Haluk Ulusoy, Ay-Yıldızlılar'ın siyah formayla maça çıkmasına UEFA'nın izin vermediğini söyledi. Oysa yetkililer, 'Siz başvurun, biz değerlendiririz' demişti.
Siyah bant bile yok
Şehitlerimizin anısına Moldova ve Yunanistan maçlarına siyah forma ile çıkmak isteyen Ay-Yıldızlı ekibimizin, siyah bant bile takamayacağı belirtildi. Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy yaptığı açıklamada, “Fanatik Gazetesi’nin çağrısının hemen ardından gerekli girişimleri yaptık. Çünkü çok duyarlı bir davranıştı ve kayıtsız kalamazdık. İlk etapta ben Sayın Şenes Erzik’i aradım. Ancak Erzik bu tip olaylarda UEFA’nın konuya sıcak bakmayacağını söyledi...”
Resmi başvuru yapılmadı
“Buna karşın UEFA nezdinde bazı iletişimler kurduk. Ancak bize bir bilgilendirme yazısı gönderdiler. Bu yazıda grup maçları başlamadan önce bildirilen üç çeşit forma haricinde forma giyemeyeceğimiz söylendi. Bu nedenle resmi başvuruda bulunmadık. Bütün Türk halkı gibi bizim de içimiz kan ağlıyor. Fanatik Gazetesi’ni bu duyarlı davranışından dolayı kutluyor ve teşekkür ediyorum. Siyah formayı giyemeyi isterdik ama olmadı...”
2016’ya talip olduk
“Prosedür gereği siyah bant bile takmamız zor. Her şeye rağmen bu maçları kazanıp halkımızın acısını biraz olsun dindirmek istiyoruz” dedi. UEFA yetkilileri konunun gündeme getirilmesi halinde bu durumun değerlendirileceğini, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ise uygun bir şekilde müraacat edilmesi halinde olumlu bir sonuç alınabileceğini kaydetmişti. Bu arada Ulusoy 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’na da talip olduklarını ifade etti.
Fanatik
GençTürk Haber
13 Ekim 2007 09:37