Alıntı:
nejmi58 Nickli Üyeden Alıntı
sonucta herkes istedigi gibi düsünmekte özgür...
ama kuranin istedigi gibi yasayinca insan cahil olmuyor. zaten ne geliyorsa basimiza dinimizi tam bilmedigimiz ve yasayamadigimizdan geliyor.
diger dinlere karsi hassasiyete gelince: gercekten merak ediyorum, bu sekilde yani bosnadaki gibi cecenistandaki gibi afganistan veya filistindeki gibi ve hatta dogu türkistandaki gibi somalide, kesmirdeki gibi, nerede ve hangi hiristiyana veya yahudiye veya budist samanist vede..... kime böyle soykirim uygulanmis??? Dikkat et, böyle tek bir kisilere, mesela Dink cinayeti gibi demiyorum (ki bunuda tasvip etmiyorum). Benim en son bildigim 1940 li yillarda Yahudilere uygulanmis, onuda yapan Almanya(Hiristiyan bir ülke), ki bunuda tasvip etmiyoruz ve lanetliyoruz. Yani biz bu türlü soykirimlara zaten karsiyiz. Bunuda Sultan Abdulhamid zamaninda Yahudilere yine soykirim uygulanirken ispanyada onlari suanki topraklarina yerlestirip bu zulümden onlari kurtarmakla göstermistir. Lütfen carpitmayalim, yani biz zulümün hertürlüsüne karsiyiz, bunu kim kime yaparsa yapsin, zalimle birlik degiliz. ama maalesef bu zulümlere genelde müslümanlar maruz kaliyor.
Birsey daha dikkatimi cekti, yanlis olabilir ama bende uyanan kanaat bu, müslümana(Kurana göre yasayan veya yasamaya calisan) karsi bir önyargi var gibi sende. Bilmiyorum belki yurtdisindaki arkadaslarinin etkiside olabilir????
Bende Almanyada yasiyorum ve bu ahlaktan, hosgörüden uzak insanlari gördükce, dinimizin-milletimizin degerini daha cok anliyorum, ama maalesef yurdumuzdada insanlar milli-manevi degerlerinden öyle veya böyle arac ve sebeplerle uzaklastirilmaya calisilmakta. Buralarda dinini yasayamayan insanlar bir bosluk icerisinde, maneviyatta uzakta, tatminsiz. Özellikle gencler icki-esrar-fuhusta kendini tatmin etmeye calisiyor, söylermisin bana bumu ilericilik, bumu genis görüslülük, eger öyleyse ben almayim, elhamdülillah ben gerici halimle dahada mutluyum.
Vede son sorum, Büyük Ortadogu Projesi ve Türkiye bu projenin neresinde?????
|
ben orda kuranın istediği gibi yaşanmasına cahil demedim o ayrımı yapan arkadaş, benim yoksa öle bi iddiam olmadı cahil lafını ilk ortaya atanda o arkadaştır. Kurana göre yaşayan insanlara tepkili değilim, benim tepkim kuranı yanlış anlayanlara ve kuranın içindeki bazı yanlışları görememekte ısrar eden isanlaradır, kuranında defalarca küçük ayrıntıları değiştirildi arkadşın yazdığı ayetin ben değişmeden bu şekilde indirlidiğine inanmıyorum. hristiyanları dost bilmeyiniz onlarla dostluk kuran onlardandır. önmli olan kalbindeki allha sevgisidir yoksa sen hristiyanla arkaşdlık kurmuşsun, yahudiyle dost olmuşsun önemi yoktur herkesin inancı kendisine sonuçta, ben zaten yapılanları tasvip etmediğimi söyledim ama amerikanın japonya ya atom bombası atması bile benim gözümde soykırımdır rwandada olan olayları hatırlıyomusun peki orda müslüman hutulardı soykırımı yapanlar ve ben rwandalı hristiyanlar için yürüyüş yapan kimseyi hatırlamıyorum üstüne üstlük hutuların kaliamından sonra çoğu tutsi müslümanlığa geçmiştir korkularından ama rwanda soykırımı için kimse ayağa kalkmadı nedense ??
ilericiliğe gelince almanyadaki yaşam tarzı hakkında bir fikrim yok almanyada hiç bulunma şansım olmadı uzun süreli, ama şunu söylemek gerekirse türkiye özgür ve laik bir devlet isteyen içkisini içer isteyen yılbaşını kutlar isteyen isteyen kızlı erkekli aynı evde parti yapar.buna kimsenin karışmyada hakkı yoktur türkiyeyi islam devleti haline geitrmeye çalışan insanlar son bir kaç yıldır bu tip şeylere karşı olduğunu yüksek sesle dile getirmeye bir mahalle baskısı oluşturmaya çalışıyorlar yukardada vakit gazetesinin tutumunu yazmıştım millete artık çeşitli damgalar vurmya kadar gitti laikliiği cahil insanlar dinsizlik olark görmye başladı ben çeşitli restoranlara içki yasağı getirildi bunun sonucuda ters teptikçe iyice aradaki uçurum arttı örümcek kafalı cahilin biri çıkıp yılbaşı kutlamak günahtır dedikçe insanlar inada bindirdi olayı neymiş hristiyan bayrmıymış cahilliğinden noelin 25 aralık olduğunu ozaman hristiyan bayarımı olduğunu bile iştirak edemiyen bir insanın dediklerine inanan o kadar çok kişi vardıki çocuklar yılbaşı patisinde eğlenirken ölünce bakın allah çarptı diyip göbek atmayı marifet gördüler.Açıkçası kendi açımdan söylmek gerkirse bende kutladım dışarda bir vakit gazetesinin gitmesi günah diye buyurduğu içkini su gibi aktığı gece klüplerinden birinde ama bu benim tercihim ve kimse bunun yüzünden bana dinsiz dmee hakkına sahip değildir(ki bunu diyen gazetenin baş yazarı 13 yaşındaki bir kıza tacizde bulunmuş bir şahıs).