--->: TRABZON taraftardan
Mrb, Sivaspor ve Trabzonspor taraftarları. Öncelikle belirtmek isterim ki Trabzon gibi Sivas da bir şehir takımı olduğu için Sivaspora sempatimiz var. Kendi şehirlerinin takımlarını destekleyenlerin biz Trabzonsporlular olarak her zaman yanında olmak istiyoruz. Ancak bu yıl yaşadıklarımız her iki taraf olarak hoş olmadı. Bir kendini bilmezin yaptığı davranışı elbette tüm Trabzonsporlulara mal etmeyeceksiniz. Sivasporlu bir arkadaşımız atalarından gelen misafirperverlikten bahsetmiş ve Trabzonluları diğer tarafa yerleştirmiş. Atalarımızdan Tarbzonlular olarak her daim onur duyduk ve kültürümüzü her daim yaşatmak için yaşıyoruz. Siteye baktığımda arkadaşların genel olarak sağduyu mesajlar attıklarını gördüm. Açıkçası mutlu oldum. Keşke iki klübün yöneticileri ve futbolcuları da sağduyulu olabilselerdi. Biz malum kötü yönetiliyoruz ve maalesef acısını çekiyoruz. Kimseye de düşman olmak gibi bir derdimiz de hiç olmadı, olmayacaktır da. Yalnız ilk maçta yaşaşanaların Trabzonsporumuza çok zarar verdiğini, takımımızın ve şehrimizin üzerine çok gidilerek yıpratıldığımızı söylerken bunu en çok İstanbul medyasının yaptığını da söyleyebiliriz. Çünkü Trabzonspor İstanbul için sezon başında potansiyel bir tehlikeydi. Şu an değil. Yalnız şu an Sivaspor İstanbul için potansiyel bir tehlike. Yani onlar öyle görüyorlar. Her türlü çirkefliği de yapacaklardır. Futbolcularınızı alıp satacaklardır gazete sayfalarında mesela. Sivaspor camiasını büyük bir sınav beklemektedir. Gönlümüz tüm yaşadıklarımıza rağmen Sivasspordan yana şampiyonluk yarışında.
Yıllardan beri futbol camiasının, tribünlerin içinde olan biri olarak şunu net olarak söyleyebilirim. Kötü yöneticiler vardır, demeçleri kötü olabilir, kötü hocalar vardır demeçleri yaptıkları hoş olamayabilir, sorumsuz futbolcular vardır rakip tribünleri çıldırtabilir, sorumsuz taraftarlar vardır yaptıklarıyla en büyük zararı kendi takmına verebilir, karşı tarafı takımına şehrine karşı hele getirebilir. Bunlar her daim her dönemde olabililir. Bunların hepsi geçicidir, hepsi aslında sanaldır, hepsi gerçeği çoğul olanı yansıtmaz, sağduyuyu temsil etmez. Yöneticiler, futbolcular, hocalar her daim değişir. İyileri gelince iyi mi olacağız. Hayır. Gerçek olan bizim bakış açımızdır. Musa AYDIN'ın yaptıkları ile tribünden atlayan TS taraftarı bile belli olmayan arasında bir fark görmüyorum. Çünkü çoğunluğu temsil etmiyorlar. Musa aydın sorumsuz davranmasaydı ortamı germeseydi inanın o kendini bilmez de ortamı germeyecekti. İki sorumsuzun acısını en fazla biz çektik. Trabzonspor ve taraftarları. Ama tüm samimiyetimle söylüyorum, Musa aydını gördüğümde ve sahaya atlayan o taraftarı düşündüğümde hala küfretmek istesem de, yapılanların sadece 3-5 sorumsuzdan kaynaklananların kabahatini, suçunu, bedelini ne Trabzon şehrinin ne de Sivas şehrinin ödemeye hakkı yoktur. Maçın sonucu ne mi olur hiç önemi yok.
|