Ana Sayfa  |  Site Haritası  |  Forum  |  Chat
‹ Anasayfaya geri dön  |  Sivaslilar.net  |  Sivastuning.com
Sivasspor

Hoşgeldiniz
Zurück   SivasSpor.com - Yiğidoların Özgür Sesi > Haberler > Haberler

Seçenekler Arama Stil

HOŞGELDİN TUM !
Alt 07.07.2008, 15:10   #1
SivasSpor.Com
Site Habercisi

SivasSpor.Com - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

4.971 Mesajına 24.141 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 10 SivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yokSivasSpor.Com Fazla söze gerek yok
Standart HOŞGELDİN TUM !

Sivasspor'un, Bursaspor'da forma giyen Kamerunlu Herve Germain Tum'u renklerine bağladığı bildirildi. Bursaspor'un forvet oyuncusu Kamerunlu Herve Germain Tum ile anlaşma sağlandı. Geçen sezon Fransa'nın Strasbourg takımından Bursa'ya transfer olan ve Kamerun Milli Takımı'nda da yer alan Tum'un, yeni sezonda Sivaspor'da forma giyeceği belirtildi.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, transferle ilgili yaptığı açıklamada, ligde takımını muhafaza eden tek kulübün Sivasspor olduğunu söyledi.

Uygun, şunları kaydetti:

''Geçen yıl son iki haftaya kadar şampiyonluk yarışında yer alan ve son iki hafta sonrasında ligi üçlü averaj sonucunda dördüncü olarak tamamlayan ve sporseverlerin 'gönüllerin şampiyonu' olarak söylediği takımımıza 7 takviye yaptık. En son transferimiz de Türkiye'ye geldiği günden itibaren takip ettiğimiz, güzel futboluyla oyunun kaderini değiştirme özelliği bulunan Herve Germain Tum oldu. Herve Germain Tum'un kadromuza dahil edilmesiyle birlikte transfere de son noktayı koymuş olduk.''

İntertoto kupasında hafta sonu OFK Grbalj takımı ile yaptıkları karşılaşmayı da değerlendiren Uygun, bu turu geçerek UEFA için bir adım daha atacaklarını ifade etti.

Uygun, Sivasspor'un geçen sezon olduğu gibi bu sezon da tüm rakiplerin korkulu rüyası olacağını ifade ederek, ''Geçen yıl gönüllerin şampiyonu olduk. Bu sezon ise hem gönüllerin hem de ligin şampiyonu olacağız'' dedi.

Bizi Twitter'den takip etmek için tıklayınız....

Yorumlarınızı ilgi ile okuyup beğeniyoruz.
Ancak; yorumlarınızı mümkünse küçük harflerle yazınız lütfen....
SivasSpor.Com isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 9 Kullanıcı SivasSpor.Com'a Teşekkür Ediyor...
--->: HOŞGELDİN TUM !
Alt 07.07.2008, 15:11   #2
09DENİZCİ58
Acemi Yiğido

09DENİZCİ58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

21 Mesajına 26 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 609 09DENİZCİ58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart --->: HOŞGELDİN TUM !

bize hayırlı olacağına inanıyorum
09DENİZCİ58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.07.2008, 15:13   #3
MeXeS58
Tecrübeli Yiğido

MeXeS58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

210 Mesajına 309 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 664 MeXeS58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

cok yerınde bı transfer hayırlı olsunnn
MeXeS58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.07.2008, 15:16   #4
B.Demirci
Yiğido

B.Demirci - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

125 Mesajına 220 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 B.Demirci ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

Futbola Nasıl ve Nerede Başladın?
Futbola tüm Afrikalı gençler gibi çok küçük yaşta başladım. Kamerun'da kendi kentimin takımında oynadım. Futbol okulunda eğitim aldım. Avrupa'daki ilk durağım ise İsviçre'nin Sion takımı oldu. Ardından yine aynı ülkenin Basel takımında forma giydim. Bir sonraki durağım ise Fransa'da Metz oldu. Burada iki sezon kaldıktan sonra Strasbourg'a transfer oldum. Yaşadığım sakatlık, çıkışımı engelledi
Kariyerinin en büyük çıkışını hangi kulüpte yakaladın?
Metz'de gerçekten çok iyi bir performans sergiledim. Yeni bir ülkeye gelmiştim ve kendimi ispatlamak istiyordum. Bunun verdiği motivasyonla çok iyi bir çıkış yakaladım. Orada Türk futbolseverlerin yakından tanıyacağı Franck Ribery ve Souleymane Youla ile birlikte oynadım. Ancak ikinci sezonumda sakatlık yaşadım. Formumun zirvesindeyken başıma gelen bu olay beni psikolojik olarak da çok sarstı.
Nasıl bir sakatlık geçirdin?
Dizimden sakatlandım. Çok acı çekiyordum. Hatta öyle anlar oldu ki, bundan sonra futbol
oynayamayacağımı düşündüm. Fakat yılmadım, savaştım ve kazandım. Geçen sezon oynadım ancak sakatlığım tümüyle geçmediği için gerçek performansımı sergileyemedim. Ama Bursaspor taraftarı merak etmesin. Şu anda tamamen iyileştim ve kendimi adeta yeniden doğmuş gibi hissediyorum.
Avrupa serüvenin esnasında hangi ünlü teknik adamlarla çalıştın?
Birlikte çalıştığım ünlü antrenörler olarak Jean Fernandez, Joel Muller, Christian Gross ve Jean Pierre Papin'i sayabilirim.
Futbolcu olarak etkilendiğin, hayranlık duyduğun isimler kimler?
Küçük yaşlarda hayranlık duyduğum futbolcular Liberyalı Georges Weah ile Hollandalı Marco Van Basten'di. Gençlik yıllarımda ise idolüm Brezilyalı Ronaldo'ydu. Bu futbolcuyu gerçekten çok beğeniyorum ve takdir ediyorum.
Herve Tum'un artıları ve eksileri nelerdir?
En büyük artım bir takım oyuncusu olmam. Kolektif oyuna çok önem veririm ve arkadaşlarıma da yardımcı olmaya çalışırım. Mücadeleden hiç kaçmam. Ayrıca çok hırslıyım. Eksi yönüme gelince. Kimi zaman
konsantrasyon sorunu yaşıyorum ve oyuna tam anlamıyla kendimi veremiyorum. Bu olumsuzluğum özellikle zorluk derecesi düşük maçlarda kendini gösteriyor.
İstatistiklerini incelediğimizde yıllık gol ortalamanın 8-9 civarında olduğunu görüyoruz. Bu sayı bir forvet oyuncusu için yeterli mi?
Bunun en büyük nedeni daha önce de vurguladığım gibi takım oyuncusu olmam. Kahramanlık peşinde değilim. Maçı kazanmamız her şeyden önemli. Arkadaşlarıma da gol attırmayı severim. Elbette asıl işim gol atmak olduğu için onu da ihmal etmem.
Kamerun Milli Takımı'nda nasıl bir grafik çizdin?
Kamerun Milli Takımı'nın formasını 10 defadan fazla giydim. Sakatlıklar sebebiyle Afrika Uluslar Kupası'nda bir türlü kadroda yer alamadım. 2006 Dünya Kupası eleme maçlarının ilk bölümünde düzenli olarak oynadım. Fakat daha sonra yine sakatlık nedeniyle Milli Takım'da görev alamadım.
Kamerun'un 2006 Dünya Kupası'na katılamaması büyük bir sürprizdi. Bu sonuç ülkede nasıl bir etki yarattı?
Gerçekten büyük bir şoktu. Çünkü Kamerun, Afrika futbolunun lokomotifi konumunda bir ülke. Üstelik ülke olarak ezeli rakibimiz Fildişi Sahili'ne geçilmek ayrı bir üzüntü kaynağıydı.
Kamerun Milli Takımı'nda pek çok şöhretli oyuncu var. İçlerinden yakın arkadaşın olan var mı?
En iyi arkadaşım Pierre Wome. Kendisi şu anda Werder Bremen'de oynuyor. Bilmeyenler için hatırlatayım, Kamerun bu futbolcunun 90. dakikada kaçırdığı penaltı nedeniyle Almanya 2006'ya gidemedi. Wome bir dönem Gençlerbirliği'ne gelmek üzereydi. Ancak son dakikada bir pürüz çıkınca İtalya'ya gitti.
Afrikalı futbolcuların genellikle ilginç lakapları olur. Daha önce futbol oynadığın kulüplerde sana takılan lakap var mı?
Basel taraftarı hiç bıkmadan ve yorulmadan mücadele ettiğim için "Makine" lakabını takmıştı. Metz taraftarı beni "amca" anlamına gelen "Ton Ton" diye çağırıyordu. Strasbourg'da ise seyirciler bana "ihtiyar" ismini vermişti. Yanlış anlaşılmasın, bu yaşlı olduğumdan değil, takımdaki tecrübelilerden biri olduğum ve daha çok tanındığım içindi. Bir de Kamerunlu oyuncular için kullanılan genel bir lakap var. Futbol dünyası ülkemin oyuncuları için "Afrika'nın Yenilmez Aslanları" benzetmesini yapar. Ben de artık Bursaspor'un yenilmez aslanıyım.
Huzuru ve sakinliği severim
Futbolun dışında neler yapmaktan hoşlanırsın?
En çok huzuru ve sakinliği severim. Böyle ortamlarda insan düşünme ve her şeyi çok daha iyi değerlendirme şansına sahip oluyor. Müzik dinlemekten, sinemadan, dostlarımla birlikte vakit geçirmekten hoşlanırım. Ağırlıklı olarak Afrika müziklerini ve R&B'yi seviyorum.
Afrikalılar dansa yatkın olur. Senin de böyle bir yeteneğin var mı?
Dans etmekten çok, iyi dans eden insanları izlemeyi tercih ederim.
Gelecekle ilgili hedeflerin neler? Avrupa'da yaşamayı sürdürecek misin?
Öncelikle Bursaspor'a büyük umutlarla geldim. Takımın başarısı için terimin son damlasına kadar savaşacağım ve bizi sevenlere güzel şeyler sunacağım. Annem ve kardeşlerim Kamerun'da. Babam orada öldü. Ben de ülkemde güzel günler geçirdim. Bu nedenle bir gün mutlaka Kamerun'a geri döneceğim.
Evli misin?
Evli değilim ama eski kız arkadaşımdan iki çocuğum var.
B.Demirci isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için 6 Kullanıcı B.Demirci'a Teşekkür Ediyor...
Alt 07.07.2008, 15:17   #5
emremoni
Yiğido

emremoni - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

103 Mesajına 130 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 635 emremoni FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

tum herkese hayırlı ugurlu olsun ŞAMPİYON SİVASSPOR
emremoni isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.07.2008, 15:18   #6
GuNaY
Gast

Çok iyi pozisyonlara girmesine rağmen son vuruşlarında etkili biri değil, yada benim izlediğim maçlarda o görüntüyü verdi, Mehmet'i ve Balili'yiğ kesmesi biraz zor, ancak 3 kulvarda birden yol alacağımız düşünülürse alınmasında fayda vardı.
Takımımıza ve taraftarlarımıza hayırlı olsun.
Alt 07.07.2008, 15:19   #7
EyüphanAydın
Usta Yiğido

EyüphanAydın - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

1.269 Mesajına 946 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 1280 EyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yokEyüphanAydın Fazla söze gerek yok

Çok yakından bildiğimiz,çok yakından tanıdığımız bir futbolcu.Bu sene bize karşıda oynadı...

Bülent hocamız yine durdu durdu yerinde bir transfer yapmasını bildi.Bülent hocamız'ın genel yapısıda bundan ibaret.

Çok sabırlı bir yapısı var...Durdu durdu turnayı gözünden vurdu.

Kemarunlu oyuncu bu sene defansın bel kemiği olucaktır.Saidiyi aratmamak dileğiyle.
Ümitlerin bittiği yerde
Abdest al ve sabahı bekle...
EyüphanAydın isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.07.2008, 15:32   #8
samet yıldız
Usta Yiğido

samet yıldız - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

320 Mesajına 553 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 887 samet yıldız ist ein wunderbarer Anblicksamet yıldız ist ein wunderbarer Anblicksamet yıldız ist ein wunderbarer Anblicksamet yıldız ist ein wunderbarer Anblicksamet yıldız ist ein wunderbarer Anblicksamet yıldız ist ein wunderbarer Anblicksamet yıldız ist ein wunderbarer Anblick

forvet değilmiydi yaa bu tum
defansın belkemiği yazmışlar
samet yıldız isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.07.2008, 15:36   #9
emremoni
Yiğido

emremoni - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

103 Mesajına 130 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 635 emremoni FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR

Alıntı:
EyüphanAydın Nickli Üyeden Alıntı Mesajı Göster
Çok yakından bildiğimiz,çok yakından tanıdığımız bir futbolcu.Bu sene bize karşıda oynadı...

Bülent hocamız yine durdu durdu yerinde bir transfer yapmasını bildi.Bülent hocamız'ın genel yapısıda bundan ibaret.

Çok sabırlı bir yapısı var...Durdu durdu turnayı gözünden vurdu.

Kemarunlu oyuncu bu sene defansın bel kemiği olucaktır.Saidiyi aratmamak dileğiyle.
Kardeş bu forvet oyuncusu herhalde yanlış yazmışsın ben seni yinde bilgilendirigim kardeş
emremoni isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.07.2008, 15:54   #10
alper58
Acemi Yiğido

alper58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

11 Mesajına 15 Kez Teşekkür Edildi.
Tecrübe Puanı: 0 alper58 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt

hay sen beni güldürdün allahta seni güldürsün defansın bel kemiği olacak demiş tum forvet oynuyo arkadasım