FELAKET KAPIDA
Deplasmanda Vestel Manisapor karşısına mutlak galibiyet hedefleyerek giden Sivasspor, ilk dakikalarda öne geçmesine rağmen bu üstünlüğünü koruyamadı. 10 haftadır galibiyet yüzü görmeyen kırmızı-beyazlı ekipte ilerisi pek umut vermiyor.
Ligin 21. haftasında deplasmanda Vestel Manisaspor ile karşılaşan Sivasspor, Hayrettin’in 8. dakikada attığı golle öne geçmesine rağmen, bu üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 3-1 mağlubiyetle ayrıldı.
İbre tersine döndü ve ilk yarıda puansız gönderdiğimiz Vestel Manisaspor karşısında hem ikili averajdan olduk, hemde Vestel Manisaspor’a ciddi bir moral kazandıran bir mağlubiyet aldık. İki haftadır kalesinde yarım düzine gol gören Sivasspor, ilk yarıya oranla oldukça kötü bir çizgide ilerliyor.
Ligin ilk yarısında haftalarca kalesinde 5 gol bile görmeyen Sivasspor, alışılmışın dışında bir oyun anlayışıyla averajını bir anda -3’lere düşürdü. İlerisi için tehlike sinyalleri veren Sivasspor’da gözler yönetimin yapacağı açıklamalarda ve Teknik Direktör Verner Lorant’ın ajandasın da.
Önümüzdeki hafta kendi evimizde lig ikincisi Galatasaray gibi güçlü bir rakiple karşılaşacak olmamız ise, son derece moralsiz kırmızı-beyazlı ekip için ayrı bir handikap.
Teknik heyette değişiklik olup - olmayacağı söylentileri ile karşı karşıya kalan Sivasspor’da yönetimin ve teknik heyetin nasıl bir karar vereceği ise ayrı bir merak konusu.
Teknik Direktör Lorant’ın Süper ligde Sivasspor gibi bir camiayı bırakıp Alman ikinci liginden bir takımı çalıştırmaya talip olup olmayacağı veya başka bir takıma gidip gitmeyeceği ise hafta içinde açıklık getirilmesi beklenen ayrı bir konu.
Sivasspor’un Teknik Direktör Lorant ile arasında nasıl bir resmi sözleşme var, bu sözleşmenin feshi halinde takımın menfaatlerinin korunup korunmayacağı diğer bir konu.
Bizim Sivas Gazetesi
|