemiyordum. Murat Sözgelmez’ide anlamak mümkün değil. Maç berabere giderken ve Sivasspor golü attı atacak derken yaptığı hatayla her şeyi berbat etti! Sonra yine benzer bir hata yaptı ama gol olmadı.Yani geçen haftaki Denizli maçında Hakkı’yı hiç aratmadı! Madem yeni bir sayfa açtık,madem Sivasspor’da bir şeyler değişecek,o zaman devre arası geldiği zaman fazla maceraya gerek yok, takımda katkı sağlamayanları göndereceksin.
Gitmesi gerekenler sadece dün kötü oynayanlar değil,Denizli maçında ve önceki maçlarda oynayan bir kaç futbolcu daha var.Uzun bir aradan sonra dün akşam forma giyen Mehmet Yıldız sence sahanın en iyi bir kaç futbolcusundan birisiydi. Yine o bildik mücadelesini yaparak zaman zaman Fener defansına zor anlar yaşattı. Aldığı ve sakladığı topları birde olumlu kullanabilseydik,sahadan en az bir puanla ayrılırdık.
Servet’e ve Balili’ye bir kez daha helal olsun demek istiyorum. Bu iki futbolcu sahada ellerinden gelen mücadeleyi gösterdi. Fortis Türkiye kupası C grubunda ilk iki sırayı alan takım çeyrek finale çıkacak. Dolayısıylada biz ikinci olarak gitmenin mücadelesini vereceğiz. Fenerbahçe maçını kaybetmek fazla önemli değil, önemli olan diğer rakiplere kaybetmemek. Özetlersek, Sivasspor dün aslında fena oynamadı. Bulduğu çok sayıdaki pozisyonu cömertce harcadı,defanstaki hatalarndan rakiben gol atması için adeta davetiye çıkardık ve bu sonuç ortaya çıktı.
Dedimya, benim üzüntüm yenilmemize değil, “İçimizdeki hainlerin” sevinmesine...