--->: BAŞIMIZ SAĞOLSUN!..
''Şu dünyada bir nesneye
Yanar içim göynür özüm
Yiğit iken ölenlere
Gök ekini biçmiş gibi'' //Yunus Emre//
Onüç fidanımızı daha henüz yetmemiş, olgunlaşmamış, birer gök ekinlermiş de biçilmişler gibi feda ettik. Ateş düştüğü yeri yakar; ben baba acısı nedir biliyorum, içimizde belki ana, kardeş yahut evlat acısı çekenler de olmuştur; bu nedenle en çok da Allah şehitlerimizin ailelerine sabır versin amma milletçe bizim de yüreğimiz, Yunus Emre'den, belki ondan da yüzlerce sene evvelinden beri özellikle genç yaşta yitirdiğimiz kardeşlerimiz için dağlanıyor, bizim de başımız sağ olsun.
Başımız sağ olsun, olsun ya, sağ olan baş daha fazla dert görmesin, daha fazla yaşın yaşın ağlamasın diye de toparlanmalı, iki elin arasına alınmalı derim:
Otuz senedir terörle mücadele eden, dünyanın en büyük ordularından birine sahibiz. Bir ordu otuz sene teröristle çarpışır da bu işi neden profesyonelce yapmaz, neden gencecik, epitopu iki ay eğitim görmüş çocukları teröristin, avucunun içi gibi bildiği dağlarda karşısına dikiverir, Allah rızası için çıksınlar ve anlatsınlar artık, hangi hükûmet istedikleri ödenekleri çıkarmamış, hangi hükûmet kendilerine terörle mücadelede yardımcı olmamış, ga deyince eti, gık deyince sütü önlerine hangi hükûmet koymamış da istedikleri gibi kazıyamamışlar bu belayı açıkça bir deyiversinler. Ne yapmışlar otuz senedir, hangi araştırmaları yapıp hangi yeni usûlleri uygulamışlar da başarılı olamamışlar deyiversinler hele.
Bunları sormak hakkım benim, her Türk vatandaşı gibi hakkım, çünki oğlunu, kardeşini cepheye gönderen, sırası geldiğinde yüksünmeden cepheye kendisi de koşan benim; o paşalar o postalları giysinler için devlete vergi veren, omuzlarına taktıkları o rütbelerin parasını ödeyen benim ve soruyorum:
Ne yaptınız canım efendim, deyiverin, ne yaptınız?
Tezkere diyorlar, sınırötesi harekât diyorlar, sanki bundan evvel 24 kere sınırötesi operasyon yapmamışlar gibi bunu çözüm diye kakalamaya kalkışıyorlar. Irak cehennemine bizi de sokmaya çalışıyorlar ya ne diyeyim. Bir ABD yanlılığı varsa o da işte budur diyeyim, gerisini siz anlayın..
|