Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Taraftarlar Bölümü > Organizasyonlar

Organizasyonlar Organizasyonlar

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Arama Stil

-->: BÜYÜK OLMAK İÇİN GEREKENLER...
Alt 25.12.2007, 23:00   #21
ofgurleyuk78
Usta Yiğido

ofgurleyuk78 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

90 Mesajına 123 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 ofgurleyuk78 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standart -->: BÜYÜK OLMAK İÇİN GEREKENLER...

Biz büyüklüğümüzü biliyorduk da Türkiye yeni farkına vardı.
Alt 25.12.2007, 23:22   #22
turgutkizgir
Acemi Yiğido

turgutkizgir - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

25 Mesajına 67 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 773 turgutkizgir isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.
Standart --->: BÜYÜK OLMAK İÇİN GEREKENLER...

Sevgili yiğidolar,
Ülkemizde bir çok konuda olduğu gibi HAZIRCILIK insanlarımızın çoğunluğnda mevcut bir olgudur.
Yani ben Sivas'lıyım Sivasspor taraftarıyım.Sivas lığımla övünürüm takımımın başarısı ile övünürüm.Ama maddi destek konusuna gelince varım demesine rağmen iş gerçeğe dönüşünce kimseleri ortada bulamazsın.
Bu tür gönül işlerinde şu vardır.Şu an mevcut yönetim kurulu canla başla çalışıyor oradaki insanlar mesailerini veriyorlar yeri geliyor işini gücünü bırakarak takımla beraber ilden ile geziyorlar.Yeri geliyor maddi kaynaklarını kulüpn için harcıyorlar.Biz taraftar olarak ne yapıyoruz.Oradaki adamlar oradan para kazandıklarını,oraya seçildiklerine göre bu kulübün her sorunu onlara ait bütün çözümleri onlar üretmesi gerektiğini düşünüyoruz.TÜRKÇESİ ise Bu tür yöneticiler başkanı,sekreteri,basın sözcüsü yönetimin tamamına ahçı garson muamelesi yapıyoruz.Siz pişirin getirin biz yeriz.Ha bu arada gidişat kötü olduğunda da eleştrilerdende geri kalmayız bu yemeğin tuzu eksik,tadı yok gibi.
Sivassporumuza destek olacaksak beni kişisel düşüncem şudur.Sivaslıların sivasspora destek olmak için direkt olarak bir hesap numarasına para yatıracaklarına inanmıyorum.Şöyle olabilir bir piyango çekilişi düzenlenir ve eminim ki bir bilet karşılığında bu paranın SİVASSPOR a gideceğine ve almış olduğu bilete her hangi bir ikramiye çıkmayacağını bilse dahi o bileti alacağına inanıyorum.Bu düşünce ekonomik durumu düşük ve orta düzeyde olanlar için geçerli.Sivaslı işadamları için ise bir gece düzenlenip, orada biraz da zor kullanarak işadamlarımızdan bağış toplanabilir.Bunlar belki geçici çözümler en azından böyle bir başarı yakalanmışken ligi daha iyi bir yerde bitirmek adına bu yıl böyle bir organizasyon yapılabilir.
Bu sorunu her yıl yaşamamak adına ise Sivasspora devamlı kaynak sağlayacak farklı çözümler üretilmeli..Bu konuda yorum yapamayacağım çünkü,sivas dışında yaşadığımdan Şehrimizde kulübe devamlı gelir getirebilecek alanları bilemiyorum.
Tüm yiğidolara sevgiler,saygılar.
Alt 28.12.2007, 19:31   #23
Thai
Tecrübeli Yiğido

89 Mesajına 177 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 806 Thai FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

bu topic için daha çok yorum bekliyordum ama maalesef dikkatte çok alan olmadı. başarıları kalıcı kılmanın ve zirvede hep kalabilmenin yolunun buradan gectiğini unutmayalım
Thai isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
--->: BÜYÜK OLMAK İÇİN GEREKENLER...
Alt 30.12.2007, 10:55   #24
BOUN
Usta Yiğido

BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.255 Mesajına 3.719 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1022 BOUN isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

1) Önce bu takımın taraftarı kendisine güven duyacak, ezik psikolojisinden kurtulacak, sadece ve sadece Sivassporlu olacak.

2) Gerek yurtiçi gerek yurtdışı siparişlerin alınıp, teslimatların yapılabildiği ve bay, bayan, çocuk hatta bebelere özgü ürünlerin ve yine tamamı Sivasspor logolu orijinal ürünlerin satıldığı bir internet sitesi kurulacak. Mesela www.sivasstore.com ( bu isimi daha evvel siteden bir arkadaş telaffuz etmişti ) gibi. Bildiğim kadarıyla Sivas'ta şu an online satış yapan ve hatta bu alanda Türkiye'de ilk yirmide yer alan bir firma var. Mesela onlara teklif götürülebilir. Belirli bir karpayı ödenerek Sivas'tan dünyanın dört bir tarafına yüzlerce çeşit Sivasspor ürünü satılabilir.

3) Üç İstanbul takımının şu an birtakım gayrımenkul projeleri var ve buralardan elde edecekleri düzenli kira gelirleri ile ilerleyen yıllarda daha rahat edeceklerini düşünüyorlar. Mesela BJK'nın Fulya projesi bittiğinde yıllık ortalama 14-15 milyon dolar civarında daimi emlak geliri olacak. Bizim için ise belki yatırım maliyeti yüksek olabilir ancak ofis katlarının bulunduğu iş merkezi, alışveriş merkezi, benzin istasyonu, restoran ve hatta otel gibi yatırımların yapılması ve buralardan yıllık sabit kira gelirlerin olması sürekli var olma ve takımın ayaklarının uzun yıllar yere sağlam basması açısından önemlidir.

4) SMS kampanyası sadece önümüzdeki bir iki ay ile sınırlandırılmamalı ve en azından bir kaç yıl sürecek şekilde devam ettirilmelidir. Takım başarılı olduğunda ve kazandığı maçlardan sonra bu takımı ödüllendirmek isteyen taraftar takımını bu şekilde ödüllendirebilir! Ayrıca haftalık veya on günlük periyotlarla SMS kampanyasından elde edilen gelir taraftara duyurulmalı ve insanların daha fazla katılımı teşvik edilmeli.

5) Belki biraz uzun vadede yapılabilir bir proje gibi duruyor ama yeni bir stad için şimdiden yer ayarlanmalı, gerekli plan proje vs hazırlıkları yapılmalıdır. Sivas için en az 35 bin kişilik, kale arkası tribünleri kaleye bitişik, üzeri tamamen kapalı ve ısıtma sistemi bulunan ( iklim şartları düşünülerek ) modern bir stad yapılmalıdır. Tabii bunun gerçekleşmesi için ya Kadir Has gibi bir zenginimiz olacak ya da Abdüllatif Şener gibi güçlü bir siyasetçimiz!

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Burada önemli olan fikirlerin bir havuzda toplanmasıdır. Elbette hemen olacak diye bir şey yok. Biraz uzun vadeli düşündüğümüzde çok güzel gelişmelere şahit olacağız. Bu yüzden herkes üzerine düşeni yapmalı. Takımımızın on yıl önce 3.Lig'de bulunduğu gerçeğini göz önüne alarak elele verildiğinde nerelere gelinebildiği gerçeğini unutmayalım!

Hep destek tam destek!
BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 01.01.2008, 13:56   #25
Thai
Tecrübeli Yiğido

89 Mesajına 177 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 806 Thai FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Bu forumda yazılan ve önerilen o kadar fikir ve öneri olmasına rağmen hala ses seda yok. Acilen yapılması gerekenler:
1. Taraftar Komisyonu kurulmalı ( taraftar bilincini artıracak, Sivasspora devamlı gelir getirecek kart organizasyonu yapacak,Sivas dışındaki tüm Sivaslılara ulaşabilecek çözümler geliştirecek )
2. Akil adamlar komisyonu kurulmalı (her türlü önerileri alıp değerlendirecek ve raporlar hazırlayacak ve böylece yönetim üzerindeki yükü hafifletecek ve onların takıma konsantrasyonunu artıracak gönüllü bir komisyon )
3. Medya iletişim komisyonu ( tüm yerel ve ulusal medya ile iletişimi ve organizasyonları yapacak, içinde ulusal medyadan insanların da olacağı )
4. Sivasstore Komisyonu ( tescilli ürünlerin en kolay yollardan dünyadaki tüm Sivaslılara ulaşmasını sağlayacak şekilde)
5. SMS kampanyası (5858) ( yardımlar az miktarda görünse de sayı çok yukarlarda olacağından başarılı olacaktır. Çevremde Sivaslı olmayan birçok insan yapsınlar ben de gönderirim demektedir.)
6. Sponsor Komisyonu ( mevcut sponsorlarla olan antlaşmaları gözden geçirecek, yeni ve farklı alanlardan sponsor bulacak, bünyesinde kamuoyunca çok tanınmış ve saygın kişileri barındırması gereken bir komisyon )

neyi bekliyoruz, ikinci devre başlıyor. Sn Vali üzerine bu yük bırakılırsa gideceğimiz yol çok uzun olmaz, bürokrasi bir yere kadar iş yapar çünkü....
Thai isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 01.01.2008, 14:21   #26
altuntas58
Usta Yiğido

altuntas58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

716 Mesajına 1.358 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1110 altuntas58 ist ein wunderbarer Anblickaltuntas58 ist ein wunderbarer Anblickaltuntas58 ist ein wunderbarer Anblickaltuntas58 ist ein wunderbarer Anblickaltuntas58 ist ein wunderbarer Anblickaltuntas58 ist ein wunderbarer Anblickaltuntas58 ist ein wunderbarer Anblick
Pfeil -->: BÜYÜK OLMAK İÇİN GEREKENLER...

Büyük takım olmanın büyüte sorumluluğu var bizler bu sorumluluğu yerine getirebiliyormuyuz hayır cünkü çoğunluğumuz ya nasıl olsa Sivassporumuza sahip cıkan var,nasıl olsa maclarda destekleyenler var ben saip cıkmazsam ne olur ben maca gitmesem ne olur nasıl olsa maddi destekler veren sivaslı insanlarımız vardır ben yardım etmesem ne olacak gibi insanın kendini kandırmasıyla sivassporumuzun büyüklüğü ortaya cıkmakta gec kalıyor halbuki sivassporumuza her türlü alt yapı mevcut nede olsa 40 yıllık bir kulüp işin püf noktası ve en önemli olan 2 maddeyi pas geciyoruz maddi ve manevi yönden yanlız bırakıyoruz
altuntas58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 20.01.2008, 10:54   #27
merkez_ismail
YASAKLI ÜYE

89 Mesajına 130 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 merkez_ismail COK SEVILEN BIR KISImerkez_ismail COK SEVILEN BIR KISImerkez_ismail COK SEVILEN BIR KISI

Bugun ıtıbarı ıle yardım kampanyaları bır haylı hızlandı ama tabıkıde bır cok ıs adamımızın hıc bır sey yapmaması uzuntu verıcı bır olay ...!
merkez_ismail isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Alt 20.05.2008, 15:05   #28
BOUN
Usta Yiğido

BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.255 Mesajına 3.719 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1022 BOUN isimli Üye Tecrübe Puanınızını Kapatmıştır.

Alıntı:
Thai Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Sivassporumuz 40 yıllık tarihinde en zirve noktaya bu yıl hakederek ulaştı, bunun gururunu ve mutluluğunu hepimiz yaşıyoruz. Ancak bu noktada işimiz daha da zorlaştı. Zirvede kalabilmek ve üst sıralarda kalıcı olabilmek için gerekenleri yerine getirmek zorundayız.
Öncelikle artık klübümüzün yapılanmasının değişmesi ve yönetim kurulunun daha aktif olması gerekmektedir. Bütün yükün başkan ve birkaç yöneticinin üzerinden alınıp yeni bir organizasyon ile dağıtılması, gerekiyorsa yeni yapılanma içine medyanın tanıdığı, üslubu ve tarzı ile saygın bazı kişilerin alınmasının çok önemli olduğunun farkına varmalıyız.
Söylediklerim sakın yanlış anlaşılmasın, hali hazırdaki yönetim kurulumuzun hepsine saygımız ve sevgimiz sonsuzdur. Ama burda belirtmek istediğim artık büyüdüğümüz, daha doğrusu büyüklüğümüzün farkına vardığımızdır. Sınırlarımızı genişletmeliyiz, Osmanlının torunları olan bizleriz, Cumhuriyetin kurulduğu şehre bizler sahibiz. Tanıtım ve yeni organizasyonlar için yönetim kurulumuzun yenilenmesi daha farklı meziyetlere sahip insanlarımızın da klübümüze destek vermeye başlaması gerek. Yöntem olarak farklı bir yol da izlenebilir, belki komisyonlar kurularak yeni katılacak kişilerle yönetime yardımcı ortamlar da hazırlanabilir. Medya Komisyonu, Avrupa Taraftarları Komisyonu, İstanbul Taraftaları Komisyonu, Sivasspor Markalı Ürünler Komisyonu gibi değişik yapılanmalara bu konuda uzman, yetkin ve başarılı kişilerin tamamen gönüllülük esasıyla getirilmesi inanın Başkanımız Mecnun Odyakmaz ve yönetim kurulunun da sırtındaki yükü hafifletecektir.
5 milyon sivaslı yaşıyorsa şu dünyada, bu yaşayan insanların 100 binlerini taraftarlık bilincine ulaştırdığımız zaman, medyada reytingimizi ve gücümüzü gösterdiğimiz zaman, tesislerimizle her futbolcunun oynamak istediği bir klüp olmayı sabitleştirdiğimiz zaman, sahada 18 bin kişinin üzerinde Sivasspor tescilli ürünlerini gördüğümüz zaman, 72 bin ytl topladık diye övünmek yerine milyon dolarlara ulaştığımız zaman biz de zirvenin kalıcı takımlarından biri olacağız inşallah....
Sivasspor insanların kalplerinde şu anda, ilk yapmamız gereken bunu tek sevgi haline getirmek. istanbul takımlarının kalplerdeki etkisini bitirmek zorundayız. İki takım bir kalpte olmamalı. Bjk-fb-gs sevgisini tüm hemşerilerimizin yalnızca avrupa maçlarına kanalize etmelerini sağlamalıyız. Bunu Taraftar Oluşturma Komisyonu vasıtasıyla yapmamız mümkündür.
Yazılacak o kadar çok şey var ki...
Bunları yapmak için öncelikle yönetim kurulunun böyle bir isteği ve yapılanmayı başlatması gerekmektedir. Sivasımın insanı hepimiz biliyoruz ki soğuktan mı kepenek suyundan mı nedir bilinmez, biraz içine kapanık, biraz dingin, biraz sessizdir. Ama çokça da mert ve çokca da cömerttir. Önemli olan bu potansiyeli ortaya çıkarabilecek kişiler ve organizasyonlardır.
Hep birlikte zirvede kalmanın planlarını yapmamız gerekiyor, yoksa önümüzde çok örnek var başarılarını kalıcı yapamayan ve tepetaklak aşağılara inen.
Bu günleri bizler gördü isek bu günler gibi günleri çocuklarımızında görmesini sağlamalıyız. Meşhur Çin atasözünde geçtiği gibi: Bu dünya bize bize miras kalmadı, biz onu evladlarımızdan ödünç aldık...
Daha güzel günlere ulaşmak için elele tutmamızın zamanı geldi. Hani çocukken yapılan Yerli malı haftası gibi fikirlerimizi,mali imkanlarımızı, yüreğimizi, sevgimizi ve heyecanımızı ortaya koyup paylaşmalı ve Sivassporumuza aktarmalıyız...

Biz büyüğüz sadece farkına yeni varıyoruz.....

Sivas dışında yaşayan tüm hemşerilerimizi organize edecek

Sevgili Yiğidolar, Thai arkadaşımızın açmış olduğu bu foruma aklınıza gelen kolay veya zor, gerçekleştirilebilir her türlü fikri ve projeyi yazmanızı bekliyorum.

En güzel fikirler beyin fırtınası şeklinde bir ortam oluşturulduğunda ve üst üste konulan fikirler büyük bir kütle haline geldiğinde olgunlaşır ve ortaya çıkar. Bu yüzden çekinmeden aklınıza gelen ne varsa paylaşın derim...

Büyük Sivasspor'un büyük taraftarı, görelim sizi!...
BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır  
Konu Kapatılmıştır