Alıntı:
sefilix Nickli Üyeden Alıntı
bunlar olacak küfür kavga olmasın esprili sloganlar atılsın. kimse kimseye birşey demez. zaten ben bu havayı gördükten sonra sivas tan iyice soğudum. sivaslı olupta şu maçta (ki ne maçı olursa olsun) sırtına başka takım forması geçirip gezen insanları anlamıyorum.sivasta ikamet eden diğer şehirli insanları anlarım ama sivaslıları anlamıyorum. bu gün kaç tane hemşehrimi gördüm ki rakip takım formasıyla geziyor. evet hepimiz eskiden bir takım tutuyorduk istanbul takımlarından. yahu hiç birimiz mecnun başkan kadar fenerli olmaz. adam kongre üyesi. o bile ben artık sivassporluyum diyor ki bize ne oluyor. biz bu şehirde doğduk, bu şehirde yaşıyoruz ve bu şehirde öleceğiz. bize sevinç başarı yaşatan kulübümüzü bırakıp rakip takım desteklemek ne oluyor. sizin o sırtına formasını geçirdiğiniz takımları sivasta hayal bile edemezdiniz Sivasspor olmasa. trabzonlulara gıpta ediyorum arkadaş. hiç kimse bana kızmasın. göztepeyi sırf bu yüzden seviyorum amatöre bile düşse 30 bin kişiye oynayabiliyor. karşıyaka, altay, bursa taraftarı helal olsun size. hele eskişehir. 3 ligde oynarken ben eskişehirsporluyum diyen taraftarı olmasıyla gurur duysun o takım. bülent uygun o havayı sivassporla değil eskişehirle yakalmış olsa şampiyon olurdu. biz 3. ligde 2. ligde oynarken daha mı iyiydik ne.sadece bizde değil kayseri plakalı araçlarda görüyorum içinde fener forması ile gezen. galiba bayağı bir süre gerekecek yeni yetişen neslin sivassporluluk bilincini ruhunu kazanması için. ARKADAŞLAR BİZ O ESKİDEN TUTTUĞUNUZ TAKIMLARLA MADDİ, MANEVİ, SPORTİF ALANDA RAKİBİZ.bilmem farkındamısınız. ha şu ayrımı yapalım o zaman. deyin ki "biz sivaslıyız ama sivassporlu değiliz" saygı duyalım. ama hem sivassporu hemde başka takımları tutmayın, sempati duymayın demiyorum. hayatında sivasspor lisanslı ürününü almamış ama fenerin standına koşup belki iki katı paraya onların ürünlerini alan sözde taraftarında sivasporu eleştirmeye hakkı olmasın. her yerde 7 milyon olduğumuzla övünürüz... neyse şu günlerde kimsenin daha fazla moralini bozup sivaslı fener-gs-bjk-ts taraftarını kendime düşman etmeyeyim.
şampiyon olacak takımı şimdiden kutlar, şampiyonlr ligine ve UEFA kupasına gidecek takımlarımıza başarılar dilerim.
Sivassporumuza ve gerçek Sivasspor taraftarına ise yeni sezonda bu şehre ve Yiğodolara yakışır duruş, sportmence mücadele ve şampiyonluklar dilerim.
|
İşte yorum böyle olmalı, sağduyulu yaklaşım böyle olur...
Biz demiyoruz ki, bırakın Sivas'lı olanlarda Fenerbahçe forması giysin sokaklarda dolaşsın, bırakın bize küfür etsinler. Hayır !
Siz durduk yere sataşmayın, küfür etmeyin onlara misafir gözü ile bakın, onun ötesinde tatsızlık ve huzursuzluk çıkaran olursa emniyet ve güvenlik güçleri var, onlar halleder. Siz şehrimizin adını, Yiğidoluğumuzun adını karalamayın, kötü çıkartmayın sadece. Sonra da kalkıp, "Sivas'lı ayılar, Sivas'lı yobazlar, Sivas'lı köylüler" dedikleri zaman "aq naptıkki la" demesini de biliyorsunuz. Bu sözlerim sana da değil SEFİLİX kardeşim.
Bende Sivas'lı olupta bugüne kadar Sivasspor forması giyen bir kişinin asla ve aslaaa Fenerbahçe forması giymesini kabul etmem, edemem. Öyle birilerini tanıyorsanız, arkadaşınızsa, tanıdığınızsa uyarın.
Ama dışarıdan gelen misafirlere de öyle davranmayalım diyorum. Adımızı lekelemeleyin, akıllı davranın.
AYK